Blog

Hogyan lehet cseh IP-címet szerezni?

Szüksége van IP-címre a Cseh Köztársaságban? Nem nehéz! Üljön be autójába, vagy pattanjon repülőre és jöjjön Prágába még ma! A város a világ legszebb látnivalóival, a legfantasztikusabb tevékenységekkel, a világ legjobb sörével és egy gyönyörű folyóval várja Önt, amely két részre osztja a várost. És igen, amikor átlépi a határt és megérkezik a Cseh Köztársaságba, azonnal böngészni fog az interneten egy cseh IP-címmel. Most boldog vagy? Vagy olyan módot keres arra, hogy helyi IP-címet szerezzen a Cseh Köztársaságban, amely nem jár együtt a jelenlegi tartózkodási helyének elhagyásával? Ebben is tudunk segíteni!

Számos oka lehet annak, hogy miért kérte a Google, a Bing vagy a ChatGPT segítségét a cseh IP-cím megszerzéséhez. A leggyakoribb okokat lejjebb írjuk le, de ha siet, ez a leggyorsabb, legegyszerűbb és legolcsóbb módja annak, hogy néhány percen belül helyi IP-címet szerezzen a Cseh Köztársaságban.

A cseh IP-cím megszerzésének leggyorsabb módja!

A cseh IP-cím megszerzésének leggyorsabb és legjobb módja egy VPN-szolgáltatás használata, és még konkrétabban a NordVPN VPN-szolgáltatásai. Ez egy nagyon népszerű VPN-szolgáltató, amely világszerte több mint 100 országban rendelkezik szerverekkel, beleértve a Cseh Köztársaságot is. A NordVPN segít elrejteni jelenlegi tartózkodási helyét és IP-címét, és ehelyett megváltoztatja tartózkodási helyét és IP-címét a Cseh Köztársaságban. Ennek eredményeként titkosítva fog szörfözni (ami azt jelenti, hogy az internetszolgáltatója nem látja, mit csinál), és a webhelyek, streaming szolgáltatások, fórumok, online játékok és szerverek azt fogják hinni, hogy a Cseh Köztársaságban tartózkodik.

Még egyszer, lépésről lépésre.

 • Repüljön Prágába, foglaljon szállodát, igyon egy sört és szörfözzön cseh IP-címmel.

vagy

 • Látogasson el a NordVPN webhelyére, és vásároljon előfizetést (az előfizetéshez 30 napos pénzvisszafizetési garancia tartozik).
 • Töltse le és telepítse a VPN alkalmazást számítógépére, telefonjára, táblagépére, TV-jére vagy közvetlenül a böngészőjébe. Ugyanazt az előfizetést egyszerre több eszközön is használhatja.
 • Nyissa meg a NordVPN alkalmazást, és csatlakozzon egy szerverhez a Cseh Köztársaságban. A csatlakozás csak néhány másodpercet vesz igénybe, és ezt követően cseh IP-címmel szörfözhet az interneten.

Ez volt a gyors utasítás! IP-címét a https://www.whatismyip.com/ oldalon ellenőrizheti.

IP-cím a Cseh Köztársaságban

Miért van szükségük IP-címre a Cseh Köztársaságban?

Miért van szüksége IP-címre a Cseh Köztársaságban? Számos oka van annak, hogy az emberek miért jönnek erre a cikkre, és itt van néhány leggyakoribb ok.

Cseh IP-címre van szükségem a földrajzi blokkolás megkerüléséhez!

A Cseh Köztársaságban számos streaming szolgáltatás, fórum, játék és webhely létezik, amelyek megkövetelik, hogy cseh IP-címmel rendelkezzen a szolgáltatásaik eléréséhez. A Cseh Köztársaság legnagyobb tévécsatornája a Česká televize, és ahhoz, hogy hozzáférjen a weboldal tartalmának nagy részéhez és az élő közvetítésekhez, cseh IP-címmel kell rendelkeznie. Ugyanez igaz a népszerű TV Novára is.

Ha valahol máshol tartózkodik, és a Cseh Köztársaságban a Netflixen elérhető filmeket és tévésorozatokat szeretne nézni, akkor olyan cseh IP-címmel is rendelkeznie kell, amelyet a Netflix nem blokkol. Ez csak néhány példa, és ez a leggyakoribb oka annak, hogy az emberek erre a cikkre jönnek, hogy többet megtudjanak a témáról.

Szükségem van egy cseh IP-címre a kutatáshoz!

Kutatást végez valamilyen vállalat vagy szolgáltatás számára a Cseh Köztársaságban? SEO-val dolgozik, és pontosan meg kell tudnia, hogy a keresési eredmények hogyan fognak kinézni egy Cseh Köztársaságban tartózkodó személy számára? A Google, a Bing és más szolgáltatások a tartózkodási helye és sok más dolog alapján jelenítik meg a találatokat. Tehát, ha azt szeretné, hogy kezeljék, és pontosabb eredményeket lásson, hasonlóan ahhoz, amit egy csehországi személy látna, akkor helyi IP-címmel kell szörföznie a Cseh Köztársaságban.

Gyanús viselkedés nélkül kell hozzáférnem a Cseh Köztársaság szolgáltatásaihoz.

Bejelentkezett már bankszámlára, Gmailbe vagy Hotmailbe egy másik országban? Rémálom lehet, mert a szolgáltatások mindent megtesznek annak érdekében, hogy megvédjék Önt a hackerektől és az emberektől, akik megpróbálnak kárt okozni Önnek. Ennek eredményeként gyakran kizárnak téged, és mindenféle figyelmeztetést küldenek, amikor egy másik helyről próbálsz bejelentkezni a fiókodba, még akkor is, ha a helyes felhasználónevet és jelszót használod. Ugyanez igaz a banki szolgáltatásokra és a bizalmas információkkal foglalkozó egyéb szolgáltatásokra is.

Ha cseh IP-címmel rendelkező VPN-t használ, megoldhatja ezt, mielőtt problémává válna, mert bejelentkezhet fiókjába egy helyi IP-címmel a Cseh Köztársaságban. A VPN használata erre a célra is ajánlott, mivel a hackerek gyakran a turistákat célozzák meg, amikor bejelentkeznek bankszámlájukra és e-mail címükre, miközben világszerte nyílt WiFi hálózatokat használnak. A VPN használatával megvédheti magát a hackerektől, akik megpróbálják ellopni az adatait, és megkönnyíti a fiókjaiba való bejelentkezést anélkül, hogy gondot okozna, és gyanús viselkedésként jelenne meg a fiókjában.

Vásároljon termékeket olcsóbban, mint máshol.

Vannak olyan termékek, amelyeket olcsóbb megvásárolni a Cseh Köztársaságban, mint máshol. Ennek eredményeként előfordulhat, hogy alacsonyabb költséggel vásárolhat dolgokat, ha cseh IP-címmel vásárolja meg a terméket, mint egy norvég, németországi vagy egyesült államokbeli IP-címmel. Sokszor használtuk már ezt a stratégiát, és sok pénzt kell megtakarítani, amikor csak lehetséges.


Most már készen áll arra, hogy szörfözzön az interneten egy IP-címmel a Cseh Köztársaságban! Reméljük, hogy ezek az utasítások segítettek. Ha további megjegyzései vagy kérdései vannak, írja meg őket alább. De ne felejtsük el, hogy annak ellenére, hogy virtuálisan meglátogathatja Csehországot és Prágát egy VPN használatával, az ebben a cikkben leírtak szerint, a közeljövőben még mindig el kell jönnie Prágába, hogy saját szemével nézze meg a várost, és fedezze fel a várost, miközben saját lábán sétál fel és le a gyönyörű óvárosban.

Hol nézhetem meg a prágai labdarúgás Európa-bajnokságot?

Olyan szerencsés vagy, hogy néhány napot Prágában tölthetsz a labdarúgó Európa-bajnokság alatt? A kedvenc országod játszik meccset az egyik napon, vagy annyira lelkes vagy a futball iránt, hogy minden egyes meccset meg akarsz nézni, még akkor is, ha szurkolsz a csapatoknak vagy sem? Hol lehet Prágában nézni Franciaország, Németország, Spanyolország, Olaszország, Anglia, Portugália, Törökország, Lengyelország és természetesen a Cseh Köztársaság mérkőzéseit a bajnokságban?

Rengeteg forrás van az interneten, amelyek mindenféle dolgot mondanak arról, hogy hol lehet megnézni a prágai futball Európa-bajnokságot. Sok oldal teljesen elavult, és a Vencel téren és az Óváros téren található nagy képernyőkről szól. Ez fantasztikus lenne, de sajnos nem igaz. Ezek olyan terek, amelyeket meg kell látogatnia prágai utazása során, de ha focit szeretne nézni, akkor máshová kell mennie. Hová menjen?

Helyek, ahol megnézheti a prágai labdarúgás Európa-bajnokságát.

