Nem kell aggódnia, amikor megérkezik a prágai Václav Havel repülőtérre.

Ha olyan légitársaságokkal érkezik Prágába, mint a WizzAir, a RyanAir, a Norwegian, a Lufthansa, az AirFrance, a KLM vagy más társaságok, akkor valószínűleg megérkezik a prágai Václav Havel repülőtérre. Egy új repülőtérre érkezés gyakran stresszes élmény lehet egyesek számára. Remélhetőleg a poggyásza a tervek szerint megérkezik, de akkor mi van? Hogyan utazhat a repülőtérről a prágai szállodájába? Találhatók hotelek a(z) repülőtér közelében? Ebben a cikkben megválaszoljuk a prágai Václav Havel repülőtérre érkező utazók leggyakrabban feltett kérdéseit.

Az alábbiakban megtalálja azokat a kérdéseket, amelyeket évente több ezer látogató tesz fel. Lehet, hogy néhány kérdés nem érdekli Önt, de remélhetőleg választ talál a kérdéseire.

Prága Repülőtér

Milyen messze van a prágai repülőtér a városközponttól?

A prágai repülőtér körülbelül 15 km-re található Prága városközpontjától. Ez egy olyan távolság, amelyet autóval vagy taxival körülbelül 30 perc alatt lehet megtenni, attól függően, hogy hol lakik Prágában. Ha nem az óvárosban él az Óváros tér közelében, de közelebb a prágai várhoz, a távolság rövidebb, és az utazási idő is rövidebb.

Utazhatok a prágai repülőtérről tömegközlekedéssel?

Számos lehetőség áll rendelkezésre azok számára, akik a prágai repülőtérről a városközpontba szeretnének utazni a tömegközlekedéssel valamilyen módon. A prágai repülőtérnek két terminálja van, és vannak buszok, amelyek ezeket összekötik a prágai főpályaudvarral. Ez egy ideális lehetőség azok számára, akiknek szállodája közel van a vasútállomáshoz, vagy azok számára, akik a vasúti rendszer segítségével a Cseh Köztársaság más úti céljaira terveznek utazni. Az utazáshoz jegyeket kell vásárolnia a repülőtér látogatóközpontjában vagy közvetlenül a sofőrtől. Erre az útra tömegközlekedési jegyek nem használhatók fel.

Inkább egy busz és egy metró kombinációját használná, hogy a repülőtérről Prágába jusson? A 119-es busszal utazhat a repülőtérről a Veleslavín vasútállomásra. Ez a zöld metró mellett található. Ott átválthat a metróra, és utazhat Prága városközpontjába. Szeretné részletesebben megtervezni utazását? Prága metrótérképét és a tömegközlekedés jegyárait itt találja.

Tömegközlekedési jegyeket kell vásárolnia, mielőtt felszállna a buszra a repülőtéren. Jegyeket vásárolhat a jegykiadó automatákból vagy a repülőtér látogatóközpontjában.

Egy éjszaka a repülőtér közelében kell aludnom. Hol szálljak meg?

Ha olyan szállodára van szüksége, amely nagyon közel van a prágai repülőtérhez, három legjobb választás áll az Ön rendelkezésére. Ha ezek közül bármelyiket választja, könnyedén sétálhat a szállodától a repülőtérig, de a szállodák is segítenek Önnek, ha további segítségre van szüksége. Ezek ideálisak a későn érkezők és a korai indulások esetén.

A Marriott Prágai Repülőtér udvara

Szeretne egy négycsillagos szállodában élni, nagyon közel a repülőtérhez? Ez lehet a legjobb választás!

marriott Prága Repülőtér

Ez a szálloda tökéletes azok számára, akik luxust és hatékonyságot szeretnének a repülőtér közelében. Minden szobában íróasztal és ergonomikus székek találhatók, és az ingyenes WiFi nyilvánvaló szolgáltatás, amelyet a szálloda nyújt. A szálloda saját étteremmel rendelkezik, ami azt is jelenti, hogy finom és meleg ételeket fogyaszthat, ha éhes lesz a szállodában való tartózkodása alatt.

A szálloda akkor is ideális, ha nagyon korán indul Prágából, és inkább az utolsó éjszakát a repülőtér közelében töltené, így nem kell kora reggel Prága belvárosát stresszelnie.

Holiday Inn Prága Repülőtér

Szeretne egy másik szállodában élni? Az előző szálloda teljesen le van foglalva? Itt van egy másik lehetőség, négy csillaggal, nagyon közel a prágai repülőtérhez.

