Blog

5 Fontos események Prága történelmében

Prága gazdag és lenyűgöző történelemmel rendelkezik. A város inváziókat és forradalmakat tapasztalt. Más szóval, Prága mindent látott. Ebben a cikkben röviden öt olyan eseményről szeretnénk írni, amelyek nagy hatással voltak a városra és történelmére. Ha többet szeretne megtudni a különböző eseményekről, keresse fel a Wikipédiát vagy más megbízható forrást. Csatlakozhat egy prágai vezetett túrához is, ha többet szeretne megtudni.

1. A prágai vár alapítása (9. század)

A prágai vár a világ legnagyobb kastélykomplexuma. Ez volt az a hely, ahonnan a cseh uralkodók több mint ezer éve irányítják az országot. A kastély építése a 9. században kezdődött, így Európa egyik legrégebbi kastélyává vált.

2. A Károly-híd építése (1357)

A Károly-híd Prága egyik leghíresebb nevezetessége. A Moldva folyót átszelő híd a 14. században épült. Hosszú ideig ez volt az egyetlen összeköttetés a prágai vár és a város óvárosa között, de ha ma Prágába látogat, ez csak egy a sok híd közül. De az igazság az, hogy a Prágába érkező turisták csak egy híd nevére emlékeznek, amikor hazamennek, és ez a Károly-híd.

Károly híd

3. Prága defenesztrációja (1618)

Prága defenesztrációja kulcsfontosságú esemény volt a harmincéves háború kezdetén, amely egy jelentős európai konfliktus volt, amely 1618-tól 1648-ig tartott. 1618-ban a cseh lázadók kidobták a Habsburg tisztviselőket a prágai vár ablakából, ami konfliktust váltott ki.

4. Prágai tavasz (1968)

A prágai tavasz a politikai liberalizáció és a tömeges tiltakozás időszaka volt Csehszlovákiában. 1968. január 5-én kezdődött, és körülbelül 7 1/2 hónappal később ért véget a Szovjetunió által vezetett invázió miatt 1968. augusztus 21-én. Az időszakot a reformok és a nagyobb politikai szabadság bevezetésére tett kísérletek jellemezték, de az invázió véget vetett ezeknek a reményeknek.

5. Bársonyos forradalom (1989)

A bársonyos forradalom egy erőszakmentes politikai forradalom volt, amely 1989-ben zajlott Csehszlovákiában. A forradalom az ország 41 éves kommunista uralmának végéhez vezetett. A bársonyos forradalmat tömegtüntetések és sztrájkok emelték ki Prágában, valamint az ország más városaiban.

Ezek az események mind jelentős szerepet játszottak Prága történelmének alakításában. Ezeknek az eseményeknek a megismerésével jobban megérthetjük a város gazdag múltját és az európai történelemben játszott fontos szerepét. Ha többet szeretne megtudni Prágáról, csatlakozzon egy vezetett túrához, nézze meg a Prágai Útikalauzunk többi cikkét, és jöjjön el, és fedezze fel a várost hamarosan!

Hat rejtett gyöngyszem, amelyet érdemes meglátogatni Prágában

Prága város tele van csodákkal és meglepetésekkel. A jól ismert turisztikai látványosságokon, például a Károly-hídon, a váron, a Petrin-hegyen, az Óváros téren és a Nemzeti Színházon túl számos rejtett gyöngyszem vár felfedezésre. Íme a hat legjobb rejtett látnivaló Prágában, amelyeket mindenképpen érdemes meglátogatni.

Hat rejtett gyöngyszem, amelyet érdemes meglátogatni Prágában

Wallenstein kert

A Prága Kisvárosában található Wallenstein kert a város egyik legszebb és legnyugodtabb kertje. A 17. század elején épült a Wallenstein-palota komplexum részeként, amely Albrecht von Wallenstein császári tábornok otthona volt. A kert olasz barokk stílusban lett kialakítva, teraszokkal, szökőkutakkal, szobrokkal és egy kis mesterséges barlanggal.

A kert egyik legszembetűnőbb tulajdonsága a nagyméretű központi szökőkút, amelyet egy kör alakú tavacska vesz körül. A szökőkútban Neptunusz, a tenger római istenének szobra látható, és Európa egyik legnagyobb barokk szökőkútja. A látogatók leülhetnek a közeli padokra, és élvezhetik a szökőkútból kifolyó víz békés hangját.

A kert másik fénypontja a Sala Terrena, egy nagy terem, amely a kertre nyílik. A Sala Terrenát koncertekre, színházi előadásokra és egyéb kulturális eseményekre használták Wallenstein idejében. Ma művészeti kiállításokra és egyéb rendezvényekre használják.

A kert számos szobornak és szobornak ad otthont, köztük a Mars egyik istenének, aki őrzi a kert bejáratát. Egyéb figyelemre méltó szobrok közé tartozik a Három Grace és a Bronz Sárkány.

A Wallenstein-kert egyik legérdekesebb eleme a kis mesterséges barlang, amely a kert északi végén található. A barlang kőből készült, és egy kis tó, cseppkövek és egyéb sziklaképződmények találhatók benne. Úgy tervezték, hogy úgy nézzen ki, mint egy természetes barlang, és népszerű hely a látogatók felfedezésére.

Letna Park

A prágai Letna Parkot mindenképpen érdemes meglátogatni a turistáknak, hiszen innen a legjobb panoráma nyílik a városra. A domb tetejéről láthatja a Moldva folyót, az óvárost és Prága számos nevezetességét, mint például a Szent Vitus-székesegyház, a prágai vár és a Károly-híd.

De ez nem minden, amit a Letna Park kínál. A helyiek kedvelt helye lógni, kocogni, biciklizni, piknikezni, vagy egyszerűen csak élvezni a nyugalmat a város nyüzsgő utcáitól távol. Látni fogja a játszótereken játszó gyerekes családokat, kéz a kézben sétálgató párokat, valamint frizbizni vagy grillezést játszó baráti társaságokat.

A park egyik fénypontja a Letna Beer Garden, amely a domb tetején található. Itt megkóstolhat egy hideg cseh sört és néhány hagyományos harapnivalót, például kolbászt vagy ecetes sajtot, miközben gyönyörködhet Prága lenyűgöző kilátásában.

A park számos érdekes szobornak ad otthont, köztük a Metronómnak, amelyet az 1990-es években, a kommunizmus bukása után helyeztek el. A Metronóm egy nagy, lengő inga, amely Prága viharos történelmére emlékeztet.

Ezenkívül a Letna Park kényelmes helyen található más népszerű látnivalók közelében, mint például a prágai vár és a Nemzeti Műszaki Múzeum. Könnyedén kombinálhatja a Letna Park látogatását egy kirándulással ezekre a többi helyszínre.

Alkimisták és Mágusok Múzeuma

Az Alkimisták és Mágusok Múzeuma egyedülálló és lenyűgöző látványosság, amelyet mindenképpen érdemes meglátogatni azon turisták számára, akik érdeklődnek Prága titokzatos és okkult történelme iránt.

A Prága óvárosának szívében található múzeum visszavezeti a 16. századba, amikor az alkímiát és a mágiát széles körben gyakorolták a városban. Ahogy sétál a múzeum termeiben, számos kiállítást láthat, amelyek bemutatják az alkimisták és varázslók által használt eszközöket, eszközöket és műtárgyakat, valamint hiedelmeiket és gyakorlataikat.