Az élmény akkor a legjobb, ha több százat oszthatsz meg a szabadban, szép hőmérsékleten és napsütésben. Sajnos nincs sok szabadtéri helyszín, ahol meg lehet nézni a futball Európa-bajnokságot, és azok a helyek, ahol lehetséges, mind bárokhoz és kocsmákhoz tartoznak, ami azt jelenti, hogy foglalásra van szükség, és nem lehet csak úgy jönni és menni, ahogy kedve tartja.

PARK Riegrovy szomorú

Ez a park egy kicsit Prága városközpontján kívül található, de nagy képernyővel rendelkezik, és fantasztikus hely a mérkőzések online megtekintésére. 1000 hely áll rendelkezésre, amelyeket előzetesen le kell foglalni azokra a mérkőzésekre, ahol a Cseh Köztársaság játszik. Az összes többi napon is megjelenítik a mérkőzéseket, de nem kell ugyanúgy előre asztalt foglalnia. A legközelebbi villamos- és metróállomás a „Jiřího z Poděbrad„.

Manifesztum Andel

Ha hűvös prágai helyen szeretné nézni a mérkőzéseket, a Manifesto Andel egy olyan hely, ahol finom hamburgert fogyaszthat krumplival, kaphat egy finom koktélt vagy hideg sört, és megnézheti a futball Európa-bajnokság mérkőzéseit.

Nagyon fontos, hogy előre lefoglalja a helyét, különösen, ha nagyon fontos mérkőzésről van szó, és még fontosabb, ha este van. A Manifesto Market weboldalát a https://www.manifestomarket.com/prague/andel/en/ címen találja.

Hard Rock Kávéház

Rengeteg bár, étterem és kávézó fogja bemutatni a mérkőzéseket a kivetítőkön a torna alatt, de az egyik legjobb hely, ahová menni kell, ha finom ételeket, nagyszerű italokat és fantasztikus hangulatot szeretne kombinálni a prágai Hard Rock Cafe-ban. A legendás hely minden egyes mérkőzést mutat a torna során, de még egyszer, ha olyan helyen szeretne helyet biztosítani az étteremben, ahol láthatja a képernyőt, foglaljon asztalt a lehető leggyorsabban!

Euro 2024 menü a prágai Hard Rock kávézóban

A Hard Rock Cafe nagy előnye, hogy Prága központjában található, mindössze néhány száz méterre az Óváros tértől. A Hard Rock Cafe egy speciális menüt is kínál a futball Európa-bajnokság megtekintésére érkezők számára, amelyben több étkezést kombinálhat, vagy öt sört tartalmazó italcsomagot vásárolhat, vagy ha sok ember vagy, miért nem vásárolsz inkább egy 25 palackos sörből álló csomagot?


Ezek azok a helyszínek Prágában, ahol megnézheti a futball Európa-bajnokságot. De rengeteg sportbár van a városban, és ahogy korábban említettük, sok étterem, kávézó és bár hozzáadja a képernyőket, hogy a látogatók megnézhessék a különböző mérkőzéseket a torna során (és hogy az alkalmazottak is követhessék az eseményt).

Van további meglátása, tippje vagy tanácsa arról, hogy hová menjenek az emberek megnézni a prágai labdarúgó Európa-bajnokságot? Írjon megjegyzést alább!

6 könyv, amit érdemes elolvasni, mielőtt Prágába látogat

Mielőtt Prágába utazna, a város irodalmi tájképében való elmerülés jelentősen gazdagíthatja tapasztalatait. A történelmi elbeszélésektől a magával ragadó regényekig Prága irodalmi élete rengeteg betekintést nyújt kultúrájába, történelmébe és légkörébe. Íme hat könyv, amelyek elrepítik Önt ennek a varázslatos városnak a szívébe, mindegyik egyedi perspektívát és ízelítőt kínál látnivalóiból, hangulatából és gazdag történelméből.

6 könyv, amit érdemes elolvasni, mielőtt Prágába látogat

 1. „Prága: kulturális és irodalomtörténet”, Richard D. E. Burton
  Kezdje irodalmi utazását egy átfogó útikalauzsal, amely mélyen belemerül Prága kulturális és irodalmi örökségébe. Richard D. E. Burton aprólékosan kutatott könyve Prága történelmének, építészetének és művészeti örökségének magával ragadó feltárását kínálja. A középkori Károly-hídtól a fenséges prágai várig ez az útmutató értékes betekintést nyújt a város ikonikus nevezetességeibe és rejtett gyöngyszemeibe. Merüljön el Prága nyüzsgő kulturális életében, és ismerje meg mélyebben gazdag irodalmi hagyományait, mielőtt betenné a lábát a városba.
 2. Milan Kundera „A létezés elviselhetetlen könnyűsége”
  Milan Kundera remekműve, amely az 1960-as évek végi Prága hátterében játszódik, megragadja a város szellemi és politikai erjedésének lényegét. Négy karakter egymásba fonódó életén keresztül Kundera a szerelem, az identitás és az egzisztencializmus témáit járja körül a prágai tavasz és annak következményei hátterében. Ahogy belemerül a regény lapjaiba, Prága utcáira kerül, ahol a történelem súlya és a szabadságra való törekvés találkozik egy megrendítő narratívában, amely jóval az utolsó oldal után is megmarad.
 3. „A prágai temető”, Umberto Eco
  Umberto Eco lebilincselő történelmi thrillere egy utazásra kalauzolja el olvasóit Prága sötét bugyraiba a 19. században. A politikai intrikák, összeesküvések és kémkedések közepette játszódó „A prágai temető” egy hírhedt hamisító hőstetteit követi nyomon, aki belekeveredik a csalás és manipuláció hálójába. A titkos társaságoktól és rejtett tervektől hemzsegő város hátterében Eco elbűvölő történetet sző, amely megvilágítja Prága múltjának árnyait, csábító bepillantást engedve rejtélyes történelmébe.
 4. „Gólem XIV” Stanisław Lem
  Stanisław Lem elgondolkodtató regénye egy futurisztikus Prágában bontakozik ki, ahol a mesterséges intelligencia uralkodik. A Gólem XIV nevű szuperintelligens számítógép narrációjával a történet egzisztenciális kérdéseket tár fel az emberiségről, a tudatosságról és a létezés természetéről. Prága ikonikus nevezetességeinek hátterében Lem látomásos története lenyűgöző látomást kínál a technológia által átalakított világról, és arra hívja az olvasókat, hogy gondolkodjanak el az ember és a gép közötti határokon egy történelemmel és innovációval átitatott városban.
 5. Franz Kafka „A metamorfózis”
  Prága irodalmi tájképének feltárása nem lenne teljes Franz Kafka, a város egyik legünnepeltebb irodalmi alakjának művei nélkül. A „The Metamorphosis”, Kafka talán leghíresebb munkája, Gregor Samsa történetét meséli el, aki egy reggel arra ébred, hogy szörnyű rovarrá változik. Egy klausztrofóbiás prágai lakásban játszódó szürreális narratívája az elidegenedés, az abszurditás és az egzisztenciális szorongás témáiba merül, kísérteties ábrázolást kínálva egy olyan város életéről, amelyet saját ellentmondásai kísértenek.
 6. „A nevetés és felejtés könyve”, Milan Kundera
  Irodalmi utazásunkat Milan Kundera egy másik remekműve, a „Nevetés és felejtés könyve” zárja. A Prágában játszódó és több évtizedet felölelő regény különböző narratívákat sző össze, amelyek az emlékezet, a politika és a személyes identitás kölcsönhatását tárják fel. Egymásba kapcsolódó történetek sorozatán keresztül Kundera megragadja a létezés mulandó természetét és azt, hogy a történelem hogyan alakítja az egyéni életet. Ahogy Kundera karaktereivel együtt járod Prága utcáit, elmerülsz egy olyan világban, ahol a nevetés és a felejtés összefonódik, kitörölhetetlen nyomot hagyva a város kollektív tudatában.

Akár prágai utazást tervez, akár egyszerűen csak el szeretne merülni gazdag kulturális örökségében, ez a hat könyv magával ragadó utazást kínál ennek a varázslatos városnak az utcáin, látnivalóin és történetein. A történelmi narratíváktól az egzisztenciális szorongásról szóló szürreális mesékig minden könyv egyedi perspektívát nyújt Prága élénk irodalmi színteréről, meghívva az olvasókat, hogy fedezzék fel történelmét, légkörét és időtlen vonzerejét.

Van kedvenc könyve Prágáról? Elolvasta a fenti ajánlások bármelyikét? Írj egy megjegyzést, és halljuk, mi van a szívedben!

Prága felfedezése áprilisban: Fantasztikus hónap Prága meglátogatására.

Ahogy április kibontja szárnyait, Prága élettel és kulturális gazdagsággal teli várossá válik. A Moldva folyó napsütötte partjaitól az óváros bájos sikátoraiig Prága számtalan tevékenységet és programot kínál, amelyek felejthetetlen élményt ígérnek az idelátogatóknak. Merüljünk el a legjobb módszerekben, hogy elmerüljön Prága varázsában idén áprilisban.

