Kezdőlap Events - Prague Guide Vásárok Prágai karácsonyi vásárok 2023

Prágai karácsonyi vásárok 2023

Az éves karácsonyi vásárok Prágában a város egyik fő látnivalója. Több százezer embert hoz az utcára, és rendkívül népszerűek a turisták körében. Nemcsak sok karácsonyi vásárlást végezhet, és érdekes ételeket kóstolhat meg a helyi konyhából, hanem éjszaka is megtapasztalhatja a karácsonyi vásárokat, amikor gyönyörűen megvilágítottak, és belélegzik az egyik legszebb európai város levegőjét.

Ha járt már Prágában, akkor már tudja, hogy a város gyönyörű. Ha már járt a prágai karácsonyi vásárokon, nem lepődünk meg, ha felfedezzük, hogy szeretné újra meglátogatni őket. Ez az a hely, ahol helyi kézműves termékeket vásárolhat, megkóstolhatja a helyi italokat és ételeket, és meghallgathatja és megnézheti, ahogy a helyi művészek fellépnek a prágai különböző helyszínek színpadain.

A két legnépszerűbb karácsonyi vásár Prágában

Prágában számos karácsonyi vásár van, de a legnépszerűbbek a következő helyszíneken találhatók.

Karácsonyi vásár az Óváros téren

Ez a leghíresebb közülük, a város központjában található. Gyönyörűen megvilágított, és sok állvány van, ahonnan mindenféle terméket vásárolhat. Prága számos leghíresebb látnivalójának közelében található, így tökéletes hely a nap megkezdéséhez Prágában.

Christmas markets in Prague
Karácsonyi vásár a prágai Óváros téren – By S-F / Shutterstock

Amint a fenti képből látható, ez egy gyönyörű hely a látogatáshoz!

Karácsonyi vásár a Vencel téren

Az Óváros tér közelében található a karácsonyi vásár a Vencel téren. Ez egy szép kis séta ezek között a piacok között, de figyelmeztetni kell, hogy a karácsonyi vásárok forgalmas óráiban zsúfolttá válhat a két piac közötti úton. Ez a piac egy csodálatos téren található, és ismét megvásárolhatja a helyi művészek által készített mindenféle terméket, és helyi specialitásokat fogyaszthat és ihat.

Wenceslas Square

Amint a fenti képen látható, a Vencel téri karácsonyi vásárnak is fantasztikus hangulata van.

Mikor rendezik meg a karácsonyi vásárokat Prágában 2023-ban?

Mikor rendezik meg idén a karácsonyi vásárokat Prágában? Itt találod a dátumokat.

  • 2023. december 2. – 2024. január 6.

A prágai karácsonyi vásárok időpontjai a korábbi években.

  • 2022: 26. november 2022. – 6. január 2023.
  • 2019: 30. november 2019. – 6. január 2020.
  • 2018: 2018. december 1. – 2019. január 6.
  • 2017: 2017. december 2. – 2018. január 6.
  • 2016: 2016. november 26. – 2017. január 6.
  • 2015: 2015. november 28. – 2016. január 6.

Hol lehet élni a prágai karácsonyi vásárok közelében?

Szeretne egy szállodában élni a prágai karácsonyi vásárok közelében? Olcsó szállást keres, vagy inkább többet költene, és reggelivel és négy vagy öt csillagos szállodában élne? Az alábbi térképen megtekintheti az árbecsléseket, valamint áttekintést nyújt az Óváros tér és a Vencel téri karácsonyi vásárok közelében található szállodákról.

Booking.com

Érdemes megjegyezni, hogy az óvárosban a távolságok nem igazán nagyok. Ennek eredményeként a fenti térképen szereplő szállodák többsége (hacsak nem görget be és ki) 5-10 perc sétára található az Óváros tértől és a Vencel tértől. Ne felejtsen el korán szállodát foglalni, mivel a dolgok decemberben nagyon elfoglaltak a rendkívül népszerű karácsonyi vásárok miatt. Ha lehetősége van rá, általában olcsóbb szállodai szobákat foglalni hétköznapokon, mint hétvégén.

Mit kell enni és inni a prágai karácsonyi vásárokon?