Holiday Inn Prága Repülőtér

Ez a szálloda rendkívül közel van a prágai repülőtér érkezési és indulási csarnokához (mindössze 400 méter). Ideális azoknak az utazóknak, akik nagyon tiszta szobákban szeretnének élni, minden szükséges szolgáltatással. Ha italt szeretne az éjszaka közepén, a bár 24/7 nyitva tart a hallban. A szálloda étteremmel, hangszigetelt szobákkal, fitneszközponttal és ingyenes WiFi-vel rendelkezik a szálloda minden területén.

Szeretnél valami mást?

AeroSzobák

Ez egy nagyon különleges hely a prágai repülőtér közelében. Az igazság az, hogy ennek a szállodának egy része a prágai repülőtér terminálépületében található, így ideális azok számára, akik ágyat szeretnének aludni a tényleges terminálépületben.

Aero Szobák Prága

Amint a fenti képeken látható, ez a szálloda nem hasonlítható össze az előző két lehetőséggel, ha luxusról van szó. De ha ezt összehasonlítjuk azzal, hogy a terminálépületben egy széken alszunk, sokkal jobb. Lehet, hogy ez egy lehetőség az Ön számára. Kattintson az alábbi linkre, ha többet szeretne megtudni a szállodáról, és meg szeretné nézni az árakat a booking.com.

Most, hogy már tudja, hol szálljon meg a prágai repülőtér közelében, térjünk át a következő kérdésre.

Mennyibe kerül egy reptéri transzfer Prágában?

Az árak folyamatosan változnak, de jelenleg lehetőség van repülőtéri transzfer foglalására Prágában előre 750 CZK-ért 1-4 fő részére. Olcsóbb a tömegközlekedés használata, de ez egy nagyon eltérő kényelmi szint. A taxisofőr egyenesen a szálloda ajtajához viszi, miközben át kell váltania a busz és a metró között, majd vagy többet kell sétálnia, vagy többet kell utaznia villamosokkal, buszokkal vagy metróval, ha az első metróvonal nem viszi közvetlenül a szálloda helyére.

Parkolhatok az autómmal a prágai repülőtéren?

Lehetőség van arra, hogy autóját a prágai repülőtéren parkolja, rövid és hosszú távon egyaránt. Ha a prágai repülőtérre vezet, hogy felvegye az utasokat, naponta egyszer 15 percet várhat az expressz parkolóban. Ha 15 percnél tovább tartózkodik, akkor a következő 15 percre 100 CZK-t, majd ezt követően fél óránként 100 CZK-t kell fizetnie.

Vannak más lehetőségek is azok számára, akik családtagjaikat szeretnék elkísérni a terminálra (óránként 80 CZK-val érhető el). Ha hosszú távon szeretné elhagyni autóját a repülőtéren, akkor többet olvashat az ilyen szolgáltatásokról, és lefoglalhatja repülőtéri parkolóját itt.

Mit ehetek a prágai repülőtéren?

Éhes leszel, miközben a prágai repülőtéren várakozol? Számos lehetőség van, ha valamit enni szeretne a prágai repülőtéren.

  • Marché Mövenpick
  • Restaurat Pilsner Urquell
  • Porto Étterem
  • Kifutópálya étterem
  • Costa kávé
  • Burger King
  • Pizza kunyhó
  • KFC
  • UGO Fresh Bár
  • Paul (francia pékség)

Íme néhány lehetőség, ha enni és inni szeretne, vagy csak egy csésze kávéra van szüksége reggel a prágai repülőtéren.

Mit tehetnek a gyerekeim, miközben a prágai repülőtéren várakoznak?

Gyerekekkel utazik? A repülőtéren számos játszószoba található, ahol gyermekei várakozás közben játszhatnak. Ha ezt kombinálja egy gyermekétellel a Burger Kingben, akkor valószínűleg elég jól kell éreznie magát, mielőtt a prágai repülőtérről utazna. Számos WC és fürdőszoba található, ahol pelenkát cserélhet a repülőtéren. Vészhelyzet esetén a repülőtéren van egy Lego üzlet.

Megházasodhatok a prágai repülőtéren?

Csak viccelek. Igazából egyik sem teszi fel ezt a kérdést, de ha valóban megvolt ez a kérdés, a válasz igen! A prágai repülőtéren lehet házasodni. Ezen az oldalon olvashat bővebben arról, hogyan működik mindez.

Prágai repülőtéri esküvő

Ihatok csapvizet a prágai repülőtéren?

A csapvíz a prágai repülőtéren és a Cseh Köztársaság többi részén tiszta és biztonságos inni. Ha aggódik, vásároljon palackozott vizet, de nem kell aggódnia.

Leave a Reply