Ajánlott tevékenységek Prágában áprilisban.

1. Hajókirándulás a Moldván:
Induljon el egy kényelmes hajóútra az ikonikus Moldva folyó mentén, és egyedülálló perspektívából szemlélje Prága lélegzetelállító látképét. Ahogy a szelíd víz elviszi Önt olyan történelmi nevezetességek mellett, mint a Károly-híd és a Prágai Vár, el fogja varázsolni a város időtlen szépsége. Legyen szó romantikus esti hajóútról vagy nappali felfedezésről, a Moldva folyó varázslatos utazást kínál Prága történelmében és varázsában.

2. Húsvéti vásár:
Prága Óváros terének szívében a húsvéti piac élénk színekkel, csábító aromákkal és az évszak vidám szellemével kel életre. A bonyolultan díszített tojásoktól a hagyományos cseh finomságokig a piac kincsek elragadó tárházát kínálja. Merüljön el az ünnepi hangulatban, kóstolja meg a finom finomságokat, és csodálja meg a kézműves ajándéktárgyakat, amelyek megragadják a cseh kultúra lényegét.

sörözés a prágai húsvéti piacon

3. Hagyományos cseh sör kóstolása:
Egyetlen prágai látogatás sem teljes anélkül, hogy elmerülne a hagyományos cseh sör gazdag ízeiben. Évszázados sörfőzési örökségével Prága büszkélkedhet a világ legfinomabb söreivel. A történelmi sörfőzdéktől a hangulatos kocsmákig végtelen lehetőségek kínálnak a cseh sör jellegzetes ízének ízére. Fontolja meg, hogy csatlakozzon egy sörkóstoló túrához, vagy vegyen részt sör témájú programokon, hogy elmélyítse elismerését e szeretett ital iránt.

4. Prágai Állatkert:
Meneküljön el a nyüzsgő utcákról, és merüljön el a természetben a prágai állatkertben, amely tavasszal szépségben virágzik. A világ minden tájáról több mint 4000 állatnak otthont adó állatkert magával ragadó utazást kínál a különböző ökoszisztémákon keresztül. A fenséges oroszlánoktól a játékos pingvinekig minden sarkon új kaland tárul elénk. Fedezze fel az állatkert botanikus kertjeit, vegyen részt az állatok etetésén, és élvezze a panorámás kilátást a városra az állatkert magaslati kilátópontjairól.

Prágai Állatkert

5. Kilátás Petřínből:
Ha lélegzetelállító panorámára vágyik, menjen a Petřín-hegyre, és menjen fel az ikonikus kilátóba. Ahogy felmászik a kanyargós ösvényeken, Prága festői látképének elsöprő látványában lesz része. Akár úgy dönt, hogy megmássza a tornyot, akár egyszerűen alulról szívja magába a tájat, Petřín nyugodt visszavonulást kínál az alatta fekvő városból, és ideális helyet kínál felejthetetlen emlékek megörökítéséhez.

6. Városnéző túrák gyalog:
Sétáljon Prága macskaköves utcáin, és fedezze fel a város építészeti csodáit gyalog. Az óváros középkori bájától a prágai vár nagyszerűségéig minden lépés a történelem új fejezetét tárja fel. Csatlakozzon egy vezetett gyalogtúrához, hogy mélyebbre ásson Prága gazdag örökségében, vagy induljon önálló kalandra, és bukkanjon rejtett drágakövekbe az út során. Ne felejtsen el megállni a furcsa kávézókban és élénk tereken, hogy megkóstolja a helyi ízeket és magába szívja a hangulatot.

7. Élvezze a gyönyörű színeket Prága botanikus kertjében:
Április varázslatos időszak a prágai botanikus kertben, amikor a természet felébred téli álmából, és a színek és illatok szimfóniájába tör ki. Tavaszi virágok szőnyegezik a tájat, cseresznyevirágok finom árnyalatokkal festik a fákat, és a levegő tele van virágzó növények édes illatával. Ez a tökéletes évszak arra, hogy tanúja legyen a kert teljes virágzásának, és csodálja meg a természet megújulásának szépségét.

Prágai botanikus kert

Áprilisban sok növény kezd felébredni téli nyugalmi állapotából, így ideális alkalom arra, hogy megfigyelje a kert változatos növényvilágának életre kelését. A korán virágzó hagymáktól, mint a tulipán és nárcisz a virágzó fákig és cserjékig, nincs hiány botanikai csodákból, amelyeket minden sarkon felfedezhet.

Sőt, az áprilisi időjárás általában kellemes, enyhe hőmérséklettel és hosszabb nappali órákkal, hívogató légkört teremtve sétákhoz, piknikekhez és szabadtéri tevékenységekhez a kertben.

További fantasztikus programok, amelyeket érdemes kipróbálni Prágában áprilisban.

 • Fedezze fel Žižkov és Vinohrady nyüzsgő környékeit, amelyek eklektikus légkörükről és virágzó művészeti életükről ismertek.
 • Vegyen részt egy klasszikus zenei koncerten Prága egyik történelmi helyszínén, például a Rudolfinumban vagy a Városházán.
 • Kényeztesse magát a hagyományos cseh konyhával a hangulatos vendéglőkben és éttermekben, ahol kiadós ételek, például gulyás és gombóc várnak.
 • Tegyen egynapos kirándulást Kutná Hora bájos városába vagy Český Krumlov mesebeli kastélyába, hogy bepillantást nyerjen Csehország varázslatos vidékébe.

Áprilisban Prága ellenállhatatlan vonzerővel virágzik, és arra hívja az utazókat, hogy merüljenek el a kultúra, a történelem és a természeti szépség gazdag kárpitjában. Akár a folyóparton sétál, akár fentről csodálja a város látképét, Prága minden pillanatát varázslat és csoda hatja át. Csomagoljon hát, és hagyja, hogy Prága varázsa idén áprilisban elbűvölje lelkét.


Ha többet szeretne olvasni más prágai fesztiválokról, koncertekről, programokról és kiállításokról, nézze meg naptárunkat, hogy megtudja, mi történik Prágában.

22-es villamos – Fantasztikus módja Prága felfedezésének!

Greetings, fellow explorers! If you’re eager to soak in the wonders of Prague, Tram Line 22 is your ticket to an unforgettable journey. Let’s embark on a simple guide, tracing the tram’s path from its starting point at Bílá Hora, winding through historic sites like Prazski Hrad, Malostranská, the Charles Bridge, Most Legi, Národní Třída, Karlovo Náměstí, and concluding at Nádraží Hostivař.

What can you see as you travel with tram line 22 in Prague?

1. Bílá Hora: Where History Begins

Our tram journey kicks off at Bílá Hora, a place steeped in history. As the tram sets forth, you’ll find yourself surrounded by the echoes of the Battle of White Mountain. Take a moment to appreciate Bílá Hora Square, home to the striking Church of St. John of Nepomuk, a testament to Prague’s rich past.

2. Prazski Hrad: The Castle Majesty

Tram Line 22 then gracefully glides into the iconic Prazski Hrad – Prague Castle. Gaze in awe at this majestic fortress perched atop the hill, adorned with spires and steeped in centuries of history. Consider disembarking here to explore the castle complex, a treasure trove of architectural wonders, including the renowned St. Vitus Cathedral.

tram 22 in prague

3. Malostranská: A Stroll Through Lesser Town

Next stop, Malostranská! Disembark here to explore Lesser Town’s charming streets, adorned with colorful buildings and cobblestone paths. Meander through the alleys, soaking in the old-world charm, and perhaps indulge in a delightful coffee at one of the quaint cafes that dot the area.

4. Charles Bridge: A View to Remember

As Tram Line 22 continues its journey, get ready for a spectacular view of the Vltava River and the famous Charles Bridge. Although the tram doesn’t cross the bridge itself, consider hopping off at Malostranské náměstí for a leisurely stroll across this iconic landmark. Capture the breathtaking scenery and absorb the lively atmosphere.

charles bridge

If you want to visit the Petrin Hill, get off at Ujezd and take the funicular to the top of the Petrin Hill.

5. Most Legi: Bridge Vibes

The tram then passes across Most Legi, a modern bridge offering fantastic views of the river and the city. Enjoy the contemporary architecture and the hustle and bustle of the riverbanks as you traverse this picturesque part of Prague.

6. Národní Třída: Urban Elegance

Tram Line 22 glides through Národní Třída, an urban hub pulsating with life. Here, you’ll find a mix of shops, theaters, and vibrant energy. Immerse yourself in the city’s urban elegance, whether you choose to explore the shops or simply observe the local buzz.

7. Karlovo Náměstí: Central Square Charm

As the tram inches closer to its final destination, it passes through Karlovo Náměstí, a central square surrounded by historical buildings and lively activity. Take a moment to soak in the atmosphere and perhaps explore the nearby streets before continuing your tram adventure.

