Miyen karácsonyi ajándékokat lehet venni Prágában?

Ebben a cikkben a legjobb prágai szuvenír és ajándék ötleteket fogjuk felsorolni. A karácsonyi időszakban megjelennek a város különböző pontjain a karácsonyi vásárok, ahol a legszebb ajándékokat tudod megvenni.

In Prague there are plenty of various shops, stores and even markets where you can get the most special gifts and souvenirs for Christmas.

Gránát ékszereket

Prágában beszerezheted a legszebb gránát ékszereket, ami a hivatalos cseh nemzeti drágakő és az egyik legközkedveltebb turista szerzemény is egyaránt. A gránát egy sötét vörös kő, ami a világ egyik legszebb drágaköveinek egyike. A Prágában megtalálható gránát ékszerekek, mint a gyűrűk, nyakláncok, karkötők és fülbevalók különböző formában és méretben kaphatóak. A cseh sötét vörös drágakőből készült ékszerek a legjobb karácsonyi ajándékok egyike, egy prágai utazás során. Csehország nem csak a gránátról ismert, hanem gyönyörű kristályüvegeiről is.

Czech garnets

Kristályt és üveget

A cseh üveg és kristály a másik legnépszerűbb turista szerzemény és Prágában rengeteg kristályt és üveget árusitó bolt található. A boltokban beszerezheted a legszebb első osztályú kristály és üveg tányérokat, poharakat és tálakat. A szines kristály és üveg poharakon és tányérokon kivűl léteznek különböző kristályüveg ékszerek is, mint a szines és különleges kristályüveg nyakláncok, gyűrűk, karkötők és fülbevalók. A legszebb cseh kristályok és üvegek a város Újváros részében találhatóak.

Kristályt és üveget

Kézzel készitett bábok és babák

A másik igen népszerű ajándék egy prágai utazás alatt a kézzel készitett bábok és babák. Ezek a kézzel készitett bábok (kasparek) nem a legolcsóbb ajándékoknak az egyikei viszont ennél jellegzetesebb és különoegesebb ajándékot nehéz találni. Prágában rengeteg bábot árusitó boltot találhatsz, ahol a legszebb babákat tudod megvásárolni.

kézzel készitett bábok és babák

Ezeken az ajándékokon kivül a karácsonyi vásáron is be tudod szerezni az ajándékokat karácsonyra. A vásáról nem hiányozhatnak a kézzel kötött sálak, kesztyűk, sapkák és a különböző kiegészitők, a bőr táskák, a fából készült gyerekjátékok sem.

Leave a Reply