A múzeum egyik csúcspontja egy alkimista laboratórium felüdülése, amely főzetekkel, elixírekkel és más titokzatos anyagokkal van kiegészítve. Ritka könyvek és kéziratok gyűjteményét is láthatja, mint például a legendás „Abramelin könyve”, amely állítólag az ősi mágia titkait tartalmazza.

A múzeum gyűjteményében számos, a 16. század végén Prágában élt és II. Rudolf császárnak dolgozó híres alkimistához, Edward Kelleyhez kapcsolódó műtárgy is található. Kelley állítólag elkészítette a legendás bölcsek kövét, egy olyan anyagot, amely állítólag arannyá változtatja az alapfémeket, és örök fiatalságot biztosít.

A múzeum történelmi és kulturális jelentősége mellett szórakoztató és interaktív élményt is kínál a látogatók számára. Felpróbálhatod a korabeli jelmezeket, részt vehetsz különféle kísérletekben, és akár profi tarotkártya-olvasóval is megmondhatod a szerencsédet.

Ferences kert

A Ferences Kert egy békés oázis Prágában, amelyet mindenképpen érdemes meglátogatni a pihenni vágyó turistáknak.

A kertet a 14. században a ferences szerzetesek alapították, akik meditáció és elmélkedés helyszínéül használták. Mára a kertet felújították, és gyönyörű közparkká alakították át, ahol különféle fák, virágok és szökőkutak találhatók.

A Ferences Kert egyik fénypontja a központban található szép tavacska, amely kacsáknak és más vadon élő állatoknak ad otthont. Leülhet a tavat körülvevő egyik padra, és élvezheti a békés légkört, miközben hallgatja a víz zaját.

A kert remek hely egy piknikhez, egy könyv olvasásához, vagy egyszerűen csak pihenjen a fák árnyékában. Van egy kis kávézó, ahol elfogyaszthat egy kávét vagy harapnivalót, és gyönyörködhet a kertre nyíló kilátásban.

Egy másik ok a Ferences Kert meglátogatására a kényelmes elhelyezkedése. Csak néhány percnyi sétára található a híres prágai Vencel tértől, így remek hely, hogy elkerülje a városközpont tömegét és zaját.

A John Lennon-fal

A John Lennon-fal Prágában kötelező látnivaló a zene, a művészet és a történelem iránt érdeklődő turisták számára. A fal a bájos Malá Strana kerületben található, a Moldva folyó közelében, és ez az egyik legikonikusabb és legszínesebb tereptárgy a városban.

A fal az 1980-as években vált híressé, amikor Prága még kommunista uralom alatt állt. Abban az időben a fiatal csehek a falat használták arra, hogy kifejezzék ellenvéleményüket és csalódottságukat a rendszerrel szemben. John Lennon képeit festették, aki a szabadság és a béke szimbóluma volt, valamint politikai szlogeneket és a remény és a szeretet üzeneteit.

JOhn Lennon Prague

Ma a falat színes graffitik, idézetek és műalkotások borítják, és ez élénk és folyamatosan változó tisztelgés Lennon és békeüzenete előtt. A turisták órákat tölthetnek a fal körül bolyongva, gyönyörködve a művészetben és olvasva a sokféle nyelven írt üzeneteket.

A John Lennon-fal meglátogatása nagyszerű módja annak, hogy felfedezze a bájos Malá Strana negyedet. A környék tele van furcsa utcákkal és történelmi épületekkel, és remek hely egy falatot enni vagy inni a számos kávézó és étterem egyikében.

Vojanovy Sady

A Vojanovy Sady egy bájos és festői park a Malá Strana történelmi negyedében, és mindenképp érdemes ellátogatni a turistákra, akik szeretnék megtapasztalni a prágai parkok szépségét és nyugalmát.

A park a 18. században birtokolt Vojan családról kapta a nevét. Ma a parkban különféle fák, virágok és cserjék találhatók, valamint számos sétaút és pad található, ahol a látogatók pihenhetnek és élvezhetik a kilátást.

Vojanovy Sady egyik fénypontja a központban található gyönyörű tavacska, amelyet síró fűzfák és más fák vesznek körül. A tó melletti padon leülve nézheti a vízben úszkáló kacsákat és hattyúkat.

A Vojanovy Sady látogatásának másik oka a történelmi jelentősége. A park a híres Szent Miklós-templom mellett található, amely Prága egyik legfontosabb barokk épülete. A park remek kilátópontot kínál a templom díszes homlokzatának és kupolájának megcsodálásához.

A Vojanovy Sady remek hely arra, hogy elkerülje a városközpont tömegét és zaját. A park általában nem olyan zsúfolt, mint más népszerű turisztikai helyek, így békés és pihentető hely a látogatáshoz.

Készen állsz, hogy felfedezd ezeket a rejtett drágaköveket Prágában?

Prága város tele van rejtett drágakövekkel, amelyek felfedezésre várnak. A békés kertektől a furcsa múzeumokig mindenki talál valamit ebben a gyönyörű városban. Amikor legközelebb Prágába látogat, feltétlenül nézzen meg néhány rejtett látnivalót, és tapasztalja meg a várost teljesen új módon.

Hat rejtett drágakő Prágában

Fantasztikus programok gyermekes családok számára Prágában.

Prága egy gyönyörű és történelmi város, amely bőven kínál szórakozást és emlékezetes nyaralást kereső családokat. A város lenyűgöző építészetének és múzeumainak felfedezésétől kezdve az ízletes helyi konyha kipróbálásáig és a város pezsgő kultúrájának megtapasztalásáig mindenki talál valamit Prágában. Ebben a cikkben a Prágába utazó családok számára kínált legjobb tevékenységeket és látnivalókat tekintjük át, ötleteket és inspirációt adva egy vidám és felejthetetlen utazáshoz. Akár kisgyermekekkel, akár tinédzserekkel utazik, Prága rengeteg lehetőséget kínál a kalandra vágyó családoknak. Merüljünk el!
családbarát Prága

Remek programok családoknak Prágában.

Prágai vár:

A prágai vár remek hely a gyerekekkel való utazáshoz. A kastélykomplexum számos gyermekprogramot kínál, és nagyszerű módja annak, hogy a gyerekeket megismertessük a város történelmével és kultúrájával.

Az egyik fő látványosság, amelyet a gyerekek imádni fognak, a Golden Lane, amely egy színes házak festői sikátora, amely egykor várőrök és kézművesek otthona volt. A gyerekek felfedezhetik az apró házakat, és megismerhetik a középkori életet.

Egy másik látványosság, amelyet a gyerekek imádni fognak, a Játékmúzeum, amely a kastélykomplexumban található. A múzeumban több mint 2000 különböző korszakból származó játék gyűjteménye található, a gyerekek pedig játszhatnak néhány kiállítással, és megismerhetik a játékok történetét.

A kastélykomplexumban található Szent Vitus-székesegyház is lenyűgöző látványosság, amelyet a gyerekek élvezni fognak. A katedrális gyönyörű ólomüveg ablakokkal és bonyolult kőfaragványokkal rendelkezik, és nagyszerű módja annak, hogy megismertesse a gyerekeket a gótikus építészettel és a Cseh Köztársaság történelmével.

Ezenkívül a kastélykomplexum számos kerttel és udvarral rendelkezik, amelyek kiválóan alkalmasak a gyerekek felfedezésére és szaladgálására, valamint számos étterem és kávézó található a kastélykomplexumban, amelyek gyerekbarát menüt kínálnak.

pragai var

Károly híd:

A prágai Károly-híd több okból is szórakoztató és egyedi élmény a gyerekek számára.

