Óváros tér

Az Óváros tér, Prága egyik leglátogatottabb tere. Mindig rengeteg látogató, járókelő, kirakodóvásár van a téren. Minden évben itt rendezik meg a karácsonyi vásárt is, ami emberek százait vonzza ide.

A téren több látványosság is várja a turistákat. A Városháza déli homlokzatán található a híres Orloj, vagyis a csillagászati óra. Óránként amikor egészet üt, Krisztus és a 12 apostol megjelenik. A legenda szerint Hanus 1490-re készült el az órával, és a város vezetése megvakította, hogy soha többé ne tudjon sehol máshol hasonlót készíteni. Ezen felháborodva a mester bemászott az órába és elrontotta azt, így 80 évig nem is működött.

A tér közepén található Husz János szobra. Husz Jánost 1415-ben égették meg hite miatt. A szobor 1915 óta áll a téren az ő emlékére.

Az Óváros tér talán legszebb épülete a Tyn székesegyház, amit a 14. században kezdek el építeni. A templom gótikus stílusban épült, gyönyörű épület, a tér dísze. A bejárata oldalt található, mindenképp érdemes bemenni és belülről is megcsodálni.

Ha szállást keres Prágában, mindig érdemes megnézni, hogy a hotel milyen messze van az Óváros tértől, mivel ez a tér a város központja, így érdemes közel megszállni.

Gamlybytorget

Óváros tér képek

Óváros tér Praga
Óváros tér
Óváros tér
Óváros tér
Óváros tér
Óváros tér