Milyen téli programok várnak Prágában?

Milyen téli programok várnak Prágában?Prága Csehország fővárosa és legnagyobb városa is egyben. Prága az egyik leglátogatottabb városok egyik egész Európában és minden évben számtalan turista érkezik a városba az év minden szakaszában. A városban számtalan program és különféle látnivalók várnak az egész évben még télen is.

Rengeteg múzeum, kávéház, étterm, színház, opera, koncertek, előadások, fesztiválok es vásárok tömkelege vár minden érdeklődőt. Ebben a cikkben néhány program lehetőséget fogunk felsorolni Prágában a téli időszakban.

Karácsonyi vásárok

Az egyik legnépszerűbb programok egyike Prágában a karácsonyi időszakban a karácsonyi vásár. A karácsonyi vásár Prágában minden évben november végétől egészen következő év januárjáig várja az érdeklődőket és ez idén sincs másképp. A karácsonyi vásáron a legjobb karácsonyi ajándékokat és a legfinomabb vásári tradicionális cseh ételeket és a legjobb forralt borokat is megkóstolhatod. A karácsonyi vásár Prágában az Óváros téren lesz megtartva.

Jégpálya

A tél beálltával a másik legnépszerűbb program a városban a jégpálya a város szivében. Prága egyik legnagyobb jégpályája a város szivében az Ovocný  téren lesz majd megrendezve. Ez egy tökéletes program mindenkinek, gyerekeknek, felnőtteknek és családosoknak is egyaránt. A jégpályán kivül az Ovocný téren rengeteg más szines és változatos programok is várnak, élő koncertektől kezdve különböző gyerek programokig.

Prague during winter

Kulturális programok

A városban egész évben számtalan különböző koncert vár mindenkit. Prága hires a balett és opera opera előadásairól és az év minden szakaszában különböző előadások es koncertek várnak minden érdeklődőt a város különböző operaházaiban, szinházaiban és templomaiban is. Ha a város szivében foglalsz szállást, akkor az összes attrakciótól a városban csak pár percnyi sétára leszel.

Múzeumok

Prágában természetesen rengeteg múzeum is vár minden érdeklődőt. Amikor az időjárás már nem annyira jó, a legjobb választás Prága megismerésére a múzeumok. Prágában számtalan múzeum és különböző programok várnak és a legismertebbek ezek közül a Zizkov, Petrin Hill, Nemzeti Múzeum, Naprstek Múzeum, Prága Városi Múzeum stb. A Nemzeti Múzeuma Prágának a legrégebbi múzeuma, amit még 1818-ban alapitottak. A múzeumban vannak átmeneti és állandó kiállitások is. Az állandó kiállitások a múzeumban a Bohémia, Morávia és Szlovákia őstörténete, Állattani kiállitás, Ásványtani és Közettani kiállitás stb. A Naprstek Múzeumbanis vannak állandó kiállitások többek között az Indián Kultúrák Észak- és Dél-Amerikában és az Ausztrália és Óceánia kultúrája. A Prága Városi Múzeumban az állandó kiállitások a Történelmi Prága – a város lakosainak történelme az őskortól 1620-ig, Prága a középkor fordulóján stb.

Ezeken a programokon kivül számos más program és különböző látnivalók is vannak Prágában. Ha még többet megszeretnél tudni a városról és a programokról kattints a következő linkre még több információért.

Leave a Reply