Először is, a híd egy gyalogos zóna, így a gyerekek futhatnak és játszhatnak anélkül, hogy aggódnának a forgalom miatt. A hidat utcai előadóművészek, zenészek és művészek is szegélyezik, élénk és szórakoztató légkört teremtve, amelyet a gyerekek élvezni fognak.

Ezenkívül a hídról lenyűgöző kilátás nyílik a Moldva folyóra, a prágai várra és a város látképére. A gyerekek gyönyörködhetnek a kilátásban és gyönyörködhetnek a gyönyörű környezetben, míg a szülők emlékezetes családi fotókat készíthetnek.

A híd több érdekes szobornak is otthont ad, köztük a híres Nepomuki Szent János szobornak, amely a legenda szerint szerencsét hoz annak, aki hozzáér. A gyerekek szívesen látják és megérinthetik a különböző szobrokat, valamint megismerhetik történetüket és jelentőségüket.

karoly hid praga

Prágai Állatkert:

A prágai állatkert a családok egyik legnépszerűbb látnivalója Prágában. Gyönyörű természeti környezetben található, és több mint 4000 állatnak ad otthont a világ minden tájáról. Az egész évben nyitva tartó állatkert számos oktatási tevékenységet kínál, beleértve az állatok etetését és a gyerekeknek szóló oktatási programokat.

A prágai állatkert egyik fénypontja az „Afrika” kiállítás, amelyen számos afrikai állat látható, köztük zsiráfok, zebrák és elefántok. Az állatkertben található még egy „Gorillapavilon”, amely egy csoport nyugati síkvidéki gorillának ad otthont, valamint egy „Polarium”, amely az Északi-sarkvidékről és az Antarktiszról származó állatokat, köztük pingvineket, fókákat és jegesmedvéket tartalmaz.

Az állatkert számos állatetetést és bemutatót kínál egész nap, beleértve az oroszlánok, tigrisek és pingvinek táplálkozási idejét. Naponta tartanak bemutatókat és bemutatókat is, mint például a ragadozómadár bemutató és az oroszlánfóka bemutatója.

Az állatkiállításokon kívül az állatkertben számos egyéb látnivaló is található, beleértve a gyermek állatkertet, a játszóteret és az állatsimogatót.

allatkert praga

Letna Park:

A Letna Park egy gyönyörű és kiterjedt park Prágában, és nagyszerű úti cél gyermekes családok számára. Íme néhány remek program a Letna Parkban.

 • Játssz a játszótéren: A Letna Parkban egy nagy játszótér található, rengeteg hintával, csúszdával és mászófelszereléssel a gyerekek számára. Remek hely a gyerekek számára, hogy szaladgálhassanak, és leégessenek egy kis energiát, miközben a szülők egy közeli padon pihennek.
 • Látogassa meg a Beer Gardent: A Letna Beer Garden a családok kedvelt úti célja, rengeteg szabadtéri ülőhellyel, valamint cseh sörök és harapnivalók nagy választékával. A szülők megihatnak egy hideg sört, míg a gyerekek a közeli füves területeken szaladgálnak és játszanak.
 • Sétáljon vagy kerékpározzon: A Letna Parkban rengeteg séta- és kerékpárút található, amelyek a parkon keresztül kanyarognak, és lenyűgöző kilátást nyújtanak a városra és a folyóra. A családok kerékpárt bérelhetnek, együtt fedezhetik fel a parkot, vagy tehetnek egy kellemes sétát és élvezhetik a friss levegőt és a gyönyörű tájat.
 • Sportolj: A Letna Parkban számos sportpálya és pálya található, köztük egy futballpálya, a basketball pálya és gördeszkapark. A családok hozhatnak labdát vagy frizbit, és játszhatnak együtt, vagy megnézhetik a helyi játékosok akcióját.

Nemzeti Múzeum:

Lehet, hogy valakinek túl sok gyereket vinni egy múzeumba, de a prágai Nemzeti Múzeum sok mindent kínál, ha készen áll egy kihívásra. A múzeumban számos kiállítás található, amely a természettörténettől a cseh kultúráig és történelemig mindent lefed, így nagyszerű hely a gyerekek számára a tanuláshoz és a felfedezéshez.

A múzeum egyik legfontosabb eleme a családok számára a természettörténeti kiállítások, amelyek magukban foglalják a dinoszauruszok, állatok és növények bemutatóit. A gyerekek életnagyságú dinoszauruszok modelleket láthatnak, felfedezhetik az állatok különböző élőhelyeit, és megismerhetik az őket körülvevő természeti világot.

A múzeumban a cseh történelemről és kultúráról szóló kiállítások is találhatók, beleértve a híres cseh alakokat és eseményeket bemutató kiállításokat. A gyerekek megismerhetik az ország történelmét, láthatják a különböző időszakokból származó tárgyakat, és megérthetik, hogyan változott az ország az idők során.

A kiállításokon kívül a múzeum számos interaktív tevékenységet és műhelyt is kínál gyerekeknek, beleértve a kézműves foglalkozásokat, játékokat és egyéb gyakorlati tevékenységeket. Ezek a tevékenységek nagyszerű lehetőséget kínálnak a gyerekek számára, hogy részt vegyenek a kiállításokon, és szórakoztató és interaktív módon tanuljanak.

nemzeti muzeum praga

Petrin Hill:

A Petrin-hegy a prágai gyermekes családok népszerű úti célja, és rengeteg szórakoztató és lebilincselő tevékenység várja a gyerekeket. Íme néhány dolog, amit a gyerekek megtehetnek a Petrin Hillben:

 • Sikló: A sikló népszerű módja a Petrin-hegy tetejének elérésének, és a gyerekek imádni fogják a rövid utat felfelé a meredek lejtőn. A siklóról nagyszerű kilátás nyílik a városra és a domboldalra, és ez egy szórakoztató élmény, amelyet a gyerekek nem felejtenek el.
 • Látogasson el a Tükörlabirintusba: A Tükörlabirintus szórakoztató látványosság gyerekeknek, a tükrök labirintusával, amelyek mindenféle optikai csalódást keltenek. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy kihívást jelent a gyerekek észlelése és tértudata számára, és nagyon szórakoztató felfedezni.
 • Mássz fel a Petrin-toronyra: A Petrin-torony az Eiffel-torony miniatűr változata, és lenyűgöző kilátást nyújt a városra és a környező területre. A gyerekek imádni fogják a torony 299 lépcsőjét felmászni a csúcsra; a kilátás a tetejéről valóban lélegzetelállító.
 • Fedezze fel a kerteket: A Petrin-hegyen számos kert és park található, amelyek tökéletesek a gyerekek felfedezésére, rengeteg nyílt terekkel és természeti szépséggel. A gyerekek szaladgálhatnak, játszhatnak, vagy piknikezhetnek a sok füves terület egyikén.
 • Kerékpározzon vagy robogjon: A Petrin Hill számos kerékpáros és robogós ösvényen kanyarog a parkon keresztül, nagyszerű kilátást és szórakoztató módot kínálva a környék felfedezésére. A családok kerékpárt vagy robogót bérelhetnek, és együtt fedezhetik fel a parkot, vagy magukkal hozhatják a sajátjukat és élvezhetik a kellemes utazást.
petrin praga

Vysehrad:

A családok sok okból kedvelik Vysehradot. Mindenekelőtt a történelmi erőd és kastély lenyűgöző helyek a felnőttek és a gyerekek számára egyaránt, gazdag történelemmel, amely több mint 1000 éves múltra tekint vissza. Az erőd lenyűgöző sáncokkal, tornyokkal és kapukkal rendelkezik, míg a kastélyban gyönyörű kertek, udvarok és lenyűgöző kilátás nyílik a városra. A gyerekek imádni fogják felfedezni a kastély különböző zugait, és elképzelni, milyen volt az élet a középkorban.