8. Nádraží Hostivař: Journey’s End

Finally, Tram Line 22 arrives at its last stop – Nádraží Hostivař. This district, nestled in the southeastern part of Prague, provides a glimpse into local life. Take the opportunity to explore Hostivař Park or discover the hidden gems in the surrounding area. This is one of the largest parks in Prague and a very peaceful area. Why not bring some food and a blanket along and have your picnic here?

tram number 22 in prague

Tram Line 22 is a magical journey through Prague’s history, architecture, and vibrant neighborhoods. Whether you’re captivated by ancient castles, charming streets, or bustling squares, this tram adventure promises an enriching experience in the heart of this beautiful city. All aboard for an exploration of Prague’s wonders!


Where can I buy tickets for the tram?

You can buy tickets for trams and public transportation at the larger stops in Prague. At such places you can find ticket machines where you can buy the needed tickets before getting onboard. It is also possible to by tickets inside the trams (normally), but it is always easier to arrange it before you start your journey.

If you plan on discovering Prague with the help of tram 22, a 24-hour pass is the best solution as you can get on and off the tram at any time without having to worry about time limits. You can read more about public transportation in Prague here.

5 Fontos események Prága történelmében

Prága gazdag és lenyűgöző történelemmel rendelkezik. A város inváziókat és forradalmakat tapasztalt. Más szóval, Prága mindent látott. Ebben a cikkben röviden öt olyan eseményről szeretnénk írni, amelyek nagy hatással voltak a városra és történelmére. Ha többet szeretne megtudni a különböző eseményekről, keresse fel a Wikipédiát vagy más megbízható forrást. Csatlakozhat egy prágai vezetett túrához is, ha többet szeretne megtudni.

1. A prágai vár alapítása (9. század)

A prágai vár a világ legnagyobb kastélykomplexuma. Ez volt az a hely, ahonnan a cseh uralkodók több mint ezer éve irányítják az országot. A kastély építése a 9. században kezdődött, így Európa egyik legrégebbi kastélyává vált.

2. A Károly-híd építése (1357)

A Károly-híd Prága egyik leghíresebb nevezetessége. A Moldva folyót átszelő híd a 14. században épült. Hosszú ideig ez volt az egyetlen összeköttetés a prágai vár és a város óvárosa között, de ha ma Prágába látogat, ez csak egy a sok híd közül. De az igazság az, hogy a Prágába érkező turisták csak egy híd nevére emlékeznek, amikor hazamennek, és ez a Károly-híd.

Károly híd

3. Prága defenesztrációja (1618)

Prága defenesztrációja kulcsfontosságú esemény volt a harmincéves háború kezdetén, amely egy jelentős európai konfliktus volt, amely 1618-tól 1648-ig tartott. 1618-ban a cseh lázadók kidobták a Habsburg tisztviselőket a prágai vár ablakából, ami konfliktust váltott ki.

4. Prágai tavasz (1968)

A prágai tavasz a politikai liberalizáció és a tömeges tiltakozás időszaka volt Csehszlovákiában. 1968. január 5-én kezdődött, és körülbelül 7 1/2 hónappal később ért véget a Szovjetunió által vezetett invázió miatt 1968. augusztus 21-én. Az időszakot a reformok és a nagyobb politikai szabadság bevezetésére tett kísérletek jellemezték, de az invázió véget vetett ezeknek a reményeknek.

5. Bársonyos forradalom (1989)

A bársonyos forradalom egy erőszakmentes politikai forradalom volt, amely 1989-ben zajlott Csehszlovákiában. A forradalom az ország 41 éves kommunista uralmának végéhez vezetett. A bársonyos forradalmat tömegtüntetések és sztrájkok emelték ki Prágában, valamint az ország más városaiban.

Ezek az események mind jelentős szerepet játszottak Prága történelmének alakításában. Ezeknek az eseményeknek a megismerésével jobban megérthetjük a város gazdag múltját és az európai történelemben játszott fontos szerepét. Ha többet szeretne megtudni Prágáról, csatlakozzon egy vezetett túrához, nézze meg a Prágai Útikalauzunk többi cikkét, és jöjjön el, és fedezze fel a várost hamarosan!

Hat rejtett gyöngyszem, amelyet érdemes meglátogatni Prágában

Prága város tele van csodákkal és meglepetésekkel. A jól ismert turisztikai látványosságokon, például a Károly-hídon, a váron, a Petrin-hegyen, az Óváros téren és a Nemzeti Színházon túl számos rejtett gyöngyszem vár felfedezésre. Íme a hat legjobb rejtett látnivaló Prágában, amelyeket mindenképpen érdemes meglátogatni.

Hat rejtett gyöngyszem, amelyet érdemes meglátogatni Prágában

Wallenstein kert

A Prága Kisvárosában található Wallenstein kert a város egyik legszebb és legnyugodtabb kertje. A 17. század elején épült a Wallenstein-palota komplexum részeként, amely Albrecht von Wallenstein császári tábornok otthona volt. A kert olasz barokk stílusban lett kialakítva, teraszokkal, szökőkutakkal, szobrokkal és egy kis mesterséges barlanggal.

A kert egyik legszembetűnőbb tulajdonsága a nagyméretű központi szökőkút, amelyet egy kör alakú tavacska vesz körül. A szökőkútban Neptunusz, a tenger római istenének szobra látható, és Európa egyik legnagyobb barokk szökőkútja. A látogatók leülhetnek a közeli padokra, és élvezhetik a szökőkútból kifolyó víz békés hangját.

A kert másik fénypontja a Sala Terrena, egy nagy terem, amely a kertre nyílik. A Sala Terrenát koncertekre, színházi előadásokra és egyéb kulturális eseményekre használták Wallenstein idejében. Ma művészeti kiállításokra és egyéb rendezvényekre használják.

A kert számos szobornak és szobornak ad otthont, köztük a Mars egyik istenének, aki őrzi a kert bejáratát. Egyéb figyelemre méltó szobrok közé tartozik a Három Grace és a Bronz Sárkány.

A Wallenstein-kert egyik legérdekesebb eleme a kis mesterséges barlang, amely a kert északi végén található. A barlang kőből készült, és egy kis tó, cseppkövek és egyéb sziklaképződmények találhatók benne. Úgy tervezték, hogy úgy nézzen ki, mint egy természetes barlang, és népszerű hely a látogatók felfedezésére.

Letna Park

A prágai Letna Parkot mindenképpen érdemes meglátogatni a turistáknak, hiszen innen a legjobb panoráma nyílik a városra. A domb tetejéről láthatja a Moldva folyót, az óvárost és Prága számos nevezetességét, mint például a Szent Vitus-székesegyház, a prágai vár és a Károly-híd.

De ez nem minden, amit a Letna Park kínál. A helyiek kedvelt helye lógni, kocogni, biciklizni, piknikezni, vagy egyszerűen csak élvezni a nyugalmat a város nyüzsgő utcáitól távol. Látni fogja a játszótereken játszó gyerekes családokat, kéz a kézben sétálgató párokat, valamint frizbizni vagy grillezést játszó baráti társaságokat.

A park egyik fénypontja a Letna Beer Garden, amely a domb tetején található. Itt megkóstolhat egy hideg cseh sört és néhány hagyományos harapnivalót, például kolbászt vagy ecetes sajtot, miközben gyönyörködhet Prága lenyűgöző kilátásában.

A park számos érdekes szobornak ad otthont, köztük a Metronómnak, amelyet az 1990-es években, a kommunizmus bukása után helyeztek el. A Metronóm egy nagy, lengő inga, amely Prága viharos történelmére emlékeztet.

Ezenkívül a Letna Park kényelmes helyen található más népszerű látnivalók közelében, mint például a prágai vár és a Nemzeti Műszaki Múzeum. Könnyedén kombinálhatja a Letna Park látogatását egy kirándulással ezekre a többi helyszínre.

Alkimisták és Mágusok Múzeuma

Az Alkimisták és Mágusok Múzeuma egyedülálló és lenyűgöző látványosság, amelyet mindenképpen érdemes meglátogatni azon turisták számára, akik érdeklődnek Prága titokzatos és okkult történelme iránt.

A Prága óvárosának szívében található múzeum visszavezeti a 16. századba, amikor az alkímiát és a mágiát széles körben gyakorolták a városban. Ahogy sétál a múzeum termeiben, számos kiállítást láthat, amelyek bemutatják az alkimisták és varázslók által használt eszközöket, eszközöket és műtárgyakat, valamint hiedelmeiket és gyakorlataikat.

A múzeum egyik csúcspontja egy alkimista laboratórium felüdülése, amely főzetekkel, elixírekkel és más titokzatos anyagokkal van kiegészítve. Ritka könyvek és kéziratok gyűjteményét is láthatja, mint például a legendás „Abramelin könyve”, amely állítólag az ősi mágia titkait tartalmazza.

