Németország, kényszermunkások és a háború

A kiállítás a ‘Forced Labourers and War’ most előszőr lesz bemutatva a közönség számára. A kiállítás során betekintést nyerhetsz a kényszermunkások történetébe és egy olyan új perspektívából ismerheted meg a második világháborút, ahogyan eddig még nem láthattad.

A tárlat megpróbálja bemutatni a kapcsolatot a történelem és az emlékek között az életet a háború után nem csak Németországban, hanem más európai országokban is egyaránt. A kiállitás új kérdéseket is felvet a jövő nemzedékeknek, olyanokat mint például az emlékek értékelése, a történelem szerepe és annak fontossága, a háború alatti idő és a háború utáni évek elemzése és hogy a háború milyen mértékben befolyásolta az emberek életét az elkövetkezendő években.

Több mint 20 millió ember volt munkatáborokba kényszerítve a Náci Németországban és ebből két harmada Kelet Európából származott. Nem csak Németországban, de több mint 20 különböző európai országból is kényszeritve voltak az emberek a kényszermunkára a második világhaború alatt. Sok munkás meghalt a rossz életkörülmények miatt és sokan a kegyetlen bánásmód miatt haltak meg a táborokban.

A kiállítás a Prágai várban lesz látható július 2-tól egészen október 31-ig. A belépő a kiállításra 80CZK és minden nap hétfőtől egészen vasárnapig nyitva van. A múzeum reggel 10-től este 6-ig látogatható.

Leave a Reply