A kastély mellett Vysehradban számos park és játszótér található, amelyek tökéletesek a gyermekes családok számára. A Vojanovy Sady Park különösen jó hely a gyerekek felfedezésére, játszótérrel, tóval, rengeteg fával és zöldterülettel. A szülők pihenhetnek egy padon, miközben gyermekeik játszanak, vagy maguk is részt vehetnek a szórakozásban.

Óváros tér:

Az Óváros tér a prágai gyermekes családok kedvelt célpontja, és rengeteg szórakoztató és érdekes tevékenység várja a gyerekeket. Íme néhány dolog, amit a gyerekek megtehetnek az Óváros téren:

 • Látogassa meg a csillagászati órát: Az Astronomical Clock Prágai látnivalók egyike, és a gyerekek imádni fogják nézni az óra mozgó figuráit és bonyolult kialakítását. Az óra minden órában műsort ad, és nagyszerű módja annak, hogy megismerjük a város történelmét és kultúráját.
 • Lovaskocsizás: A gyerekek imádni fogják a hagyományos lovaskocsit, amely egyedülálló és emlékezetes módot kínál a város nevezetességeinek megtekintésére. A kocsik nagyszerű lehetőséget kínálnak a város történelmi utcáinak és épületeinek felfedezésére.
 • Látogassa meg a Tyn-templomot: A Tyn-templom egy lenyűgöző gótikus katedrális, amely az Óváros téren található, és nagyszerű módja annak, hogy megtapasztalja a város gazdag történelmét és építészetét. A gyerekek imádni fogják a templom bonyolult kialakítását és részleteit, és ez nagyszerű módja annak, hogy megismerjék a város vallási hagyományait.
 • Próbálja ki a helyi ételeket és italokat: Az Óváros téren számos étterem és kávézó található, amelyek ízletes helyi ételeket és italokat kínálnak, beleértve a hagyományos cseh konyhát és a híres cseh sört. A gyerekek új és izgalmas ételeket és italokat próbálhatnak ki, a szülők pedig a város legjobb kulináris kínálatát élvezhetik.
 • Utcai előadások megtekintése: Az Óváros tér népszerű célpont utcai előadóművészeknek, zenészek, bűvészek és más művészek szórakoztatják a tömegeket egész nap. A gyerekek imádni fogják nézni az előadásokat és bekapcsolódni az eseményekbe, és ez nagyszerű módja annak, hogy megtapasztalják a város pezsgő kultúráját és energiáját.
ovaros ter

Országos Műszaki Múzeum:

A prágai Nemzeti Műszaki Múzeum remek hely a gyerekek számára, hogy megismerjék a technológia és a mérnöki tudomány történetét. A múzeumban számos kiállítás található, a közlekedéstől a csillagászatig és egyebekig, és sok közülük interaktív, így lebilincselő és szórakoztató a gyerekek számára.

A múzeum egyik legfontosabb látnivalója a gyerekek számára a közlekedési kiállítás, amely számos járművet tartalmaz, beleértve az autókat, vonatokat, repülőgépeket és még egy igazi gőzgépet is. A gyerekek felfedezhetik a különböző járműveket, felszállhatnak néhányukra, és megismerhetik a közlekedés és a mérnöki tudomány történetét.

Egy másik népszerű kiállítás a gyerekek számára a planetárium, amely olyan előadásokat kínál, amelyek a látogatókat az univerzumon keresztüli utazásra vezetik. Az előadások vizuálisan lenyűgözőek és tanulságosak, és nagyszerű módja annak, hogy a gyerekek megismerjék a csillagászatot és a kozmosz csodáit.

A múzeumban számos gyakorlati kiállítás is található, ahol a gyerekek kipróbálhatják magukat a különböző mérnöki és tudományos tevékenységekben, beleértve a hídépítést, a hanggal és a fénnyel való kísérletezést, valamint az elektromosság és a mágnesesség tulajdonságait.

Miniatűr Múzeum:

A prágai Miniatur Múzeum egyedülálló és lenyűgöző látványosság, amely tökéletes gyermekes családok számára. A múzeum kiterjedt miniatűr modellgyűjteményt tartalmaz, beleértve az épületeket, járműveket és egyéb tárgyakat, amelyek mindegyike hihetetlenül részletes és pontos.

A múzeum több részre oszlik, amelyek mindegyike más-más témát vagy korszakot mutat be. A látogatók részletes modelleket láthatnak híres tereptárgyakról a világ minden tájáról, beleértve az Eiffel-tornyot, a Tádzs Mahalt és a Colosseumot. Vannak olyan híres történelmi események modelljei is, mint a waterlooi csata és a Titanic elsüllyedése.

A múzeum egyik leglenyűgözőbb része a vasútmodell, amely egy nagy és bonyolult vonatrendszert tartalmaz, amely egy részletes miniatűr tájon halad keresztül. A gyerekek imádni fogják nézni az elhaladó vonatokat, és megpróbálják észrevenni az összes apró részletet, például miniatűr embereket, állatokat és járműveket.

A modelleken kívül a múzeumban számos interaktív kiállítás is található, köztük egy gyakorlati modellépítő állomás, ahol a gyerekek elkészíthetik saját miniatűr modelleiket.

Miniatűr Múzeum:

Vencel tér:

A Vencel tér Prága egyik legnépszerűbb és legnyüzsgőbb területe, és a látogatók számos családbarát tevékenységet élvezhetnek a környék felfedezése közben.

Az egyik fő látnivaló a Nemzeti Múzeum, amely a tér tetején található. A múzeumban különféle, gyermekek számára alkalmas kiállítások találhatók, köztük természettörténeti, tudományi és cseh kultúra bemutatói. Rendszeres műhelyek és rendezvények is vannak gyerekeknek, beleértve a kézműves foglalkozásokat és gyakorlati tevékenységeket.

Egy másik szórakoztató tevékenység a családok számára, hogy lovaskocsival körbejárják a teret. A gyerekek imádni fogják a hintózás újdonságát, és nagyszerű módja annak, hogy megtekintsék a látnivalókat és megtapasztalják a tér hangulatát.

Számos utcai előadó és zenész is található a környéken, élénk és szórakoztató légkört teremtve. A gyerekek élvezettel nézhetik a különböző előadókat, sőt részt vehetnek néhány előadáson és játékon.

A teret decemberben és január elején karácsonyi vásárlá alakítják, ahol ünnepi díszek, hagyományos ételek és italok várják a gyerekeket, valamint számos szórakoztató tevékenység a gyerekek számára, beleértve a korcsolyázást és a körhinta.

