Nemzeti Galéria

Prágai Nemzeti GalériaA Prágai Nemzeti Galéria a cseh főváros egyik legnagyobb és legismertebb múzeumainak az egyike. A Nemzeti Galériának alapítása régre nyúlik vissza, egészen pontosan 1796. februárjáig.

A Prágai Nemzeti Galériának van a legnagyobb festmény gyűjteménye nemcsak Prágában, hanem az egész országban is egyaránt. A múzeumban fellelhető művészeti alkotások különböző történelmi időszakokra és alkotói stílusokra vannak felosztva. A múzeum rengeteg művészeti alkotásnak, festményeknek, rajzoknak és szobroknak ad otthon és a Prágai Nemzeti Galériában egész évben számos állandó és átmeneti kiállitás kap helyet.

A múzeum legérdekesebb és legkiemelkedőbb tárlatai a ‘Medieval Art in Bohemia and Central Europe’ (középkori művészetek Közép-Európában és Csehországban), ’19th century and Art from Classicism to Romanticism’ (a 19. század és a művészet a klasszicizmustól a romantikáig), ‘Art of the 20th and 21st centuries’ (a 20. és 21. századi művészet) stb. Az múzeum állandó kiállitásain kivül a galériában ebben az évben olyan festők munkáit is megismerheted, mint Rembrandt, William Hogarth és Gustav Klimt.

A Prágai Nemzeti Galéria minden nap reggel 10 órától egészen este 6 óráig van nyitvs, kivéve hétfőn, amikor a múzeum egész nap zárva van.

Prágai Nemzeti Galéria
Staroměstské náměstí 12, 110 15 Praha 1, Csehország

Időszaki kiállítások a múzeumban

[events_list nb=”-1″ future=”1″ past=”0″ geo=”0″ tag=”nemzeti-galeria”]

Leave a Reply