Kezdőlap Events - Prága Infó Vásárok Prágai húsvéti piacok 2025

Prágai húsvéti piacok 2025

Szeretné élvezni a gyönyörű húsvéti piacokat Prágában? Ha szereted a karácsonyi vásárokat, biztosan élvezni fogod a húsvéti vásárokat is. Az időjárás szebb, a nap remélhetőleg sütni fog, és élvezheti a helyi ételeket, és megvásárolhatja a Cseh Köztársaságban létrehozott gyönyörű tárgyakat.

Az éves húsvéti piac Prágában az Óváros téren található, Prága szívében. Ezt a teret lehetetlen kihagyni, és tele van standokkal és emberekkel fesztiválok és rendezvények , például a húsvéti piac során. Valójában esténként teljesen zsúfolt, így nem kell attól tartania, hogy egyedül tölti az idejét Prágában, ha meglátogatja a húsvéti piacot.

Húsvéti piac Prágában
Gyermekprogram a Húsvéti vásáron a Béke téren

A húsvéti piacon mindenféle helyi sört és helyi ételt megkóstolhat. Ez egy tökéletes hely a cseh emberek helyi gasztronómiájának megismerésére, valamint ajándéktárgyak és kézzel készített termékek vásárlására. A karácsonyi vásárokon értékesített termékekhez nagyon hasonló termékeket talál, de mivel húsvét van, többet talál a sárga színből és a húsvéti témájú kézműves termékekből és ékszerekből is.

Prágában más tavaszi piacok is vannak, az Óváros téren találhatón kívül. A leghíresebb a Wencel téren található, de a Béke téren, a kastély területén és néhány más helyen is találhat piacokat.

De még egyszer – mikor rendezik meg a húsvéti vásárt 2024-ben?

A prágai húsvéti piac dátumai 2025-ben

A húsvéti piac az Óváros téren

  • A húsvéti vásár 2025. április 5-én, szombaton nyit
  • A húsvéti vásár 2025. április 27-én, vasárnap zár

A húsvéti piac a Vencel téren

  • A húsvéti vásár 2025. április 5-én, szombaton nyit
  • A húsvéti vásár 2025. április 27-én, vasárnap zár

Ezek Prága leghíresebb és legnépszerűbb húsvéti piacai, amelyeket érdemes meglátogatni 2025-ben.

Azt hiszem, azonnal meg kell rendelnie a repülőjegyét. Az is bölcs dolog, ha előre megtervezi és lefoglalja a Moldva folyami körutazást, a helyi sörvacsorát és a repülőtéri transzfert , csak azért, hogy biztosan élvezhesse az összes programot, amelyben tartózkodása alatt részt kíván venni.

Húsvéti piac Prága

Mit kell enni a prágai húsvéti piacokon?

Ismét ételeket és italokat vásárolhat a prágai húsvéti piacokon. Valójában sokan sokkal érdekesebbnek találják az élelmiszer-standokat, mint a többi standot. De mit kell megkóstolnia, amikor meglátogatja ezeket a piacokat?

A Cseh Köztársaság jól ismert kolbászairól. Lehet, hogy ezek nem egészségesek, de hihetetlenül ízletesek. Általában kenyérrel tálalják őket. Néha a kolbászt mindenféle salátával borítják, míg mások csak egy darab kenyérrel és mustárral vagy ketchuppal szolgálják fel őket.

Prága jól ismert sonkájáról, az úgynevezett ražská šunkáról. Ezeket nagy darab sonkában készítik el, és Ön fizet a megvásárolt hús súlyáért. Más szóval, nem kérsz egy darab sonkát, hanem azt mondod, hogy 200 grammot vagy valami ilyesmit akarsz vásárolni. A tanfolyamot gyakran burgonyával együtt szolgálják fel.

A prágai húsvéti piacokon is talál valami Trdelník nevű dolgot. Ez eredetileg nem Csehországból, hanem a mai Romániából származik. Ez egy édes tészta, amelyet egy bot köré tekernek és grilleznek. Később fahéjba, kakaóba vagy dióba mártják. Édes, csodálatos illata van, és jobban ízlik az este.

Egy másik népszerű termék a sült kenyér, amelyet gyakran lángosnak neveznek. Ez egy olajban sült sós tészta. Végül gyakran fokhagymás vajjal vagy tejföllel és sajttal borítják. Néhányan ketchuppal, hússal, sonkával és más változatokkal is szolgálják.

Ez csak néhány azok közül a dolgok közül, amelyeket érdemes megkóstolni és élvezni a prágai húsvéti piacokon.

Hol éljen, ha Prágába jön a húsvéti piacokra?

Fontos, hogy jó helyen éljen, ha időt szeretne tölteni a prágai húsvéti piacok felfedezésével, valamint híres látnivalók meglátogatásával és népszerű prágai tevékenységekkel. Számos szálloda és apartman közül választhat, de itt van néhány ajánlása. Ezek mind az Óváros tér és a Vencel tér közelében találhatók, így ideálisak, ha Prága központi helyén szeretne élni.

Az alábbiakban talál egy térképet, amely mindenféle lehetőséget bemutat árpéldákkal ezen a területen. Ha konkrét javaslatokat szeretne, nézzen tovább a térkép alá.

Booking.com

EA ApartHotel

Ez egy apartmanhotel a Vencel téren. Ideális családok számára, akik olyan helyen szeretnének élni, ahol hűtőszekrény, nagy kanapé és sokkal nagyobb szabadság van, mint amit egy szállodai szoba általában ad. Számos apartman közül választhat, és 24 órás recepcióval rendelkezik, így úgy érzi, mintha egy szálloda lenne, de egy szálloda szolgáltatásával érkezik. Lehetőség van reggelit tartalmazó apartman foglalására is.

EA ApartHotel

Iron Gate Hotel

Ez nem egy olcsó hely, de visszaviszi az időben, mivel egy ötcsillagos szállodában él, csodálatos klasszikus dizájnnal a szobákban és a belső térben. Az Óváros tér és a Vencel tér piacai között található, tökéletes megoldás a prágai turisták számára. Szobáját reggelivel vagy anélkül is lefoglalhatja, lehetőség van parkolóhelyre a helyszínen, és számos további szolgáltatás áll a szálloda vendégei rendelkezésére.

Iron Gate Hotel

Novotel Vencel tér

Ez a szálloda nem a Vencel téren található, hanem öt perc sétára a tértől. Ennek eredményeként a név egy kicsit becsap minket. De a távolság miatt olcsóbb szobát kap, mint egy szálloda foglalása a tényleges téren. Ez a szálloda nagyszerű reggelivel, úszómedencével, tetőterasszal és egyéb hasznos szolgáltatásokkal várja vendégeit.

Novotel Prága

Mi a helyzet a karácsonyi vásárokkal?

Még nem sokat tudunk a prágai karácsonyi vásárokról , de úgy gondoljuk, hogy november 26-án nyitnak és január 6-ig nyitva maradnak. De ez csak egy vad találgatás (a legutóbbi évek tapasztalatai alapján), ezért ne vásárolja meg már a repülőjegyét. Vagy megvásárolhatja repülőjegyét, de ha 100% -ban biztos akar lenni, akkor december 3-a előtt nem szabad megérkeznie Prágába (addigra a piac biztosan nyitva lesz).

Dátum

ápr 05 - 27 2025

Idő

Egész nap

Helyszín

Óváros tér
Óváros tér

Más helyek

Vencel tér
Vencel tér
Kategória

Leave a Reply