Kezdőlap Events - Prága Infó Vásárok Prágai karácsonyi vásárok 2024

Prágai karácsonyi vásárok 2024

Az éves karácsonyi vásárok Prágában a város egyik fő látnivalója. Több százezer embert hoz az utcára, és rendkívül népszerűek a turisták körében. Nemcsak sok karácsonyi vásárlást végezhet, és érdekes ételeket kóstolhat meg a helyi konyhából, hanem éjszaka is megtapasztalhatja a karácsonyi vásárokat, amikor gyönyörűen megvilágítottak, és belélegzik az egyik legszebb európai város levegőjét.

Ha járt már Prágában, akkor már tudja, hogy a város gyönyörű. Ha már járt a prágai karácsonyi vásárokon, nem lepődünk meg, ha felfedezzük, hogy szeretné újra meglátogatni őket. Ez az a hely, ahol helyi kézműves termékeket vásárolhat, megkóstolhatja a helyi italokat és ételeket, és meghallgathatja és megnézheti, ahogy a helyi művészek fellépnek a prágai különböző helyszínek színpadain.


Mikor rendezik meg a karácsonyi vásárokat Prágában 2024-ben?

Ezt a cikket a legfontosabb információkkal kezdjük, azokkal az információkkal, amelyeket a legtöbb ember keres. Mikor rendezik meg idén a karácsonyi vásárokat Prágában? Itt találod a dátumokat.

  • 2024. november 30. – 2025. január 6. – karácsonyi vásár az Óváros téren.
  • 2024. november 30. – 2025. január 6. – karácsonyi vásár a Vencel téren.

A karácsonyi vásárok mindig nyitva maradnak, így a látogatók karácsony előtt négy vasárnapot élvezhetnek a prágai karácsonyi vásárokkal. Mivel december 24-e 2024-ben keddre esik, a karácsonyi vásárok november 30-án, szombaton nyitnak ki, ami azt jelenti, hogy a látogatók karácsony előtt négy vasárnapon (december 1-jén, december 8-án, december 15-én és december 22-én) látogathatják meg a karácsonyi vásárokat.

A prágai karácsonyi vásárok időpontjai a korábbi években.

  • 2023: 2023. december 2. – 2024. január 6.
  • 2022: 26. november 2022. – 6. január 2023.
  • 2019: 30. november 2019. – 6. január 2020.
  • 2018: 2018. december 1. – 2019. január 6.
  • 2017: 2017. december 2. – 2018. január 6.
  • 2016: 2016. november 26. – 2017. január 6.
  • 2015: 2015. november 28. – 2016. január 6.

A két legnépszerűbb karácsonyi vásár Prágában.

Prágában számos karácsonyi vásár van, de a legnépszerűbbek a következő helyszíneken találhatók.

Karácsonyi vásár az Óváros téren

Ez a leghíresebb közülük, a város központjában található. Gyönyörűen megvilágított, és sok állvány van, ahonnan mindenféle terméket vásárolhat. Prága számos leghíresebb látnivalójának közelében található, így tökéletes hely a nap megkezdéséhez Prágában.

Christmas markets in Prague
Karácsonyi vásár a prágai Óváros téren – By S-F / Shutterstock

Amint a fenti képből látható, ez egy gyönyörű hely a látogatáshoz!

Karácsonyi vásár a Vencel téren

Az Óváros tér közelében található a karácsonyi vásár a Vencel téren. Ez egy szép kis séta ezek között a piacok között, de figyelmeztetni kell, hogy a karácsonyi vásárok forgalmas óráiban zsúfolttá válhat a két piac közötti úton. Ez a piac egy csodálatos téren található, és ismét megvásárolhatja a helyi művészek által készített mindenféle terméket, és helyi specialitásokat fogyaszthat és ihat.

Wenceslas Square

Amint a fenti képen látható, a Vencel téri karácsonyi vásárnak is fantasztikus hangulata van.

Hol lehet élni a prágai karácsonyi vásárok közelében?

Szeretne egy szállodában élni a prágai karácsonyi vásárok közelében? Olcsó szállást keres, vagy inkább többet költene, és reggelivel és négy vagy öt csillagos szállodában élne? Az alábbi térképen megtekintheti az árbecsléseket, valamint áttekintést nyújt az Óváros tér és a Vencel téri karácsonyi vásárok közelében található szállodákról.

