Ételek a Monarchiában kiállítás a Prágai Nemzeti Múzeumban

Ha Ön is olyan szerencsés, hogy eltölthet pár napot Csehország bámulatos fővárosában, Prágában, akkor rengeteg fantasztikus épületet, nevezetességet és kiállítást láthat. Prága Európa egyik legnagyobb kulturális központja. Az ide látogató turistáknak mindenképp érdemes ellátogatni a Nemzeti Múzeumba, ami az elsődleges múzeumi intézmény Csehországban. A főépületet külön is nevezik Nemzeti Múzeumnak. Itt mindig rengeteg időszakos és állandó kiállítás várja az érdeklődőket.

A Nemzeti Múzeum régi épülete jelenleg zárva tart felújítás miatt, de a többi épület, például az új épület most is rengeteg programot kínál. Jelenleg a múzeum történeti részlegén fantasztikus kiállítás sorozat látható, amely Csehország szokásait, történetét és érdekes történelmi adatait mutatja be a Monarchia idején.

Az egyik ilyen kiállítás az Ételek a Monarchiában, amely 2012. október 5. óta látható és egészen 2013. július 28-ig nyitva tart. A kiállítás az étel csodáit mutatja be – az elkészítést, a feldolgozást és az étel- és italfogyasztási szokásokat a 19. század második felében, különös tekintettel az evési szokásokra, a terítékre, az ebédlő dekorációjára illetve az evőeszközökre – és természetesen a korszak receptjeire.

Ne hagyja ki ezt a fantasztikus kiállítást prágai nyaralása során. Tudjon meg még többet Csehország történelméről és lessen el néhány receptet a Monarchia Prágájának időszakából. Ki tudja, talán rátalál új kedvenc ételére! Jó szórakozást!

Ételek a Monarchiában
Prágai Nemzeti Múzeum
Október 5, 2012 – Július 28, 2013