Végül a teret számos üzlet, étterem és kávézó veszi körül, így remek hely egy harapnivalóra vagy étkezésre. Számos étterem és kávézó kínál gyerekbarát menüket és tevékenységeket, és számos fagylalt- és édességbolt is található a környéken.

wencel ter pragaban

Folyami hajókázás:

A gyerekek fárasztónak találhatják a városban sétálni, hogy felfedezzék a különböző látnivalókat és látnivalókat. De hirtelen sokkal jobb és szebb érzés, ha mindezt láthatják, miközben hajókirándulnak a Moldva folyón. Éppen ezért a Moldva folyón egy folyami hajókázás fantasztikus családi tevékenység Prágában.

Vannak hajókirándulások, ahol egyszerűen kinéz az ablakon, és élvezi a kilátást, míg más túrák élőzenével, vacsorával és egyéb lehetőségekkel várják a vendégeket. Ha kint hideg van, beülhetsz, és az ablakon kinézve gyönyörködhetsz a kilátásban. De szinte minden hajón lehet kint ülni, ami frissítő és gyönyörű élmény, különösen egy meleg nyári estén.

hajotura pragaban

Csokoládé Múzeum:

A családok szeretik a prágai Csokoládé Múzeumot, mert ez egy szórakoztató és interaktív látványosság, amely egyedülálló és ízletes élményt kínál minden korosztály számára.

A múzeum a város szívében található. Lenyűgöző betekintést nyújt a csokoládékészítés történetébe, az ősi maja és azték civilizációtól a jelenig. A látogatók megismerhetik a csokoládé eredetét, elkészítési módját és felhasználását a különböző kultúrákban és konyhákban.

A múzeum egyik fő látványossága a csokoládékészítő műhely, ahol a látogatók egy szakértő csokoládéműves vezetésével sajátíthatják el saját csokoládé alkotásaikat. A gyerekek imádni fogják a gyakorlatokat, és saját maguk készíthetik el a csokoládét, szarvasgombát és más finom finomságokat.

A múzeum számos kóstolót is kínál, beleértve a különböző típusú csokoládékat a világ minden tájáról, valamint számos csokoládéalapú desszertet és italt. A gyerekek imádni fogják a csokoládék kóstolását és új ízek és textúrák kipróbálását.

A csokoládékészítő műhely és a kóstolók mellett a múzeumban számos interaktív kiállítás található, köztük csokoládé szökőkút, 3D-s csokoládényomtató, valamint egy virtuális valóság élmény, amely a csokoládé történetén keresztül kalauzolja el a látogatókat.

csokimuzeum

Hol maradjon a család Prágában?

Az imént meséltünk a prágai fantasztikus családi tevékenységekről. De gondoltál arra, hogy hol szállj meg Prágában? Ha gyerekekkel utazik, fontos, hogy a lehető legegyszerűbbé tegye a dolgokat. Éppen ezért három prágai szálloda nevét is feltüntetjük, amelyek még szórakoztatóbbá és egyszerűbbé teszik Prága felfedezését.

Novotel Praha Vencel tér

A szálloda tökéletes helyen található Prága központjában, a Vencel téren. Rendelkezésre állnak családi szobák, fantasztikus kilátás a tetőteraszról, úszómedence, ahol a gyerekek pihenhetnek a különböző városnéző programok között. A szállodában fitneszterem és csodálatos reggeli is rendelkezésre áll.

novotel praga

Wellness hotel Olsanka

Ez a szálloda nem a központban található, de ha szeretne villamossal utazni, az óvárosba 10 percen belül eljuthat. A szálloda a sport szerelmeseinek készült, hiszen fedett úszómedencékkel, tollaslabda pályákkal, asztalitenisz lehetőséggel, fitneszközponttal és még sok mással várja a vendégeket. Ez egy olcsó szálloda sok más prágai szállodához képest, így ha nem bánja, hogy a városközponton kívül lakik, ez az egész család nagy sikere lehet.

wellness praga

Mordecai 12 apartmanok

Szállodában jó élni, de egy kiránduláson lévő családnak gyakran sokkal jobb, ha egy lakásban élnek, ahol saját hűtőszekrényük van, saját ételt főzhetnek, és a saját idővonaluk szerint futnak jobban. . A prágai Mordecai 12 Apartments ideális az ilyen utazók számára. Az apartman Prága központjában található, nem messze az Óváros tértől, a Károly-hídtól és az óváros más fontos helyeitől.

apartmant pragaban

Mit egyen a család Prágában?

Ha gyerekekkel jön Prágába, nem biztos, hogy Prága legdrágább és legfinomabb éttermeit keresi fel. Azért eszel, mert éhes vagy, és a legfontosabb, hogy egyél valamit, ami gyorsan elkészül, és tudod, hogy mindenki élvezni fogja.

Talán nem szereti a gyorséttermeket, de jó tudni, hogy Prágában számos gyorsétterem található. Ennek eredményeként könnyedén megehet egy Big Macet a McDonald’s-ban, vagy egy ropogós csirkét a KFC-ben, ha a család jobban szereti.

Ha egy komolyabb étterembe látogat, akkor is több étkezés megfelelő a gyerekeknek. Az olasz éttermek családbarátnak számítanak, mivel pizzát, tésztát és más népszerű ételeket szolgálnak fel. Ha egy hagyományos cseh étterembe kerül, a népszerű ételek közé tartozik a Wiener Schnitzel és a hagyományos gulyás. Prága egyik legnépszerűbb édes péksüteménye a Trdelnik, egy henger alakú sütemény, amelyet úgy készítenek, hogy a tésztát egy rúdra tekerjük és nyílt lángon sütjük (kürtöskalács). Ezután cukorba és fahéjba forgatják, így édes és finom csemege lesz, amelyet a gyerekek biztosan szeretni fognak.

kurtoskalacs pragaban

Készen áll egy fantasztikus nyaralásra az egész családdal Prágában.

Összefoglalva, Prága nagyszerű úti cél a gyermekes családok számára, számos látnivalót kínálva, amelyek ötvözik a történelmet, a kultúrát, a természetet és a szórakozást. Legyen szó kastélyok és parkok felfedezéséről, ízletes ételekről és kulturális élményekről, vagy a tudomány és a technológia megismeréséről, ebben a gyönyörű városban mindenki talál valamit.

Mit tegyek Prágában decemberben?

Prága, a Cseh Köztársaság fővárosa, egész évben népszerű turisztikai célpont, de decemberben a város különösen különleges. A téli hideg a levegőben, a fagyos köd, amely gyakran telepedik le a város felett, és a karácsonyi díszek csillogó fényei varázslatos hangulatot teremtenek.

Íme néhány javaslat arra vonatkozóan, hogy mit tegyünk Prágában decemberben.

Látogasson el a karácsonyi vásárokra.

A decemberi prágai látogatás egyik fénypontja a karácsonyi vásárok. Számos piac közül választhat, köztük az Óváros tér, a Vencel tér és a Vár területének piacai. Itt különféle kézműves árukat, meleg italokat és ételeket, valamint ünnepi szórakozást talál.

A karácsonyi vásárok általában november végén vagy december elején tartanak nyitva, és január 6-ig tartanak nyitva (általában).

Fedezze fel a prágai várat.

Prága másik kötelező nevezetessége a Prágai Vár, amely a városra néző dombon található. Decemberben a kastély nyitva áll a látogatók számára, és bejárhatja a palotát és a környező épületeket, köztük a Szent Vitus-székesegyházat, a régi királyi palotát és a Szent György-bazilikát. Nemcsak csodálatos meglátogatni a kastélyt, de az óváros és a kastély közötti séta gyönyörű, ahol átsétálhat a Károly-hídon, Prága első számú nevezetességén.

