Kína ősi kincsei

A kiállítas a Prágai várban lesz megtekinthető. A Prágai várban van a hivatalos rezidenciája és irodája a prágai elnöknek és a várnak egy hosszú ősi történelme van, ami már a 19. századtól a hivatalos székhelye volt az elnököknek.

Ez év augusztusától lehet majd megtekinteni a híres kiállítást Kína ősi kincsiről. A kiállítás több mint 90 kiállítási tárgyból áll és több mint 5000 év történelmét karolja fel egészen a Neolit korszaktól az utolsó kínai uralkodó dinasztiájáig. A tárgyakat nevezetes kínai múzeumok kölcsönözték a tárlat idejére. A kiállítás három részre van felosztva, az első részben Kína legelső éveit mutatja be, annak civilizációját és az első államok megalapítását is egyaránt. A második rész betekintést enged a kínai kultúrába az időszámitásunk előtti 10. századba. A kiállítás egyik fontos eleme a híres Terrakotta agyaghadseregből két agyag katona, melyek még a Qin dinasztia korából származnak. Az utolsó része a tárlatnak az utolsó két dinasztia művészetét mutatja be, mint például a buddhista művészetet, a gyönyörű porcelánokat és a korabeli ruhákat.

A kiállitás 2014. augusztus 8-tól egészen 2014. november 9-ig lesz megtekinthető. A belépő felnőtteknek 120CZK, de vannak csoportos és családi jegyek is egyaránt.

Leave a Reply