Don Giovanni Prágában

Don Giovanni in PragueA hires opera előadás a Don Giovanni 2015. februárjától egészen 2015. júniusáig műsoron lesz a cseh fővárosban Prágában.

A Don Giovanni Wolfgang Amadeus Mozart kétfelvonásos operája, melynek librettóját Lorenzo Da Ponte irta. Az operát először 1787. október 29-én mutatták be és a Don Giovanni Mozart egyik legismertebb alkotása. Don Giovanni legendáját már sokan felhasználták és feldolgozták, de Mozart Don Giovannija a legnépszerűbb és legismertebb az egész világon. Az opera főszereplői Don Giovanni, Leporello, aki Don Giovanni szolgája, Don Gonzalo de Ulloa a kormányzó, Donna Anna a kormányzó lánya, Don Ottavio, Donna Anna jegyese, Donna Elvira, akit Don Giovanni elhagyott, Masetto a parasztlegény és Zerlina, aki Masetto jegyes. A történet maga a 17. századi Spanyolországban játszódik Sevillában. Don Giovanni vagy Don Juan egy fiktív szabados elvű férfi, aki a nők meghóditásában leli örömét, amiből aztán a konfliktusai és a veszte keletkezik. A Don Giovanni opera a cseh fővárosban lesz majd látható 2015. február közepétől egészen augusztusig. Az első előadás 2015. február 13-án pénteken este 7 óráis kezdéssel lesz majd megrendezve a Theatre of the Estatesben.

Jegyek: WorldTicketShop

Theatre of the Estates
Železná ulice / Ovocný trh, Praha 1, Csehország

Ha még többet megszertnél tudni az előadásokról látogass el erre az oldalra még több hasznos információért. Ha inkább Rómában szeretnél menni és operát hallgatni, klikkelj erre a linkre.

Posted in Egyéb

Leave a Reply