Prágai vár

Csatlakozzon egy vezetett gyalogtúrához.

Ahhoz, hogy teljesen elmerüljön Prága szépségében és történelmében, fontolja meg egy vezetett gyalogtúrát a városban. Számos lehetőség áll rendelkezésre, beleértve a történelmi túrákat, az élelmiszer-túrákat és más típusú túrákat. Ezek a túrák egyedülálló perspektívát nyújtanak a városról, és prága számos híres nevezetességét és rejtett drágakövét láthatja és megismerheti.

Látogasson el a Nemzeti Múzeumba.

Egy másik nagyszerű beltéri tevékenység Prágában a Nemzeti Múzeum meglátogatása. Ez a múzeum történelmi, kulturális és tudományos kiállítások hatalmas gyűjteményét tartalmazza. Ez egy nagyszerű hely a hidegtől való meneküléshez és a Cseh Köztársaság gazdag történelmének megismeréséhez. Néha a Nemzeti Múzeum időszaki kiállításairól írunk a Prágai kalauzban. Nézze meg prágai naptárunkat , hogy megtudja, vannak-e különleges kiállítások a cseh fővárosban való tartózkodása alatt.

Élvezze a klasszikus koncertet.

Prága régóta klasszikus zenei hagyományokkal rendelkezik, és számos lehetőség van arra, hogy látogatása során koncertet élvezzen. Néhány népszerű helyszín közé tartozik a Rudolfinum, a Estates Theatre és a Municipal House. Általában olyan emberekkel találkozik az utcán, akik jegyeket árulnak tipikus turisztikai koncertekre, így nem jelent problémát az ilyen programokra szóló jegyek vásárlása a tényleges prágai tartózkodása alatt.

Próbálja ki a helyi konyhát.

A cseh konyha kiadós és megnyugtató, így tökéletes a decemberi hűvös időjáráshoz. Néhány népszerű étel közé tartozik a gulyás, a gombóc és a sült. Feltétlenül próbálja ki a helyi söröket is, mivel a Cseh Köztársaság kiváló minőségű söreiről ismert. Melyek a legjobb sörök a Cseh Köztársaságban? Kattintson a linkre, ha többet szeretne megtudni a leghíresebb márkákról.

Prágában könnyű megtalálni az éttermeket szabad asztalokkal. De ha van egy különleges étterem, amelyet meg szeretne látogatni, foglaljon asztalt előre. Mivel a december tele van turistákkal a karácsonyi vásárok miatt, a legnépszerűbb éttermek gyorsan teljesen lefoglalódnak.

Szeretne még érdekesebb élményt a helyi ételekkel és sörrel Prágában? Tudjon meg többet sörvacsoránkról , ahol megkóstolhatja a Cseh Köztársaságban előállított legerősebb sört.

Tegyen egy folyami körutazást.

Ha más szemszögből szeretné látni a várost, fontolja meg egy folyami körutazást a Moldva folyó mentén. A téli hónapokban a hajókat lefedik és fűtik, így hangulatos módja annak, hogy a várost a vízből láthassa. Egyes kirándulások étellel állnak rendelkezésre, mások étkezés nélkül, mások audio útmutatókkal, míg mások csak pihenésre és az ablakon való kinézésre szolgálnak. Nem számít, melyik lehetőséget választja, a prágai folyami körutazást egész évben ajánljuk.


Összefoglalva, decemberben Prágában nincs hiány tennivalókból és látnivalókból. Akár a történelem és a kultúra érdekli, akár csak a város téli szépségét gyönyörködteti, mindenki számára van valami. Egy kis tervezéssel és előkészítéssel emlékezetes utazásban lesz része Európa egyik legizgalmasabb úti céljához.

Nézze meg a Jack Ryan harmadik évadát, és élvezze a gyönyörű prágai tájat.

Karácsony előtt megjelent a népszerű Jack Ryan tévésorozat harmadik évada az Amazon Video-tól. Ez az eddigi legjobb szezon, különösen a Prágában rögzített fantasztikus jelenetek miatt.

Jack Ryannek egész Európát be kell utaznia, hogy megállítsa az Oroszország által Európa ellen irányuló, küszöbön álló támadást. Annak ellenére, hogy Jack Ryan Athén utcáin sétál, a történet legfontosabb városa Prága. Emiatt rengeteg kép található Prágáról és híres látnivalókról Jack Ryan harmadik évadában.

Lehet, hogy a fenti képek nem túl jók, de egyértelműen azt mutatják, hogy Prága a történet helyszíne. Ezek az első két epizód képernyőképei, de mivel Prága visszatérő város az évad során, a fennmaradó epizódokban további helyszíneket és képeket is látni fog.

Hogyan vesz részt Prága a történetben?

Prága és a Cseh Köztársaság miniszterelnöke az első pillanattól kezdve létfontosságú a történet szempontjából. A cseh kormány szoros szövetségese az Egyesült Államoknak és a NATO-nak, és azt fontolgatják, hogy több forrást hoznak a NATO-ból az országba. Ez nem olyasmi, amit Oroszország szeret, de miközben úgy tesznek, mintha nem tetszene, Oroszország központi szereplői azt akarják, hogy ez megtörténjen. Miért van ez?

Prágában megöltek egy orosz minisztert a cseh miniszterelnökkel folytatott hivatalos találkozó során. Ez tökéletes ürügy Oroszország számára, hogy a nyugatot hibáztassa, és csapatokat mozgasson nyugat felé. A történetben az oroszok voltak azok, akik megölték saját miniszterüket, és mindent megtettek, hogy ürügyet adjanak nekik arra, hogy háborút kezdjenek a nyugattal.

Az incidenst nem az orosz elnök rendelte el, hanem az ország más vezetői és a nacionalisták, akik vissza akarták hozni azokat a napokat, amikor mindenki Oroszországtól félt.

Prágában rengeteg tárgyalás és esemény zajlik a szezon során, ezért érdemes végignézni az elejétől a végéig.

Jack Ryant érdemes megnézni?

Szereted az akciósorozatokat? Tetszik Prága? Ha mindkét kérdésre igennel válaszolsz, adj egy esélyt Jack Ryannek. Szeretne többet megtudni a sorozatról és a történetről, mielőtt végleges döntést hozna? A Jack Ryan harmadik évadáról és arról, hogy hol streamelheti online, az IP-cím útmutatóban olvashat bővebben.

A prágai látogatást nem lehet tévésorozattal helyettesíteni, de miért ne élvezhetnénk mindkettőt? 2023 fantasztikus év lesz Prágában, számos közelgő eseménnyel, fesztivállal és koncerttel. Nézzen körül a Prágai útmutatónkban, hogy inspirációt és információkat találjon.

Visszatért a sörvacsora!

Az évek során emberek ezreinek segítettünk egy fantasztikus háromfogásos sörvacsorán Prágában. Sajnos a COVID-19 megjelent, és majdnem két évig nem tudtuk megszervezni a népszerű vacsorát vendégeinknek. Most örömmel tudatjuk Önnel, hogy a program visszatért, és weboldalunkon keresztül ismét lefoglalhat egy fantasztikus háromfogásos sörvacsorát Prágában.

A sörvacsora több okból is legendás. Nemcsak megkóstolhatja a Cseh Köztársaság legerősebb sörét, hanem három fogást is fogyaszthat, amelyekben a sör az egyik összetevő. Más szóval, ez egy program azok számára, akik szerelmesek a sörbe.

