Chris Rea koncert Prágában

Christopher Anton Rea ismertebb nevén Chris Rea egy angol énekes és zeneszerző. A legjobban gitárjátékáról és különleges hangájról ismert. Ő volt az egyik legnépszerűbb énekes és dalszerző az 1980-as években.

Chris Rea

Rea több mint 30 millió albumot adott el 2009-ig. A legismertebb dala a Fool (If You Think It’s Over), amit 1978-ban dobott piacra és számos zeneitoplistát vezetett. Az Egyesült Államokban mindig sikeres volt, de az áttörés Európában csak a The Road To Hell után jött meg 1989-ben. Született balkezes de megtanult jobb kézzel is gitározni. Karrierje elején nagy hatással volt rá Joe Walsh és Ry Cooder zenéi. 1975-től a Magdelene együttesnek a tagja volt, majd 1976-tól szóló karrierbe kezdett és leszerződött a Magnet kiadóval. Legutolsó albumát 2009-ben adta ki, Still Got So Far to Go: The Best of Chris Rea címmel.

Chris Rea Európában turnézik és számos országnak és városnak lesz a fellépője. Európában turnézik csak és olyan országoknak lesz a vendége, mint Németország, Belgium, Hollandia, Franciaország, Írország és Csehország. Németországban és az Egyesült Királyságban több városban is fog koncertet adni. Csehországban a koncert Prágában az O2 Arénában lesz megtartva. A koncert 2014. október 30-án csütörtökön lesz majd látható.

Ha te is szivesen elmennél a koncertre és még többet szeretnél megtudni, látogass el erre az oldalra.

Leave a Reply