Booking.com

Érdemes megjegyezni, hogy az óvárosi távolságok nem nagyok. Ennek eredményeként a fenti térképen szereplő szállodák többsége (hacsak nem görget be és ki) 5-10 perces sétára található az Óváros tértől és a Vencel tértől. Ne felejtsen el korán szállodát foglalni, mivel a dolgok decemberben nagyon elfoglaltak a rendkívül népszerű karácsonyi vásárok miatt. Ha lehetősége van rá, általában olcsóbb szállodai szobákat foglalni hétköznapokon, mint hétvégén.

Mit kell enni és inni a prágai karácsonyi vásárokon?

Ha valaki mesél neked egy piacról, könnyű kitalálni egy helyet, ahol élelmiszereket vagy árukat vásárolhat. Ez gyakran igaz, de amikor a karácsonyi vásárokra gondolunk, sokan nem társítják a vásárlással. Miért van ez?

Sokak számára a karácsonyi vásárok nem a vásárlásról, hanem az evésről és ivásról szólnak. Miért van az, hogy a legnagyobb és legnépszerűbb standok azok, amelyek ételeket és italokat szolgálnak fel? Már tudod a választ! Nem baj, ha kézzel készített termékeket vásárol egy bódéban, majd karácsonyi ajándékot gyermekeinek egy másik standon. De miután 15 percet töltött a különböző standok megtekintésével, valami megüt. Nem fáj, de csendes ragadozóként jön rád. Az orron keresztül támad meg, és vizet juttat a szájába… ez a cseh kolbász illata, amelyet a Trdelnik (kéménytorta) édes illata és a prágai karácsonyi vásárok minden más élvezete követ.

Alapvető étkezési dolgok a karácsonyi vásárokon. . .

Bárki, aki ellátogat a karácsonyi vásárokra, legalább egyszer ebédeljen vagy vacsorázzon a piacon. A cseh kolbász az első számú élvezet, amelyet érdemes megkóstolni. Lehet, hogy nem egészséges minden nap ilyen kolbászt enni, de decemberi prágai utazása során egyszer vagy kétszer kötelező.

Ha inkább sonkát ennél, próbáld ki a ražská šunkát. Ez egy nagy darab sonka, amelyet burgonyával együtt szolgálnak fel. Ez egy helyi étel, nagyon népszerű és nagyon finom.

A gyerekek gyakran kihagyják a főételt, és egyenesen a sivatagba ugranak. Ezt könnyű megérteni, mivel a kürtőskalács (Trdelnik) illata megtámadja az orrát. Ezt az édes tésztát cukorral borítják, később grillezik (karamellizálják a cukrot), majd fahéjba, kakaóba, dióba, csokoládéba vagy más összetevőbe mártják. Néha még Nutellát és tejszínhabot is adnak a véglegesített termékhez. Nem számít, mi történik, ez Prága egyik legnépszerűbb terméke a karácsonyi vásárokon, és érdemes kipróbálnia!

Mit kell inni a prágai karácsonyi vásárokon?

A legolcsóbb egy üveg vizet hozni a szupermarketből, de ez unalmas! Ha úgy eszel, mint egy helyi, akkor innod kell, mint egy helyi. Mit rendeljen az ételével együtt? Ha nem bánja az alkoholfogyasztást, akkor már tudja, hogy a cseh sör világszerte ismert. A Pilsner a leghíresebb márka mind közül. A legtöbb ember ezt azért vásárolja meg, mert italt szeretne a kolbász vagy más darab hús mellé a karácsonyi vásárokon.

Szeretne kipróbálni valami különlegesebbet? A Becherovka egy nagyon népszerű szeszes ital Csehországból. Több mint 20 különböző gyógynövényen alapul, de előfordulhat, hogy az alkohol ízét (38% alkoholtartalma van) erősebbnek fogja érezni, mint a gyógynövények ízét.

A karácsonyi vásárokon megvásárolható harmadik ital a Tuzemák/Tuzemský. Ez a Karib-tengerből származó rum helyi cseh változata. Burgonyából vagy cukorrépából készül, majd később mindenféle rum esszenciát adnak az italhoz. Ez az ital nem csak az italra népszerű, de a helyiek karácsonyi sütikben is használják.

Gyakran ismételt kérdések a prágai karácsonyi vásárokról?

Hol találom a kisebb karácsonyi vásárokat Prágában?