Szeretné élvezni a sörvacsorát? A teljes menüt elolvashatja, további információkat találhat, és lefoglalhatja a programot itt.

A sörvacsora fantasztikus program. De segíthetünk más programokban is, például repülőtéri transzferekben, folyami hajóutakban és hasonló programokban. Nézzen körül a Prágai útmutatónkban további információkért és segítségért.

Nem kell aggódnia, amikor megérkezik a prágai Václav Havel repülőtérre.

Ha olyan légitársaságokkal érkezik Prágába, mint a WizzAir, a RyanAir, a Norwegian, a Lufthansa, az AirFrance, a KLM vagy más társaságok, akkor valószínűleg megérkezik a prágai Václav Havel repülőtérre. Egy új repülőtérre érkezés gyakran stresszes élmény lehet egyesek számára. Remélhetőleg a poggyásza a tervek szerint megérkezik, de akkor mi van? Hogyan utazhat a repülőtérről a prágai szállodájába? Találhatók hotelek a(z) repülőtér közelében? Ebben a cikkben megválaszoljuk a prágai Václav Havel repülőtérre érkező utazók leggyakrabban feltett kérdéseit.

Az alábbiakban megtalálja azokat a kérdéseket, amelyeket évente több ezer látogató tesz fel. Lehet, hogy néhány kérdés nem érdekli Önt, de remélhetőleg választ talál a kérdéseire.

Prága Repülőtér

Milyen messze van a prágai repülőtér a városközponttól?

A prágai repülőtér körülbelül 15 km-re található Prága városközpontjától. Ez egy olyan távolság, amelyet autóval vagy taxival körülbelül 30 perc alatt lehet megtenni, attól függően, hogy hol lakik Prágában. Ha nem az óvárosban él az Óváros tér közelében, de közelebb a prágai várhoz, a távolság rövidebb, és az utazási idő is rövidebb.

Utazhatok a prágai repülőtérről tömegközlekedéssel?

Számos lehetőség áll rendelkezésre azok számára, akik a prágai repülőtérről a városközpontba szeretnének utazni a tömegközlekedéssel valamilyen módon. A prágai repülőtérnek két terminálja van, és vannak buszok, amelyek ezeket összekötik a prágai főpályaudvarral. Ez egy ideális lehetőség azok számára, akiknek szállodája közel van a vasútállomáshoz, vagy azok számára, akik a vasúti rendszer segítségével a Cseh Köztársaság más úti céljaira terveznek utazni. Az utazáshoz jegyeket kell vásárolnia a repülőtér látogatóközpontjában vagy közvetlenül a sofőrtől. Erre az útra tömegközlekedési jegyek nem használhatók fel.

Inkább egy busz és egy metró kombinációját használná, hogy a repülőtérről Prágába jusson? A 119-es busszal utazhat a repülőtérről a Veleslavín vasútállomásra. Ez a zöld metró mellett található. Ott átválthat a metróra, és utazhat Prága városközpontjába. Szeretné részletesebben megtervezni utazását? Prága metrótérképét és a tömegközlekedés jegyárait itt találja.

Tömegközlekedési jegyeket kell vásárolnia, mielőtt felszállna a buszra a repülőtéren. Jegyeket vásárolhat a jegykiadó automatákból vagy a repülőtér látogatóközpontjában.

Egy éjszaka a repülőtér közelében kell aludnom. Hol szálljak meg?

Ha olyan szállodára van szüksége, amely nagyon közel van a prágai repülőtérhez, három legjobb választás áll az Ön rendelkezésére. Ha ezek közül bármelyiket választja, könnyedén sétálhat a szállodától a repülőtérig, de a szállodák is segítenek Önnek, ha további segítségre van szüksége. Ezek ideálisak a későn érkezők és a korai indulások esetén.

A Marriott Prágai Repülőtér udvara

Szeretne egy négycsillagos szállodában élni, nagyon közel a repülőtérhez? Ez lehet a legjobb választás!

marriott Prága Repülőtér

Ez a szálloda tökéletes azok számára, akik luxust és hatékonyságot szeretnének a repülőtér közelében. Minden szobában íróasztal és ergonomikus székek találhatók, és az ingyenes WiFi nyilvánvaló szolgáltatás, amelyet a szálloda nyújt. A szálloda saját étteremmel rendelkezik, ami azt is jelenti, hogy finom és meleg ételeket fogyaszthat, ha éhes lesz a szállodában való tartózkodása alatt.

A szálloda akkor is ideális, ha nagyon korán indul Prágából, és inkább az utolsó éjszakát a repülőtér közelében töltené, így nem kell kora reggel Prága belvárosát stresszelnie.

Holiday Inn Prága Repülőtér

Szeretne egy másik szállodában élni? Az előző szálloda teljesen le van foglalva? Itt van egy másik lehetőség, négy csillaggal, nagyon közel a prágai repülőtérhez.

Holiday Inn Prága Repülőtér

Ez a szálloda rendkívül közel van a prágai repülőtér érkezési és indulási csarnokához (mindössze 400 méter). Ideális azoknak az utazóknak, akik nagyon tiszta szobákban szeretnének élni, minden szükséges szolgáltatással. Ha italt szeretne az éjszaka közepén, a bár 24/7 nyitva tart a hallban. A szálloda étteremmel, hangszigetelt szobákkal, fitneszközponttal és ingyenes WiFi-vel rendelkezik a szálloda minden területén.

Szeretnél valami mást?

AeroSzobák

Ez egy nagyon különleges hely a prágai repülőtér közelében. Az igazság az, hogy ennek a szállodának egy része a prágai repülőtér terminálépületében található, így ideális azok számára, akik ágyat szeretnének aludni a tényleges terminálépületben.

Aero Szobák Prága

Amint a fenti képeken látható, ez a szálloda nem hasonlítható össze az előző két lehetőséggel, ha luxusról van szó. De ha ezt összehasonlítjuk azzal, hogy a terminálépületben egy széken alszunk, sokkal jobb. Lehet, hogy ez egy lehetőség az Ön számára. Kattintson az alábbi linkre, ha többet szeretne megtudni a szállodáról, és meg szeretné nézni az árakat a booking.com.

Most, hogy már tudja, hol szálljon meg a prágai repülőtér közelében, térjünk át a következő kérdésre.

Mennyibe kerül egy reptéri transzfer Prágában?

Az árak folyamatosan változnak, de jelenleg lehetőség van repülőtéri transzfer foglalására Prágában előre 750 CZK-ért 1-4 fő részére. Olcsóbb a tömegközlekedés használata, de ez egy nagyon eltérő kényelmi szint. A taxisofőr egyenesen a szálloda ajtajához viszi, miközben át kell váltania a busz és a metró között, majd vagy többet kell sétálnia, vagy többet kell utaznia villamosokkal, buszokkal vagy metróval, ha az első metróvonal nem viszi közvetlenül a szálloda helyére.

Parkolhatok az autómmal a prágai repülőtéren?

Lehetőség van arra, hogy autóját a prágai repülőtéren parkolja, rövid és hosszú távon egyaránt. Ha a prágai repülőtérre vezet, hogy felvegye az utasokat, naponta egyszer 15 percet várhat az expressz parkolóban. Ha 15 percnél tovább tartózkodik, akkor a következő 15 percre 100 CZK-t, majd ezt követően fél óránként 100 CZK-t kell fizetnie.

