Kiállitás Rembrandt munkásságáról

RembrandtA prágai Nemzeti Múzeumban egy Rembrandt kiállitás vár minden kedves érdeklődőt 2014. szeptember közepétől egészen 2015. december végéig. Rembrandt egy holland festő volt, aki 1606-ban született és 1669-ben halt meg.

Rembrandt még a mai napig az egyik legkiemelkedőbb festők egyikeként van számon tartva, akinek igen nagy hatása volt mind a holland és mind az európai művészetre is egyaránt. A kiállitás ‘Return of the Rembrandt’ (Rembrandt visszatérése) a holland festő legszebb képeit mutatja be közelebbről a látogatóknak. A kiállitás különlegessége, hogy négy fiatal cseh művész képei is kiállitásra kerülnek, amelyek Rembrandt festményeire reflektálnak. A tárlaton a látogatók megfigyelhetik, hogyan fonódik össze a régi korok művészete a modern művészettel. A régi korok művészete mindig inspirálóan hatott a fiatal művészekre és a kiállitás erre szertné felhivni az érdeklődők figyelmét. A kiállitás fő célja, hogy közelebb hozza a művészeteket mindenkihez és hogy egy új szemszögből mutassa be a rég múlt és a kortárs alkotásokat. A kiállitás ‘Return of the Rembrandt’ 2015. december 31-ig lesz látható a cseh fővárosban a prágai Nemzeti Múzeumban.

Nemzeti Múzeum Prága
Staroměstské náměstí 12, 110 15 Praha 1, Csehország

Ha még többet megszertnél tudni a kiállitásról és a múzeumról kattints a következő linkre még több hasznos információért.

Leave a Reply