Kezdőlap Events - Prague Guide Vásárok Prágai húsvéti piacok 2023

Prágai húsvéti piacok 2023

Szeretné élvezni a gyönyörű húsvéti piacokat Prágában? Ha szereted a karácsonyi vásárokat, biztosan élvezni fogod a húsvéti vásárokat is. Az időjárás szebb, a nap remélhetőleg sütni fog, és élvezheti a helyi ételeket, és megvásárolhatja a Cseh Köztársaságban létrehozott gyönyörű tárgyakat.

Az éves húsvéti piac Prágában az Óváros téren található, Prága szívében. Ez egy olyan tér, amelyet lehetetlen kihagyni, és tele van standokkal és emberekkel a fesztiválok alatt és Események  mint például a húsvéti piac. Valójában esténként teljesen zsúfolt, így nem kell attól tartania, hogy egyedül tölti az idejét Prágában, ha meglátogatja a húsvéti piacot.

Húsvéti piac Prágában
Gyermekprogram a Húsvéti vásáron a Béke téren

A húsvéti piacon mindenféle helyi sört és helyi ételt megkóstolhat. Ez egy tökéletes hely a cseh emberek helyi gasztronómiájának megismerésére, valamint ajándéktárgyak és kézzel készített termékek vásárlására. A karácsonyi vásárokon értékesített termékekhez nagyon hasonló termékeket talál, de mivel húsvét van, többet talál a sárga színből és a húsvéti témájú kézműves termékekből és ékszerekből is.

Prágában más tavaszi piacok is vannak, az Óváros téren találhatón kívül. A leghíresebb a Wencel téren található, de a Béke téren, a kastély területén és néhány más helyen is találhat piacokat.

De még egyszer – mikor rendezik meg a húsvéti piacot 2023-ban?

Prágai húsvéti piaci dátumok 2023-ban

A húsvéti piac az Óváros téren

  • A húsvéti piac 2023. március 25-én – szombaton nyit
  • A húsvéti piac 2023. április 16-án – vasárnap zár

A húsvéti piac a Vencel téren

  • A húsvéti piac 2023. március 25-én – szombaton nyit
  • A húsvéti piac 2023. április 16-án – vasárnap zár

Ezek a leghíresebb és legnépszerűbb húsvéti piacok Prágában, amelyeket 2023-ban érdemes meglátogatnia.

Azt hiszem, azonnal meg kell rendelnie a repülőjegyét. Az is bölcs dolog, ha előre tervez, és jóval előre lefoglalja a Moldva folyami körutazást, a helyi sörvacsorát és a reptéri transzfert , csak azért, hogy megbizonyosodjon arról, hogy élvezheti az összes programot, amelyben részt kíván venni tartózkodása alatt.

Húsvéti piac Prága

Mit kell enni a prágai húsvéti piacokon?

Ismét ételeket és italokat vásárolhat a prágai húsvéti piacokon. Valójában sokan sokkal érdekesebbnek találják az élelmiszer-standokat, mint a többi standot. De mit kell megkóstolnia, amikor meglátogatja ezeket a piacokat?

A Cseh Köztársaság jól ismert kolbászairól. Lehet, hogy ezek nem egészségesek, de hihetetlenül ízletesek. Általában kenyérrel tálalják őket. Néha a kolbászt mindenféle salátával borítják, míg mások csak egy darab kenyérrel és mustárral vagy ketchuppal szolgálják fel őket.

Prága jól ismert sonkájáról, az úgynevezett ražská šunkáról. Ezeket nagy darab sonkában készítik el, és Ön fizet a megvásárolt hús súlyáért. Más szavakkal, nem kérsz egy darab sonkát, de azt mondod, hogy 200 grammot vagy ilyesmit akarsz vásárolni. A tanfolyamot gyakran burgonyával együtt szolgálják fel.

A prágai húsvéti piacokon is talál valami Trdelník nevű dolgot. Ez eredetileg nem Csehországból származik, hanem a mai Romániából. Ez egy édes tészta, amelyet egy bot köré tekernek és grilleznek. Később fahéjba, kakaóba vagy dióba mártják. Édes, csodálatos illata van, és jobban ízlik az este.

Egy másik népszerű termék a sült kenyér, amelyet gyakran lángosnak neveznek. Ez egy olajban sült sós tészta. Végül gyakran fokhagymás vajjal vagy tejföllel és sajttal borítják. Néhányan ketchuppal, hússal, sonkával és más változatokkal is szolgálják.

Ez csak néhány azok közül a dolgok közül, amelyeket érdemes megkóstolni és élvezni a prágai húsvéti piacokon.

Mi a helyzet a karácsonyi vásárokkal 2023-ban?

Nem sokat tudunk a Karácsonyi vásárok Prágában 2023-ban  még, de azt gondoljuk, hogy november 26-án nyitnak, és január 6-ig maradnak nyitva. De ez csak egy vad találgatás (a legutóbbi évek tapasztalatai alapján), ezért ne vásárolja meg már a repülőjegyét. Vagy megvásárolhatja repülőjegyét, de ha 100% -ban biztos akar lenni, akkor december 3-a előtt nem szabad megérkeznie Prágába (addigra a piac biztosan nyitva lesz).

Dátum

márc 25 2023 - ápr 16 2023
Lejárt!

Idő

Egész nap
Óváros tér

Helyszín

Óváros tér

Más helyek

Vencel tér

Helyszín 2

Kategória

Leave a Reply