Home Events - Prague Guide Sport Prágai maraton 2023

Prágai maraton 2023

Prága fantasztikus város. Van-e jobb módja annak, hogy felfedezzük Prága szépségeit, mint egy maraton futása közben? Lehet, hogy séta közben jobban odafigyelhet a részletekre, de a város másképp néz ki és érzi magát, ha futás közben fedezi fel. Szóval, miért nem jön Prágába, hogy idén lefussa az éves maratont?

Azt mondják, hogy a futás nagy hatással van az agyadra. Ha rendszeresen fut, akkor antidepresszánsok hatása van, ami azt jelenti, hogy endorfinokat és szerotonint szabadít fel a szervezetben – vegyi anyagokat az agyában, amelyek javítják a hangulatot. Futás után endokannabinoidok szabadulnak fel a szervezetben, ami nyugodtabbnak érzi magát, és megküzd a stresszel is. Lehet, hogy nem tudsz jobban aludni közvetlenül a maraton után, de azt is tudjuk, hogy a jó testmozgás segít a jó éjszakai alvásban.

Szóval, mire vársz még? Eljössz Prágába, hogy idén lefutd a fantasztikus prágai maratont?

A prágai maratonról

A legjellemzőbb dolog az, hogy vasárnap lefutja a maratont. De van néhány más lehetőség is, ha ketté szeretné osztani a távolságot, vagy esetleg egy második személlyel szeretne futni. Az alábbiakban láthatja a maratoni útvonal térképét 2022-ben. Lehet, hogy kisebb változtatásokról van szó, de az általános útvonal általában így néz ki. Ennek eredményeként sok híres látnivalót láthat az út mentén, és akár a fenséges Károly-hídon is átfuthat, ha úgy dönt, hogy részt vesz a prágai maratonon.

Prágai maratoni útvonal

További információkat és az eseményre való regisztrációt a következő címen talál: https://www.runczech.com/en/events/prague-marathon-2023

A prágai maraton neked való?

Nyilvánvaló, hogy a futás jó hatással van fizikai és mentális egészségére. De ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy maratonnal kell kezdenie. Fontos, hogy lépésről lépésre készüljünk fel. Ha nincs sok tapasztalata a futással kapcsolatban, akkor még mindig el kell jönnie Prágába a maratoni hétvégére. De a teljes maraton lefutása helyett fontolja meg egy rövidebb távolság futását. Időbe telik, amíg a tested felkészül a 40 km-nél hosszabb futásra, és ha túl gyorsan mozogsz, a tested a végén szenvedhet.

Ennek eredményeként jobb, ha lépésről lépésre készül fel, és mivel gond nélkül képes 10 km-t futni, növelje a távolságot 15 km-re és talán 20 km-re. Miután meghódítottad ezeket a távolságokat, fuss tovább. Ez nem egy nap alatt történik, hanem hetek, hónapok és néhány év alatt. Hosszú távfutás után a testednek időre van szüksége a pihenéshez, ami azt jelenti, hogy nem tudod minden egyes nap hosszú futóutakkal erőltetni magad. Éppen ezért sokan azt javasolják, hogy a tényleges maraton lefutása után 7 napig is maradjon nyugodt és pihenjen.

A legfontosabb az, hogy hallgass a testedre, és dolgozz együtt vele.


Szeretnél idén több maratont futni? A közelgő budapesti maratonokról itt olvashatsz bővebben.

dátum

máj 07 2023

időpont

All Day
kategória

Leave a Reply