A múzeum gyűjteményében számos, a 16. század végén Prágában élt és II. Rudolf császárnak dolgozó híres alkimistához, Edward Kelleyhez kapcsolódó műtárgy is található. Kelley állítólag elkészítette a legendás bölcsek kövét, egy olyan anyagot, amely állítólag arannyá változtatja az alapfémeket, és örök fiatalságot biztosít.

A múzeum történelmi és kulturális jelentősége mellett szórakoztató és interaktív élményt is kínál a látogatók számára. Felpróbálhatod a korabeli jelmezeket, részt vehetsz különféle kísérletekben, és akár profi tarotkártya-olvasóval is megmondhatod a szerencsédet.

Ferences kert

A Ferences Kert egy békés oázis Prágában, amelyet mindenképpen érdemes meglátogatni a pihenni vágyó turistáknak.

A kertet a 14. században a ferences szerzetesek alapították, akik meditáció és elmélkedés helyszínéül használták. Mára a kertet felújították, és gyönyörű közparkká alakították át, ahol különféle fák, virágok és szökőkutak találhatók.

A Ferences Kert egyik fénypontja a központban található szép tavacska, amely kacsáknak és más vadon élő állatoknak ad otthont. Leülhet a tavat körülvevő egyik padra, és élvezheti a békés légkört, miközben hallgatja a víz zaját.

A kert remek hely egy piknikhez, egy könyv olvasásához, vagy egyszerűen csak pihenjen a fák árnyékában. Van egy kis kávézó, ahol elfogyaszthat egy kávét vagy harapnivalót, és gyönyörködhet a kertre nyíló kilátásban.

Egy másik ok a Ferences Kert meglátogatására a kényelmes elhelyezkedése. Csak néhány percnyi sétára található a híres prágai Vencel tértől, így remek hely, hogy elkerülje a városközpont tömegét és zaját.

A John Lennon-fal

A John Lennon-fal Prágában kötelező látnivaló a zene, a művészet és a történelem iránt érdeklődő turisták számára. A fal a bájos Malá Strana kerületben található, a Moldva folyó közelében, és ez az egyik legikonikusabb és legszínesebb tereptárgy a városban.

A fal az 1980-as években vált híressé, amikor Prága még kommunista uralom alatt állt. Abban az időben a fiatal csehek a falat használták arra, hogy kifejezzék ellenvéleményüket és csalódottságukat a rendszerrel szemben. John Lennon képeit festették, aki a szabadság és a béke szimbóluma volt, valamint politikai szlogeneket és a remény és a szeretet üzeneteit.

JOhn Lennon Prague

Ma a falat színes graffitik, idézetek és műalkotások borítják, és ez élénk és folyamatosan változó tisztelgés Lennon és békeüzenete előtt. A turisták órákat tölthetnek a fal körül bolyongva, gyönyörködve a művészetben és olvasva a sokféle nyelven írt üzeneteket.

A John Lennon-fal meglátogatása nagyszerű módja annak, hogy felfedezze a bájos Malá Strana negyedet. A környék tele van furcsa utcákkal és történelmi épületekkel, és remek hely egy falatot enni vagy inni a számos kávézó és étterem egyikében.

Vojanovy Sady

A Vojanovy Sady egy bájos és festői park a Malá Strana történelmi negyedében, és mindenképp érdemes ellátogatni a turistákra, akik szeretnék megtapasztalni a prágai parkok szépségét és nyugalmát.

A park a 18. században birtokolt Vojan családról kapta a nevét. Ma a parkban különféle fák, virágok és cserjék találhatók, valamint számos sétaút és pad található, ahol a látogatók pihenhetnek és élvezhetik a kilátást.

Vojanovy Sady egyik fénypontja a központban található gyönyörű tavacska, amelyet síró fűzfák és más fák vesznek körül. A tó melletti padon leülve nézheti a vízben úszkáló kacsákat és hattyúkat.

A Vojanovy Sady látogatásának másik oka a történelmi jelentősége. A park a híres Szent Miklós-templom mellett található, amely Prága egyik legfontosabb barokk épülete. A park remek kilátópontot kínál a templom díszes homlokzatának és kupolájának megcsodálásához.

A Vojanovy Sady remek hely arra, hogy elkerülje a városközpont tömegét és zaját. A park általában nem olyan zsúfolt, mint más népszerű turisztikai helyek, így békés és pihentető hely a látogatáshoz.

Készen állsz, hogy felfedezd ezeket a rejtett drágaköveket Prágában?

Prága város tele van rejtett drágakövekkel, amelyek felfedezésre várnak. A békés kertektől a furcsa múzeumokig mindenki talál valamit ebben a gyönyörű városban. Amikor legközelebb Prágába látogat, feltétlenül nézzen meg néhány rejtett látnivalót, és tapasztalja meg a várost teljesen új módon.

Hat rejtett drágakő Prágában

Fantasztikus programok gyermekes családok számára Prágában.

Prága egy gyönyörű és történelmi város, amely bőven kínál szórakozást és emlékezetes nyaralást kereső családokat. A város lenyűgöző építészetének és múzeumainak felfedezésétől kezdve az ízletes helyi konyha kipróbálásáig és a város pezsgő kultúrájának megtapasztalásáig mindenki talál valamit Prágában. Ebben a cikkben a Prágába utazó családok számára kínált legjobb tevékenységeket és látnivalókat tekintjük át, ötleteket és inspirációt adva egy vidám és felejthetetlen utazáshoz. Akár kisgyermekekkel, akár tinédzserekkel utazik, Prága rengeteg lehetőséget kínál a kalandra vágyó családoknak. Merüljünk el!
családbarát Prága

Remek programok családoknak Prágában.

Prágai vár:

A prágai vár remek hely a gyerekekkel való utazáshoz. A kastélykomplexum számos gyermekprogramot kínál, és nagyszerű módja annak, hogy a gyerekeket megismertessük a város történelmével és kultúrájával.

Az egyik fő látványosság, amelyet a gyerekek imádni fognak, a Golden Lane, amely egy színes házak festői sikátora, amely egykor várőrök és kézművesek otthona volt. A gyerekek felfedezhetik az apró házakat, és megismerhetik a középkori életet.

Egy másik látványosság, amelyet a gyerekek imádni fognak, a Játékmúzeum, amely a kastélykomplexumban található. A múzeumban több mint 2000 különböző korszakból származó játék gyűjteménye található, a gyerekek pedig játszhatnak néhány kiállítással, és megismerhetik a játékok történetét.

A kastélykomplexumban található Szent Vitus-székesegyház is lenyűgöző látványosság, amelyet a gyerekek élvezni fognak. A katedrális gyönyörű ólomüveg ablakokkal és bonyolult kőfaragványokkal rendelkezik, és nagyszerű módja annak, hogy megismertesse a gyerekeket a gótikus építészettel és a Cseh Köztársaság történelmével.

Ezenkívül a kastélykomplexum számos kerttel és udvarral rendelkezik, amelyek kiválóan alkalmasak a gyerekek felfedezésére és szaladgálására, valamint számos étterem és kávézó található a kastélykomplexumban, amelyek gyerekbarát menüt kínálnak.

pragai var

Károly híd:

A prágai Károly-híd több okból is szórakoztató és egyedi élmény a gyerekek számára.

Először is, a híd egy gyalogos zóna, így a gyerekek futhatnak és játszhatnak anélkül, hogy aggódnának a forgalom miatt. A hidat utcai előadóművészek, zenészek és művészek is szegélyezik, élénk és szórakoztató légkört teremtve, amelyet a gyerekek élvezni fognak.

Ezenkívül a hídról lenyűgöző kilátás nyílik a Moldva folyóra, a prágai várra és a város látképére. A gyerekek gyönyörködhetnek a kilátásban és gyönyörködhetnek a gyönyörű környezetben, míg a szülők emlékezetes családi fotókat készíthetnek.

A híd több érdekes szobornak is otthont ad, köztük a híres Nepomuki Szent János szobornak, amely a legenda szerint szerencsét hoz annak, aki hozzáér. A gyerekek szívesen látják és megérinthetik a különböző szobrokat, valamint megismerhetik történetüket és jelentőségüket.

karoly hid praga

Prágai Állatkert:

A prágai állatkert a családok egyik legnépszerűbb látnivalója Prágában. Gyönyörű természeti környezetben található, és több mint 4000 állatnak ad otthont a világ minden tájáról. Az egész évben nyitva tartó állatkert számos oktatási tevékenységet kínál, beleértve az állatok etetését és a gyerekeknek szóló oktatási programokat.

A prágai állatkert egyik fénypontja az „Afrika” kiállítás, amelyen számos afrikai állat látható, köztük zsiráfok, zebrák és elefántok. Az állatkertben található még egy „Gorillapavilon”, amely egy csoport nyugati síkvidéki gorillának ad otthont, valamint egy „Polarium”, amely az Északi-sarkvidékről és az Antarktiszról származó állatokat, köztük pingvineket, fókákat és jegesmedvéket tartalmaz.

