Prágai Városi Múzeum

Prague City MuseumA Muzeum Hlavniho Mesta Prahy a gyönyörű cseh fővárosban Prágában található. A Muzeum Hlavniho Mesta Prahy (Prágai Városi Múzeum) rengeteg időközi és állandó killitásnak ad otthont. A múzeum Antonín Balšánek által tervezett gyönyörű neoreneszánsz épületben található.

A jól és alaposan megszervezett magas színvonalú állandó kiállitásokon a látogatóknak lehetőségük van arra, hogy jobban megismerjék Prága és környékének a történelmét az őskortól kezdve egészen 1784-ig bezárólag. A különböző kiállitások Prága városának kialakulásának folyamatait, első lakosait és élet stilusukat, öltözködésüket mutatja be a fennmaradt tárgyakon, bútorokon, ékszereken, eszközökön, rajzokon, festményeken és egyéb dokumentumokon keresztül. A kiállitások korszakokra vannak bontva az őskortól kezdve a középkoron át egészen a barokk korig. A látogatók megismerhetik a korszakok legfőbb jellemzőit, stílusjegyeit és a korabeli szokásokat is egyaránt. A múzeumba látogatók egy átfogó képet kaphatnak a város kialakulásáról és fontosabb történelmi eseményeiről.

A Muzeum Hlavniho Mesta Prahy minden nap reggel 9-től egészen este 6-ig vár mindenkit szeretettel kivéve hétfőnként, amikor a múzeum zárva van.

A múzeum megközelitése tömegközlekedéssel:
-metróvonal B vagy C
-villamos: 8, 24, 26, 3
-busz: 133, 207, 135

Muzeum Hlavniho Mesta Prahy
Na Poříčí 1554/52, 186 00 Praha 8-Nové Město, Prága, Csehország

Még több információért a múzeumról és a kiállitásokról ezen az oldalon olvashatsz.

Időszakos kiállitások a múzeumban
[events_list nb=”-1″ future=”1″ past=”0″ geo=”0″ tag=”pragai-varosi-muzeum”]

Leave a Reply