Műalkotások II. Rudolf korából

Rudolf II exhibitionA kiállitás ‘The Masters of Rudolf II’s Era’ a Prágai Városi Múzeumban tekinthető meg 2015. március végéig. A ‘The Masters of Rudolf II’ Era’ kiállitás a II. Rudolf korából fennmaradt festményeket és különböző rajzokat mutatja be a látogatóknak.

II. Rudolf német-római császár és cseh király volt, aki 1552-től egészen 1612-ig élt és élete során egy hatalmas festmény gyűjteményt halmozott fel Prágában, ami uralkodása alatt a legnagyobb gyűjtemény volt az egész világon. II. Rudolf rendelkezett a legnagyobb korabeli festmény és rajz gyűjteménnyel, majd az uralkodó halála után a kollekciónak a nagy része Bécsbe és Stockholmba került Christina Királynő birtokába. A kiállitáson a látogatóknak lehetőségük lesz arra, hogy jobban megismerjék a korabeli festészetet, a legszebb fennmaradt festményeket, rajzokat és a legkiemelkedőbb festőket is egyaránt, többek között Bartholomeus Sprangert, Hans von Aachent, az idősebb Joseph Heintzt, Pieter Stevenst, Dirk de Quade van Ravesteynt, Matthias Gundelacht és Adriaen de Vriest. A kiállitáson ezeken kivül a Prágai Városi Múzeum saját birtokában megmaradt képekeit is megcsodálhatják az érdeklődők. A tárlat egy tökéletes alkalom arra, hogy egy átfogó képet kapjon mindenki a 16. századi festészetről, a korabeli életről és szokásokról.

A kiállitás ‘The Masters of Rudolf II’s Era’ a Prágai Városi Múzeumban tekinthető meg 2014. november 12-től egészen 2015. március 29-ig.

Prágai Városi Múzeum
Na Poříčí 1554/52, 186 00 Praha 8-Nové Město, Csehország

Ha még többet megszeretnél tudni kiállitásokról látogass el erre az oldalra még több hasznos információért.

Leave a Reply