Az állatkert számos állatetetést és bemutatót kínál egész nap, beleértve az oroszlánok, tigrisek és pingvinek táplálkozási idejét. Naponta tartanak bemutatókat és bemutatókat is, mint például a ragadozómadár bemutató és az oroszlánfóka bemutatója.

Az állatkiállításokon kívül az állatkertben számos egyéb látnivaló is található, beleértve a gyermek állatkertet, a játszóteret és az állatsimogatót.

allatkert praga

Letna Park:

A Letna Park egy gyönyörű és kiterjedt park Prágában, és nagyszerű úti cél gyermekes családok számára. Íme néhány remek program a Letna Parkban.

 • Játssz a játszótéren: A Letna Parkban egy nagy játszótér található, rengeteg hintával, csúszdával és mászófelszereléssel a gyerekek számára. Remek hely a gyerekek számára, hogy szaladgálhassanak, és leégessenek egy kis energiát, miközben a szülők egy közeli padon pihennek.
 • Látogassa meg a Beer Gardent: A Letna Beer Garden a családok kedvelt úti célja, rengeteg szabadtéri ülőhellyel, valamint cseh sörök és harapnivalók nagy választékával. A szülők megihatnak egy hideg sört, míg a gyerekek a közeli füves területeken szaladgálnak és játszanak.
 • Sétáljon vagy kerékpározzon: A Letna Parkban rengeteg séta- és kerékpárút található, amelyek a parkon keresztül kanyarognak, és lenyűgöző kilátást nyújtanak a városra és a folyóra. A családok kerékpárt bérelhetnek, együtt fedezhetik fel a parkot, vagy tehetnek egy kellemes sétát és élvezhetik a friss levegőt és a gyönyörű tájat.
 • Sportolj: A Letna Parkban számos sportpálya és pálya található, köztük egy futballpálya, a basketball pálya és gördeszkapark. A családok hozhatnak labdát vagy frizbit, és játszhatnak együtt, vagy megnézhetik a helyi játékosok akcióját.

Nemzeti Múzeum:

Lehet, hogy valakinek túl sok gyereket vinni egy múzeumba, de a prágai Nemzeti Múzeum sok mindent kínál, ha készen áll egy kihívásra. A múzeumban számos kiállítás található, amely a természettörténettől a cseh kultúráig és történelemig mindent lefed, így nagyszerű hely a gyerekek számára a tanuláshoz és a felfedezéshez.

A múzeum egyik legfontosabb eleme a családok számára a természettörténeti kiállítások, amelyek magukban foglalják a dinoszauruszok, állatok és növények bemutatóit. A gyerekek életnagyságú dinoszauruszok modelleket láthatnak, felfedezhetik az állatok különböző élőhelyeit, és megismerhetik az őket körülvevő természeti világot.

A múzeumban a cseh történelemről és kultúráról szóló kiállítások is találhatók, beleértve a híres cseh alakokat és eseményeket bemutató kiállításokat. A gyerekek megismerhetik az ország történelmét, láthatják a különböző időszakokból származó tárgyakat, és megérthetik, hogyan változott az ország az idők során.

A kiállításokon kívül a múzeum számos interaktív tevékenységet és műhelyt is kínál gyerekeknek, beleértve a kézműves foglalkozásokat, játékokat és egyéb gyakorlati tevékenységeket. Ezek a tevékenységek nagyszerű lehetőséget kínálnak a gyerekek számára, hogy részt vegyenek a kiállításokon, és szórakoztató és interaktív módon tanuljanak.

nemzeti muzeum praga

Petrin Hill:

A Petrin-hegy a prágai gyermekes családok népszerű úti célja, és rengeteg szórakoztató és lebilincselő tevékenység várja a gyerekeket. Íme néhány dolog, amit a gyerekek megtehetnek a Petrin Hillben:

 • Sikló: A sikló népszerű módja a Petrin-hegy tetejének elérésének, és a gyerekek imádni fogják a rövid utat felfelé a meredek lejtőn. A siklóról nagyszerű kilátás nyílik a városra és a domboldalra, és ez egy szórakoztató élmény, amelyet a gyerekek nem felejtenek el.
 • Látogasson el a Tükörlabirintusba: A Tükörlabirintus szórakoztató látványosság gyerekeknek, a tükrök labirintusával, amelyek mindenféle optikai csalódást keltenek. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy kihívást jelent a gyerekek észlelése és tértudata számára, és nagyon szórakoztató felfedezni.
 • Mássz fel a Petrin-toronyra: A Petrin-torony az Eiffel-torony miniatűr változata, és lenyűgöző kilátást nyújt a városra és a környező területre. A gyerekek imádni fogják a torony 299 lépcsőjét felmászni a csúcsra; a kilátás a tetejéről valóban lélegzetelállító.
 • Fedezze fel a kerteket: A Petrin-hegyen számos kert és park található, amelyek tökéletesek a gyerekek felfedezésére, rengeteg nyílt terekkel és természeti szépséggel. A gyerekek szaladgálhatnak, játszhatnak, vagy piknikezhetnek a sok füves terület egyikén.
 • Kerékpározzon vagy robogjon: A Petrin Hill számos kerékpáros és robogós ösvényen kanyarog a parkon keresztül, nagyszerű kilátást és szórakoztató módot kínálva a környék felfedezésére. A családok kerékpárt vagy robogót bérelhetnek, és együtt fedezhetik fel a parkot, vagy magukkal hozhatják a sajátjukat és élvezhetik a kellemes utazást.
petrin praga

Vysehrad:

A családok sok okból kedvelik Vysehradot. Mindenekelőtt a történelmi erőd és kastély lenyűgöző helyek a felnőttek és a gyerekek számára egyaránt, gazdag történelemmel, amely több mint 1000 éves múltra tekint vissza. Az erőd lenyűgöző sáncokkal, tornyokkal és kapukkal rendelkezik, míg a kastélyban gyönyörű kertek, udvarok és lenyűgöző kilátás nyílik a városra. A gyerekek imádni fogják felfedezni a kastély különböző zugait, és elképzelni, milyen volt az élet a középkorban.

A kastély mellett Vysehradban számos park és játszótér található, amelyek tökéletesek a gyermekes családok számára. A Vojanovy Sady Park különösen jó hely a gyerekek felfedezésére, játszótérrel, tóval, rengeteg fával és zöldterülettel. A szülők pihenhetnek egy padon, miközben gyermekeik játszanak, vagy maguk is részt vehetnek a szórakozásban.

Óváros tér:

Az Óváros tér a prágai gyermekes családok kedvelt célpontja, és rengeteg szórakoztató és érdekes tevékenység várja a gyerekeket. Íme néhány dolog, amit a gyerekek megtehetnek az Óváros téren:

 • Látogassa meg a csillagászati órát: Az Astronomical Clock Prágai látnivalók egyike, és a gyerekek imádni fogják nézni az óra mozgó figuráit és bonyolult kialakítását. Az óra minden órában műsort ad, és nagyszerű módja annak, hogy megismerjük a város történelmét és kultúráját.
 • Lovaskocsizás: A gyerekek imádni fogják a hagyományos lovaskocsit, amely egyedülálló és emlékezetes módot kínál a város nevezetességeinek megtekintésére. A kocsik nagyszerű lehetőséget kínálnak a város történelmi utcáinak és épületeinek felfedezésére.
 • Látogassa meg a Tyn-templomot: A Tyn-templom egy lenyűgöző gótikus katedrális, amely az Óváros téren található, és nagyszerű módja annak, hogy megtapasztalja a város gazdag történelmét és építészetét. A gyerekek imádni fogják a templom bonyolult kialakítását és részleteit, és ez nagyszerű módja annak, hogy megismerjék a város vallási hagyományait.
 • Próbálja ki a helyi ételeket és italokat: Az Óváros téren számos étterem és kávézó található, amelyek ízletes helyi ételeket és italokat kínálnak, beleértve a hagyományos cseh konyhát és a híres cseh sört. A gyerekek új és izgalmas ételeket és italokat próbálhatnak ki, a szülők pedig a város legjobb kulináris kínálatát élvezhetik.
 • Utcai előadások megtekintése: Az Óváros tér népszerű célpont utcai előadóművészeknek, zenészek, bűvészek és más művészek szórakoztatják a tömegeket egész nap. A gyerekek imádni fogják nézni az előadásokat és bekapcsolódni az eseményekbe, és ez nagyszerű módja annak, hogy megtapasztalják a város pezsgő kultúráját és energiáját.
ovaros ter

Országos Műszaki Múzeum:

A prágai Nemzeti Műszaki Múzeum remek hely a gyerekek számára, hogy megismerjék a technológia és a mérnöki tudomány történetét. A múzeumban számos kiállítás található, a közlekedéstől a csillagászatig és egyebekig, és sok közülük interaktív, így lebilincselő és szórakoztató a gyerekek számára.

