Hat rejtett gyöngyszem, amelyet érdemes meglátogatni Prágában

hidden gems in prague

Prága város tele van csodákkal és meglepetésekkel. A jól ismert turisztikai látványosságokon, például a Károly-hídon, a váron, a Petrin-hegyen, az Óváros téren és a Nemzeti Színházon túl számos rejtett gyöngyszem vár felfedezésre. Íme a hat legjobb rejtett látnivaló Prágában, amelyeket mindenképpen érdemes meglátogatni.

Hat rejtett gyöngyszem, amelyet érdemes meglátogatni Prágában

Wallenstein kert

A Prága Kisvárosában található Wallenstein kert a város egyik legszebb és legnyugodtabb kertje. A 17. század elején épült a Wallenstein-palota komplexum részeként, amely Albrecht von Wallenstein császári tábornok otthona volt. A kert olasz barokk stílusban lett kialakítva, teraszokkal, szökőkutakkal, szobrokkal és egy kis mesterséges barlanggal.

A kert egyik legszembetűnőbb tulajdonsága a nagyméretű központi szökőkút, amelyet egy kör alakú tavacska vesz körül. A szökőkútban Neptunusz, a tenger római istenének szobra látható, és Európa egyik legnagyobb barokk szökőkútja. A látogatók leülhetnek a közeli padokra, és élvezhetik a szökőkútból kifolyó víz békés hangját.

A kert másik fénypontja a Sala Terrena, egy nagy terem, amely a kertre nyílik. A Sala Terrenát koncertekre, színházi előadásokra és egyéb kulturális eseményekre használták Wallenstein idejében. Ma művészeti kiállításokra és egyéb rendezvényekre használják.

A kert számos szobornak és szobornak ad otthont, köztük a Mars egyik istenének, aki őrzi a kert bejáratát. Egyéb figyelemre méltó szobrok közé tartozik a Három Grace és a Bronz Sárkány.

A Wallenstein-kert egyik legérdekesebb eleme a kis mesterséges barlang, amely a kert északi végén található. A barlang kőből készült, és egy kis tó, cseppkövek és egyéb sziklaképződmények találhatók benne. Úgy tervezték, hogy úgy nézzen ki, mint egy természetes barlang, és népszerű hely a látogatók felfedezésére.

Letna Park

A prágai Letna Parkot mindenképpen érdemes meglátogatni a turistáknak, hiszen innen a legjobb panoráma nyílik a városra. A domb tetejéről láthatja a Moldva folyót, az óvárost és Prága számos nevezetességét, mint például a Szent Vitus-székesegyház, a prágai vár és a Károly-híd.

De ez nem minden, amit a Letna Park kínál. A helyiek kedvelt helye lógni, kocogni, biciklizni, piknikezni, vagy egyszerűen csak élvezni a nyugalmat a város nyüzsgő utcáitól távol. Látni fogja a játszótereken játszó gyerekes családokat, kéz a kézben sétálgató párokat, valamint frizbizni vagy grillezést játszó baráti társaságokat.

A park egyik fénypontja a Letna Beer Garden, amely a domb tetején található. Itt megkóstolhat egy hideg cseh sört és néhány hagyományos harapnivalót, például kolbászt vagy ecetes sajtot, miközben gyönyörködhet Prága lenyűgöző kilátásában.

A park számos érdekes szobornak ad otthont, köztük a Metronómnak, amelyet az 1990-es években, a kommunizmus bukása után helyeztek el. A Metronóm egy nagy, lengő inga, amely Prága viharos történelmére emlékeztet.

Ezenkívül a Letna Park kényelmes helyen található más népszerű látnivalók közelében, mint például a prágai vár és a Nemzeti Műszaki Múzeum. Könnyedén kombinálhatja a Letna Park látogatását egy kirándulással ezekre a többi helyszínre.

Alkimisták és Mágusok Múzeuma

Az Alkimisták és Mágusok Múzeuma egyedülálló és lenyűgöző látványosság, amelyet mindenképpen érdemes meglátogatni azon turisták számára, akik érdeklődnek Prága titokzatos és okkult történelme iránt.

A Prága óvárosának szívében található múzeum visszavezeti a 16. századba, amikor az alkímiát és a mágiát széles körben gyakorolták a városban. Ahogy sétál a múzeum termeiben, számos kiállítást láthat, amelyek bemutatják az alkimisták és varázslók által használt eszközöket, eszközöket és műtárgyakat, valamint hiedelmeiket és gyakorlataikat.

A múzeum egyik csúcspontja egy alkimista laboratórium felüdülése, amely főzetekkel, elixírekkel és más titokzatos anyagokkal van kiegészítve. Ritka könyvek és kéziratok gyűjteményét is láthatja, mint például a legendás „Abramelin könyve”, amely állítólag az ősi mágia titkait tartalmazza.