Prágában elég sok kisebb karácsonyi vásár van. Ha Prága központjában tartózkodik, természetes látogatási hely a Köztársaság tér. Ez a tér a népszerű Palladium bevásárlóközpontról ismert, és ez egy nagy tér, ahol sok minden történik. Egész decemberben karácsonyi vásár található ezen a téren. Nem olyan nagy és népszerű, mint a két fő karácsonyi vásár, de kellemes hangulatú, és remek hely forró bor fogyasztására.

A városközponton kívüli hely, amely gyönyörű karácsonyi vásáráról (és húsvéti piacáról) ismert, az úgynevezett Béke tér, ismertebb nevén Náměstí Míru a helyiek körében. A tér mindössze 1 km-re van a Vencel tértől, így nem kell semmilyen közlekedést használnia. Ha mégis meg akarja látogatni a Náměstí Míru karácsonyi vásárát, a legegyszerűbb módszer az, ha metróval utazik az azonos nevű állomásra. Ez a piac korábban nyílik meg, mint a fő prágai karácsonyi vásárok, ami azt jelenti, hogy jó választás, ha november utolsó hetében érkezik.

Vannak más kis karácsonyi vásárok a Na Kampě téren és a Tyl téren. Az első Prága óvárosában található, zárja be a Károly-hidat. A második piac (Tyl tér) nagyon közel van a Náměstí Míru-hoz, így könnyű sétára van a Vencel tértől.

Hogyan utazhatok a prágai karácsonyi vásárokra tömegközlekedéssel?

Rengeteg közlekedési lehetőség van, ha meg akarja látogatni a prágai karácsonyi vásárokat. Sokak számára a legegyszerűbb metróval utazni a Muzeum megállóhoz (a Vencel téren) vagy a Náměstí Republiky megállóhoz. Ezekből a metróállomásokból könnyedén meglátogathatja Prága összes fontos karácsonyi vásárát.

Sok busz áll meg Prága központjában, például a 905-ös, 907-es, 908-as és 911-es buszok (Muzeum megálló).

Az 1-es, 2-es, 3-as, 5-ös, 6-os és 9-es villamos a Vencel téren áll meg.

Szeretne busszal közvetlenül a prágai Óváros térre utazni? A 194-es busz a legjobb megoldás az Ön számára! A megálló neve Staroměstské náměstí.

Milyen hideg lesz a Prága, a december?

Az átlagos hőmérséklet Prága December 0 Celsius. Ez egy átlagos hőmérséklet, így a dolgok nagyon eltérőek lehetnek, amikor meglátogatja a várost. Fel kell készülnie -5 Celsius és +5 Celsius közötti hőmérsékletre. Az egyik legokosabb dolog, amit tehet, hogy utazás előtt ellenőrzi az időjárás-előrejelzést , mivel ez becslést ad arról, hogy milyen hőmérsékletre számíthat prágai utazása során.

Fontos annak ellenőrzése is, hogy szeles lesz-e vagy sem. Prága sokkal elviselhetőbb 0 Celsius-fokon, mint +5-ön, sok széllel. Más szóval, a szél erősen befolyásolja, hogy fagyni fog-e vagy sem.

Mikor kapcsolják fel a villanyt a karácsonyfán az Óváros téren?

Prága legnagyobb és leghíresebb karácsonyfája az Óváros téren található. Általában 16:30 körül kapcsolják fel a lámpákat, így ha tanúja akar lenni ennek a pillanatnak, érkezzen néhány perccel 16:30 előtt. Általában gyönyörű zenét hallgathat az esemény során. Az este folyamán gyakran fel- és lekapcsolják a villanyt, így ha 16:30-kor lemaradtál, térj vissza az Óváros térre 18:30, 19:30 vagy 20:30 körül, hogy új esélyt kapj).

Vannak folyami hajóutak a Moldván decemberben?

Lehet, hogy meglepőd, ha ezt olvassa, de december az egyik legforgalmasabb hónap a prágai idegenforgalmi iparban. Ennek eredményeként az üzlet virágzik, és egész nap folyami hajóutak állnak rendelkezésre. A linkre kattintva többet tudhat meg a Prágában a karácsonyi vásár idején elérhető különböző folyami hajóutakról.


Készen áll arra, hogy meglátogassa a karácsonyi vásárokat Prágában? Van további észrevétele vagy kérdése? Használja az alábbi megjegyzés mezőt, és mindent megteszünk, hogy válaszoljunk, vagy csak élvezzük a megjegyzés olvasását!

Dátum

nov 30 2024

Idő

Egész nap

Helyszín

Óváros tér
Óváros tér

Más helyek

Vencel tér
Vencel tér
Kategória

Leave a Reply