A múzeum egyik legfontosabb látnivalója a gyerekek számára a közlekedési kiállítás, amely számos járművet tartalmaz, beleértve az autókat, vonatokat, repülőgépeket és még egy igazi gőzgépet is. A gyerekek felfedezhetik a különböző járműveket, felszállhatnak néhányukra, és megismerhetik a közlekedés és a mérnöki tudomány történetét.

Egy másik népszerű kiállítás a gyerekek számára a planetárium, amely olyan előadásokat kínál, amelyek a látogatókat az univerzumon keresztüli utazásra vezetik. Az előadások vizuálisan lenyűgözőek és tanulságosak, és nagyszerű módja annak, hogy a gyerekek megismerjék a csillagászatot és a kozmosz csodáit.

A múzeumban számos gyakorlati kiállítás is található, ahol a gyerekek kipróbálhatják magukat a különböző mérnöki és tudományos tevékenységekben, beleértve a hídépítést, a hanggal és a fénnyel való kísérletezést, valamint az elektromosság és a mágnesesség tulajdonságait.

Miniatűr Múzeum:

A prágai Miniatur Múzeum egyedülálló és lenyűgöző látványosság, amely tökéletes gyermekes családok számára. A múzeum kiterjedt miniatűr modellgyűjteményt tartalmaz, beleértve az épületeket, járműveket és egyéb tárgyakat, amelyek mindegyike hihetetlenül részletes és pontos.

A múzeum több részre oszlik, amelyek mindegyike más-más témát vagy korszakot mutat be. A látogatók részletes modelleket láthatnak híres tereptárgyakról a világ minden tájáról, beleértve az Eiffel-tornyot, a Tádzs Mahalt és a Colosseumot. Vannak olyan híres történelmi események modelljei is, mint a waterlooi csata és a Titanic elsüllyedése.

A múzeum egyik leglenyűgözőbb része a vasútmodell, amely egy nagy és bonyolult vonatrendszert tartalmaz, amely egy részletes miniatűr tájon halad keresztül. A gyerekek imádni fogják nézni az elhaladó vonatokat, és megpróbálják észrevenni az összes apró részletet, például miniatűr embereket, állatokat és járműveket.

A modelleken kívül a múzeumban számos interaktív kiállítás is található, köztük egy gyakorlati modellépítő állomás, ahol a gyerekek elkészíthetik saját miniatűr modelleiket.

Miniatűr Múzeum:

Vencel tér:

A Vencel tér Prága egyik legnépszerűbb és legnyüzsgőbb területe, és a látogatók számos családbarát tevékenységet élvezhetnek a környék felfedezése közben.

Az egyik fő látnivaló a Nemzeti Múzeum, amely a tér tetején található. A múzeumban különféle, gyermekek számára alkalmas kiállítások találhatók, köztük természettörténeti, tudományi és cseh kultúra bemutatói. Rendszeres műhelyek és rendezvények is vannak gyerekeknek, beleértve a kézműves foglalkozásokat és gyakorlati tevékenységeket.

Egy másik szórakoztató tevékenység a családok számára, hogy lovaskocsival körbejárják a teret. A gyerekek imádni fogják a hintózás újdonságát, és nagyszerű módja annak, hogy megtekintsék a látnivalókat és megtapasztalják a tér hangulatát.

Számos utcai előadó és zenész is található a környéken, élénk és szórakoztató légkört teremtve. A gyerekek élvezettel nézhetik a különböző előadókat, sőt részt vehetnek néhány előadáson és játékon.

A teret decemberben és január elején karácsonyi vásárlá alakítják, ahol ünnepi díszek, hagyományos ételek és italok várják a gyerekeket, valamint számos szórakoztató tevékenység a gyerekek számára, beleértve a korcsolyázást és a körhinta.

Végül a teret számos üzlet, étterem és kávézó veszi körül, így remek hely egy harapnivalóra vagy étkezésre. Számos étterem és kávézó kínál gyerekbarát menüket és tevékenységeket, és számos fagylalt- és édességbolt is található a környéken.

wencel ter pragaban

Folyami hajókázás:

A gyerekek fárasztónak találhatják a városban sétálni, hogy felfedezzék a különböző látnivalókat és látnivalókat. De hirtelen sokkal jobb és szebb érzés, ha mindezt láthatják, miközben hajókirándulnak a Moldva folyón. Éppen ezért a Moldva folyón egy folyami hajókázás fantasztikus családi tevékenység Prágában.

Vannak hajókirándulások, ahol egyszerűen kinéz az ablakon, és élvezi a kilátást, míg más túrák élőzenével, vacsorával és egyéb lehetőségekkel várják a vendégeket. Ha kint hideg van, beülhetsz, és az ablakon kinézve gyönyörködhetsz a kilátásban. De szinte minden hajón lehet kint ülni, ami frissítő és gyönyörű élmény, különösen egy meleg nyári estén.

hajotura pragaban

Csokoládé Múzeum:

A családok szeretik a prágai Csokoládé Múzeumot, mert ez egy szórakoztató és interaktív látványosság, amely egyedülálló és ízletes élményt kínál minden korosztály számára.

A múzeum a város szívében található. Lenyűgöző betekintést nyújt a csokoládékészítés történetébe, az ősi maja és azték civilizációtól a jelenig. A látogatók megismerhetik a csokoládé eredetét, elkészítési módját és felhasználását a különböző kultúrákban és konyhákban.

A múzeum egyik fő látványossága a csokoládékészítő műhely, ahol a látogatók egy szakértő csokoládéműves vezetésével sajátíthatják el saját csokoládé alkotásaikat. A gyerekek imádni fogják a gyakorlatokat, és saját maguk készíthetik el a csokoládét, szarvasgombát és más finom finomságokat.

A múzeum számos kóstolót is kínál, beleértve a különböző típusú csokoládékat a világ minden tájáról, valamint számos csokoládéalapú desszertet és italt. A gyerekek imádni fogják a csokoládék kóstolását és új ízek és textúrák kipróbálását.

A csokoládékészítő műhely és a kóstolók mellett a múzeumban számos interaktív kiállítás található, köztük csokoládé szökőkút, 3D-s csokoládényomtató, valamint egy virtuális valóság élmény, amely a csokoládé történetén keresztül kalauzolja el a látogatókat.

csokimuzeum

Hol maradjon a család Prágában?

Az imént meséltünk a prágai fantasztikus családi tevékenységekről. De gondoltál arra, hogy hol szállj meg Prágában? Ha gyerekekkel utazik, fontos, hogy a lehető legegyszerűbbé tegye a dolgokat. Éppen ezért három prágai szálloda nevét is feltüntetjük, amelyek még szórakoztatóbbá és egyszerűbbé teszik Prága felfedezését.

Novotel Praha Vencel tér

A szálloda tökéletes helyen található Prága központjában, a Vencel téren. Rendelkezésre állnak családi szobák, fantasztikus kilátás a tetőteraszról, úszómedence, ahol a gyerekek pihenhetnek a különböző városnéző programok között. A szállodában fitneszterem és csodálatos reggeli is rendelkezésre áll.

novotel praga

Wellness hotel Olsanka

Ez a szálloda nem a központban található, de ha szeretne villamossal utazni, az óvárosba 10 percen belül eljuthat. A szálloda a sport szerelmeseinek készült, hiszen fedett úszómedencékkel, tollaslabda pályákkal, asztalitenisz lehetőséggel, fitneszközponttal és még sok mással várja a vendégeket. Ez egy olcsó szálloda sok más prágai szállodához képest, így ha nem bánja, hogy a városközponton kívül lakik, ez az egész család nagy sikere lehet.

wellness praga

Mordecai 12 apartmanok

Szállodában jó élni, de egy kiránduláson lévő családnak gyakran sokkal jobb, ha egy lakásban élnek, ahol saját hűtőszekrényük van, saját ételt főzhetnek, és a saját idővonaluk szerint futnak jobban. . A prágai Mordecai 12 Apartments ideális az ilyen utazók számára. Az apartman Prága központjában található, nem messze az Óváros tértől, a Károly-hídtól és az óváros más fontos helyeitől.

apartmant pragaban

Mit egyen a család Prágában?

Ha gyerekekkel jön Prágába, nem biztos, hogy Prága legdrágább és legfinomabb éttermeit keresi fel. Azért eszel, mert éhes vagy, és a legfontosabb, hogy egyél valamit, ami gyorsan elkészül, és tudod, hogy mindenki élvezni fogja.

Talán nem szereti a gyorséttermeket, de jó tudni, hogy Prágában számos gyorsétterem található. Ennek eredményeként könnyedén megehet egy Big Macet a McDonald’s-ban, vagy egy ropogós csirkét a KFC-ben, ha a család jobban szereti.