Vannak más lehetőségek is azok számára, akik családtagjaikat szeretnék elkísérni a terminálra (óránként 80 CZK-val érhető el). Ha hosszú távon szeretné elhagyni autóját a repülőtéren, akkor többet olvashat az ilyen szolgáltatásokról, és lefoglalhatja repülőtéri parkolóját itt.

Mit ehetek a prágai repülőtéren?

Éhes leszel, miközben a prágai repülőtéren várakozol? Számos lehetőség van, ha valamit enni szeretne a prágai repülőtéren.

 • Marché Mövenpick
 • Restaurat Pilsner Urquell
 • Porto Étterem
 • Kifutópálya étterem
 • Costa kávé
 • Burger King
 • Pizza kunyhó
 • KFC
 • UGO Fresh Bár
 • Paul (francia pékség)

Íme néhány lehetőség, ha enni és inni szeretne, vagy csak egy csésze kávéra van szüksége reggel a prágai repülőtéren.

Mit tehetnek a gyerekeim, miközben a prágai repülőtéren várakoznak?

Gyerekekkel utazik? A repülőtéren számos játszószoba található, ahol gyermekei várakozás közben játszhatnak. Ha ezt kombinálja egy gyermekétellel a Burger Kingben, akkor valószínűleg elég jól kell éreznie magát, mielőtt a prágai repülőtérről utazna. Számos WC és fürdőszoba található, ahol pelenkát cserélhet a repülőtéren. Vészhelyzet esetén a repülőtéren van egy Lego üzlet.

Megházasodhatok a prágai repülőtéren?

Csak viccelek. Igazából egyik sem teszi fel ezt a kérdést, de ha valóban megvolt ez a kérdés, a válasz igen! A prágai repülőtéren lehet házasodni. Ezen az oldalon olvashat bővebben arról, hogyan működik mindez.

Prágai repülőtéri esküvő

Ihatok csapvizet a prágai repülőtéren?

A csapvíz a prágai repülőtéren és a Cseh Köztársaság többi részén tiszta és biztonságos inni. Ha aggódik, vásároljon palackozott vizet, de nem kell aggódnia.

Hotelek a(z) CEZ Arena in Ostrava közelében

2015-ben a CEZ Arénába megyek jégkorongmeccseket nézni. Olyan szállodát keresek, amely nagyon közel van az arénához. Tudna nekem segíteni?

Köszönöm, hogy megkérdezted. Mint bizonyára tudja, a CEZ Aréna Csehország negyedik legnagyobb jégkorong-helyszíne. Több mint 10 000 néző befogadására alkalmas, és eredetileg 1989-ben épült. Ez ma a HC Vitkovice otthona.

Hotelek a(z) CEZ Arena in Ostrava közelében

Ha egy szállodában szeretne élni a CEZ Arena közelében, Ostravában, akkor van néhány szálloda, amely kevesebb, mint 1 km-re található a helyszíntől. A legközelebbi hely, ahol a helyszín közelében lehet elhelyezni, a Hostel River, de érdemes megjegyezni, hogy ez csak egy szálloda, és a minőség és a kényelem ezután következik.

A második legközelebbi szálloda 600 méterre található a CEZ Arénától, és a neve Hotel Morrison. Ez egy háromcsillagos szálloda, biztosan nem tartozik a legjobbak közé, de ha nem igényli a legjobbat, ez még mindig több mint elég jó lehet.

Antica Panzió
Antica Panzió

Ezután jön még két szálloda, mindössze 100-200 méterrel távolabb, mint a Hotel Morrison. Mindkettő jobb, jobb értékeléssel és elégedettebb látogatókkal rendelkeznek, ezek pedig a Pension Antica és a Hotel Victoria.

Reméljük, hogy ez a négy szállodát és panziót tartalmazó lista segített Önnek. Ha a szállodában szeretne élni, amelyről azt mondják, hogy a legjobb és a legboldogabb vendégekkel Ostravában, akkor foglaljon szobát a Mercure Ostrava Központ, amely egy nagyon központi szálloda, bár egy kis távolságra a CEZ Arénától, de taxival, amely könnyen elvégezhető nem sok perc alatt.

Hotelek a(z) O2 Arena in Prague közelében

Az O2 Aréna a legnagyobb és legnépszerűbb koncerthelyszín egész Csehországban. Több mint 17 000 néző számára van hely, és ha többet szeretne tudni az O2 Arénáról, a címről, a közelgő eseményekről és így tovább, itt olvashat többet az O2 Arénáról.

Ha Prágába érkezik koncertre, sporteseményre vagy más dologra, ami az O2 Arénában zajlik, és a lehető legközelebb szeretne élni a helyszínhez, akkor ez a cikk az Ön számára készült, mert itt elmondjuk, melyek azok a szállodák és apartmanok, amelyek sétatávolságra vannak a helyszíntől.

A legjobb szálloda O2 Arena közelében

Ha a szállodában szeretne élni, amely a legjobb az O2 Aréna közelében, akkor jobb, ha a Hotel Carolban, egy háromcsillagos szállodában foglal szobát. Mivel az O2 Aréna közelében található, meglehetősen messze van a városközponttól, de a metróval, amely csak néhány száz méterre található, innen könnyen eljuthat Prága városközpontjába.

Gyakran, amikor egy új városba érkezik egy koncertre, összejön egy baráti társasággal vagy kollégával, majd egy lakás nagyon hasznos lehet. Ha te vagy az, akkor van egy nagyon szép luxusapartman közvetlenül a prágai O2 Aréna mellett. Ezek rengeteg helyet, szép bútorokat tartalmaznak, és ha sok emberrel érkezik, sokkal olcsóbb, mint egy szállodában tartózkodni. Tudjon meg többet a Luxus Apartmanokról a linkre kattintva.

Luxus apartmanok O2 Arena közelében
Luxus apartmanok O2 Arena közelében

A harmadik lehetőség, ha háromcsillagos szállodában szeretne élni, a Hotel Inturprag. Ez a szálloda mindössze 300 méterre található az O2 Arénától, és ez egy családi kézben lévő szálloda. Jó lehetőség, ha csillagokkal szeretne élni, anélkül, hogy sok luxust szerezne.

Ha nem igazán érdekel a hely, de csak luxust szeretne, akkor ebben a cikkben olvashat Prága legjobb ötcsillagos szállodáiról.

Idén karácsonyra jössz Prágába?

Fantasztikus, hogy végre ismét szabadon utazhatok. Nincs szükség maszkokra, és az élet visszatért a normális kerékvágásba. Ennek eredményeként arra számítunk, hogy 2022-ben ismét több százezer ember érkezik Prágába a karácsonyi vásárokra. Te is közéjük tartozol?

Karácsony Prágában
Egy kép a fantasztikus karácsonyi vásárról a prágai Óváros téren. Forrás: Pixabay

Idén a karácsonyi vásárok november 26-án nyitnak, és január 6-ig maradnak nyitva. A karácsonyi vásárok zárásának napja minden évben ugyanaz, de mindig van egy kis izgalmas látni a nyitás dátumát.

De nem kell többé várnia és körülnéznie, mert november 26-án nyitnak.

Tudnia kell azonban, hogy nagyon zsúfolt lesz, amikor kinyitnak. De ez része a varázslatnak, és ami mindannyiunk számára elhozza a karácsonyi hangulatot.

Szeretne többet megtudni a prágai karácsonyi vásárokról?

Itt minden szükséges információt megtalál a prágai karácsonyi vásárokról.