Ha valaki mesél neked egy piacról, könnyű kitalálni egy helyet, ahol élelmiszereket vagy árukat vásárolhat. Ez gyakran igaz, de amikor a karácsonyi vásárokra gondolunk, sokan nem társítják a vásárlással. Miért van ez?

Sokak számára a karácsonyi vásárok nem a vásárlásról, hanem az evésről és ivásról szólnak. Miért van az, hogy a legnagyobb és legnépszerűbb standok azok, amelyek ételeket és italokat szolgálnak fel? Már tudod a választ! Nem baj, ha kézzel készített termékeket vásárol egy bódéban, majd karácsonyi ajándékot gyermekeinek egy másik standon. De miután 15 percet töltött a különböző standok megtekintésével, valami megüt. Nem fáj, de csendes ragadozóként jön rád. Az orron keresztül támad meg, és vizet juttat a szájába… ez a cseh kolbász illata, amelyet a Trdelnik (kéménytorta) édes illata és a prágai karácsonyi vásárok minden más élvezete követ.

Alapvető étkezési dolgok a karácsonyi vásárokon. . .

Bárki, aki ellátogat a karácsonyi vásárokra, legalább egyszer ebédeljen vagy vacsorázzon a piacon. A cseh kolbász az első számú élvezet, amelyet érdemes megkóstolni. Lehet, hogy nem egészséges minden nap ilyen kolbászt enni, de decemberi prágai utazása során egyszer vagy kétszer kötelező.

Ha inkább sonkát ennél, próbáld ki a ražská šunkát. Ez egy nagy darab sonka, amelyet burgonyával együtt szolgálnak fel. Ez egy helyi étel, nagyon népszerű és nagyon finom.

A gyerekek gyakran kihagyják a főételt, és egyenesen a sivatagba ugranak. Ezt könnyű megérteni, mivel a kürtőskalács (Trdelnik) illata megtámadja az orrát. Ezt az édes tésztát cukorral borítják, később grillezik (karamellizálják a cukrot), majd fahéjba, kakaóba, dióba, csokoládéba vagy más összetevőbe mártják. Néha még Nutellát és tejszínhabot is adnak a véglegesített termékhez. Nem számít, mi történik, ez Prága egyik legnépszerűbb terméke a karácsonyi vásárokon, és mindenképpen érdemes kipróbálnia!

Mit kell inni a prágai karácsonyi vásárokon?

A legolcsóbb egy üveg vizet hozni a szupermarketből, de ez unalmas! Ha úgy eszel, mint egy helyi, akkor inni kell, mint egy helyi. Mit rendeljen az ételével együtt? Ha nem bánja az alkoholfogyasztást, akkor már tudja, hogy a cseh sör világszerte ismert. A Pilsner a leghíresebb márka mind közül. A legtöbb ember ezt azért vásárolja meg, mert italt szeretne a kolbász vagy más darab hús mellé a karácsonyi vásárokon.

Szeretne kipróbálni valami különlegesebbet? A Becherovka egy nagyon népszerű szeszes ital Csehországból. Több mint 20 különböző gyógynövényen alapul, de előfordulhat, hogy az alkohol ízét (38% alkoholtartalma van) erősebbnek fogja érezni, mint a gyógynövények ízét.

A karácsonyi vásárokon megvásárolható harmadik ital a Tuzemák/Tuzemský. Ez a Karib-tengerből származó rum helyi cseh változata. Burgonyából vagy cukorrépából készül, majd később mindenféle rum esszenciát adnak az italhoz. Ez az ital nem csak az italra népszerű, de a helyiek karácsonyi sütikben is használják.


Készen áll arra, hogy meglátogassa a karácsonyi vásárokat Prágában? Van további észrevétele vagy kérdése? Használja az alábbi megjegyzés mezőt, és mindent megteszünk, hogy válaszoljunk, vagy csak élvezzük a megjegyzés olvasását!

Dátum

dec 02 2023 - jan 06 2024

Idő

Egész nap
Óváros tér

Helyszín

Óváros tér

Más helyek

Vencel tér

Helyszín 2

Kategória

Leave a Reply