Ha egy komolyabb étterembe látogat, akkor is több étkezés megfelelő a gyerekeknek. Az olasz éttermek családbarátnak számítanak, mivel pizzát, tésztát és más népszerű ételeket szolgálnak fel. Ha egy hagyományos cseh étterembe kerül, a népszerű ételek közé tartozik a Wiener Schnitzel és a hagyományos gulyás. Prága egyik legnépszerűbb édes péksüteménye a Trdelnik, egy henger alakú sütemény, amelyet úgy készítenek, hogy a tésztát egy rúdra tekerjük és nyílt lángon sütjük (kürtöskalács). Ezután cukorba és fahéjba forgatják, így édes és finom csemege lesz, amelyet a gyerekek biztosan szeretni fognak.

kurtoskalacs pragaban

Készen áll egy fantasztikus nyaralásra az egész családdal Prágában.

Összefoglalva, Prága nagyszerű úti cél a gyermekes családok számára, számos látnivalót kínálva, amelyek ötvözik a történelmet, a kultúrát, a természetet és a szórakozást. Legyen szó kastélyok és parkok felfedezéséről, ízletes ételekről és kulturális élményekről, vagy a tudomány és a technológia megismeréséről, ebben a gyönyörű városban mindenki talál valamit.

Mit tegyek Prágában decemberben?

Prága, a Cseh Köztársaság fővárosa, egész évben népszerű turisztikai célpont, de decemberben a város különösen különleges. A téli hideg a levegőben, a fagyos köd, amely gyakran telepedik le a város felett, és a karácsonyi díszek csillogó fényei varázslatos hangulatot teremtenek.

Íme néhány javaslat arra vonatkozóan, hogy mit tegyünk Prágában decemberben.

Látogasson el a karácsonyi vásárokra.

A decemberi prágai látogatás egyik fénypontja a karácsonyi vásárok. Számos piac közül választhat, köztük az Óváros tér, a Vencel tér és a Vár területének piacai. Itt különféle kézműves árukat, meleg italokat és ételeket, valamint ünnepi szórakozást talál.

A karácsonyi vásárok általában november végén vagy december elején tartanak nyitva, és január 6-ig tartanak nyitva (általában).

Fedezze fel a prágai várat.

Prága másik kötelező nevezetessége a Prágai Vár, amely a városra néző dombon található. Decemberben a kastély nyitva áll a látogatók számára, és bejárhatja a palotát és a környező épületeket, köztük a Szent Vitus-székesegyházat, a régi királyi palotát és a Szent György-bazilikát. Nemcsak csodálatos meglátogatni a kastélyt, de az óváros és a kastély közötti séta gyönyörű, ahol átsétálhat a Károly-hídon, Prága első számú nevezetességén.

Prágai vár

Csatlakozzon egy vezetett gyalogtúrához.

Ahhoz, hogy teljesen elmerüljön Prága szépségében és történelmében, fontolja meg egy vezetett gyalogtúrát a városban. Számos lehetőség áll rendelkezésre, beleértve a történelmi túrákat, az élelmiszer-túrákat és más típusú túrákat. Ezek a túrák egyedülálló perspektívát nyújtanak a városról, és prága számos híres nevezetességét és rejtett drágakövét láthatja és megismerheti.

Látogasson el a Nemzeti Múzeumba.

Egy másik nagyszerű beltéri tevékenység Prágában a Nemzeti Múzeum meglátogatása. Ez a múzeum történelmi, kulturális és tudományos kiállítások hatalmas gyűjteményét tartalmazza. Ez egy nagyszerű hely a hidegtől való meneküléshez és a Cseh Köztársaság gazdag történelmének megismeréséhez. Néha a Nemzeti Múzeum időszaki kiállításairól írunk a Prágai kalauzban. Nézze meg prágai naptárunkat , hogy megtudja, vannak-e különleges kiállítások a cseh fővárosban való tartózkodása alatt.

Élvezze a klasszikus koncertet.

Prága régóta klasszikus zenei hagyományokkal rendelkezik, és számos lehetőség van arra, hogy látogatása során koncertet élvezzen. Néhány népszerű helyszín közé tartozik a Rudolfinum, a Estates Theatre és a Municipal House. Általában olyan emberekkel találkozik az utcán, akik jegyeket árulnak tipikus turisztikai koncertekre, így nem jelent problémát az ilyen programokra szóló jegyek vásárlása a tényleges prágai tartózkodása alatt.

Próbálja ki a helyi konyhát.

A cseh konyha kiadós és megnyugtató, így tökéletes a decemberi hűvös időjáráshoz. Néhány népszerű étel közé tartozik a gulyás, a gombóc és a sült. Feltétlenül próbálja ki a helyi söröket is, mivel a Cseh Köztársaság kiváló minőségű söreiről ismert. Melyek a legjobb sörök a Cseh Köztársaságban? Kattintson a linkre, ha többet szeretne megtudni a leghíresebb márkákról.

Prágában könnyű megtalálni az éttermeket szabad asztalokkal. De ha van egy különleges étterem, amelyet meg szeretne látogatni, foglaljon asztalt előre. Mivel a december tele van turistákkal a karácsonyi vásárok miatt, a legnépszerűbb éttermek gyorsan teljesen lefoglalódnak.

Szeretne még érdekesebb élményt a helyi ételekkel és sörrel Prágában? Tudjon meg többet sörvacsoránkról , ahol megkóstolhatja a Cseh Köztársaságban előállított legerősebb sört.

Tegyen egy folyami körutazást.

Ha más szemszögből szeretné látni a várost, fontolja meg egy folyami körutazást a Moldva folyó mentén. A téli hónapokban a hajókat lefedik és fűtik, így hangulatos módja annak, hogy a várost a vízből láthassa. Egyes kirándulások étellel állnak rendelkezésre, mások étkezés nélkül, mások audio útmutatókkal, míg mások csak pihenésre és az ablakon való kinézésre szolgálnak. Nem számít, melyik lehetőséget választja, a prágai folyami körutazást egész évben ajánljuk.


Összefoglalva, decemberben Prágában nincs hiány tennivalókból és látnivalókból. Akár a történelem és a kultúra érdekli, akár csak a város téli szépségét gyönyörködteti, mindenki számára van valami. Egy kis tervezéssel és előkészítéssel emlékezetes utazásban lesz része Európa egyik legizgalmasabb úti céljához.

Nézze meg a Jack Ryan harmadik évadát, és élvezze a gyönyörű prágai tájat.

Karácsony előtt megjelent a népszerű Jack Ryan tévésorozat harmadik évada az Amazon Video-tól. Ez az eddigi legjobb szezon, különösen a Prágában rögzített fantasztikus jelenetek miatt.

Jack Ryannek egész Európát be kell utaznia, hogy megállítsa az Oroszország által Európa ellen irányuló, küszöbön álló támadást. Annak ellenére, hogy Jack Ryan Athén utcáin sétál, a történet legfontosabb városa Prága. Emiatt rengeteg kép található Prágáról és híres látnivalókról Jack Ryan harmadik évadában.

Lehet, hogy a fenti képek nem túl jók, de egyértelműen azt mutatják, hogy Prága a történet helyszíne. Ezek az első két epizód képernyőképei, de mivel Prága visszatérő város az évad során, a fennmaradó epizódokban további helyszíneket és képeket is látni fog.

Hogyan vesz részt Prága a történetben?

Prága és a Cseh Köztársaság miniszterelnöke az első pillanattól kezdve létfontosságú a történet szempontjából. A cseh kormány szoros szövetségese az Egyesült Államoknak és a NATO-nak, és azt fontolgatják, hogy több forrást hoznak a NATO-ból az országba. Ez nem olyasmi, amit Oroszország szeret, de miközben úgy tesznek, mintha nem tetszene, Oroszország központi szereplői azt akarják, hogy ez megtörténjen. Miért van ez?

Prágában megöltek egy orosz minisztert a cseh miniszterelnökkel folytatott hivatalos találkozó során. Ez tökéletes ürügy Oroszország számára, hogy a nyugatot hibáztassa, és csapatokat mozgasson nyugat felé. A történetben az oroszok voltak azok, akik megölték saját miniszterüket, és mindent megtettek, hogy ürügyet adjanak nekik arra, hogy háborút kezdjenek a nyugattal.

Az incidenst nem az orosz elnök rendelte el, hanem az ország más vezetői és a nacionalisták, akik vissza akarták hozni azokat a napokat, amikor mindenki Oroszországtól félt.

Prágában rengeteg tárgyalás és esemény zajlik a szezon során, ezért érdemes végignézni az elejétől a végéig.

Jack Ryant érdemes megnézni?

Szereted az akciósorozatokat? Tetszik Prága? Ha mindkét kérdésre igennel válaszolsz, adj egy esélyt Jack Ryannek. Szeretne többet megtudni a sorozatról és a történetről, mielőtt végleges döntést hozna? A Jack Ryan harmadik évadáról és arról, hogy hol streamelheti online, az IP-cím útmutatóban olvashat bővebben.

A prágai látogatást nem lehet tévésorozattal helyettesíteni, de miért ne élvezhetnénk mindkettőt? 2023 fantasztikus év lesz Prágában, számos közelgő eseménnyel, fesztivállal és koncerttel. Nézzen körül a Prágai útmutatónkban, hogy inspirációt és információkat találjon.