A múzeum gyűjteményében számos, a 16. század végén Prágában élt és II. Rudolf császárnak dolgozó híres alkimistához, Edward Kelleyhez kapcsolódó műtárgy is található. Kelley állítólag elkészítette a legendás bölcsek kövét, egy olyan anyagot, amely állítólag arannyá változtatja az alapfémeket, és örök fiatalságot biztosít.

A múzeum történelmi és kulturális jelentősége mellett szórakoztató és interaktív élményt is kínál a látogatók számára. Felpróbálhatod a korabeli jelmezeket, részt vehetsz különféle kísérletekben, és akár profi tarotkártya-olvasóval is megmondhatod a szerencsédet.

Ferences kert

A Ferences Kert egy békés oázis Prágában, amelyet mindenképpen érdemes meglátogatni a pihenni vágyó turistáknak.

A kertet a 14. században a ferences szerzetesek alapították, akik meditáció és elmélkedés helyszínéül használták. Mára a kertet felújították, és gyönyörű közparkká alakították át, ahol különféle fák, virágok és szökőkutak találhatók.

A Ferences Kert egyik fénypontja a központban található szép tavacska, amely kacsáknak és más vadon élő állatoknak ad otthont. Leülhet a tavat körülvevő egyik padra, és élvezheti a békés légkört, miközben hallgatja a víz zaját.

A kert remek hely egy piknikhez, egy könyv olvasásához, vagy egyszerűen csak pihenjen a fák árnyékában. Van egy kis kávézó, ahol elfogyaszthat egy kávét vagy harapnivalót, és gyönyörködhet a kertre nyíló kilátásban.

Egy másik ok a Ferences Kert meglátogatására a kényelmes elhelyezkedése. Csak néhány percnyi sétára található a híres prágai Vencel tértől, így remek hely, hogy elkerülje a városközpont tömegét és zaját.

A John Lennon-fal

A John Lennon-fal Prágában kötelező látnivaló a zene, a művészet és a történelem iránt érdeklődő turisták számára. A fal a bájos Malá Strana kerületben található, a Moldva folyó közelében, és ez az egyik legikonikusabb és legszínesebb tereptárgy a városban.

A fal az 1980-as években vált híressé, amikor Prága még kommunista uralom alatt állt. Abban az időben a fiatal csehek a falat használták arra, hogy kifejezzék ellenvéleményüket és csalódottságukat a rendszerrel szemben. John Lennon képeit festették, aki a szabadság és a béke szimbóluma volt, valamint politikai szlogeneket és a remény és a szeretet üzeneteit.

JOhn Lennon Prague

Ma a falat színes graffitik, idézetek és műalkotások borítják, és ez élénk és folyamatosan változó tisztelgés Lennon és békeüzenete előtt. A turisták órákat tölthetnek a fal körül bolyongva, gyönyörködve a művészetben és olvasva a sokféle nyelven írt üzeneteket.

A John Lennon-fal meglátogatása nagyszerű módja annak, hogy felfedezze a bájos Malá Strana negyedet. A környék tele van furcsa utcákkal és történelmi épületekkel, és remek hely egy falatot enni vagy inni a számos kávézó és étterem egyikében.

Vojanovy Sady

A Vojanovy Sady egy bájos és festői park a Malá Strana történelmi negyedében, és mindenképp érdemes ellátogatni a turistákra, akik szeretnék megtapasztalni a prágai parkok szépségét és nyugalmát.

A park a 18. században birtokolt Vojan családról kapta a nevét. Ma a parkban különféle fák, virágok és cserjék találhatók, valamint számos sétaút és pad található, ahol a látogatók pihenhetnek és élvezhetik a kilátást.

Vojanovy Sady egyik fénypontja a központban található gyönyörű tavacska, amelyet síró fűzfák és más fák vesznek körül. A tó melletti padon leülve nézheti a vízben úszkáló kacsákat és hattyúkat.

A Vojanovy Sady látogatásának másik oka a történelmi jelentősége. A park a híres Szent Miklós-templom mellett található, amely Prága egyik legfontosabb barokk épülete. A park remek kilátópontot kínál a templom díszes homlokzatának és kupolájának megcsodálásához.

A Vojanovy Sady remek hely arra, hogy elkerülje a városközpont tömegét és zaját. A park általában nem olyan zsúfolt, mint más népszerű turisztikai helyek, így békés és pihentető hely a látogatáshoz.

Készen állsz, hogy felfedezd ezeket a rejtett drágaköveket Prágában?

Prága város tele van rejtett drágakövekkel, amelyek felfedezésre várnak. A békés kertektől a furcsa múzeumokig mindenki talál valamit ebben a gyönyörű városban. Amikor legközelebb Prágába látogat, feltétlenül nézzen meg néhány rejtett látnivalót, és tapasztalja meg a várost teljesen új módon.

Hat rejtett drágakő Prágában

Leave a Reply