Prágai Maraton 2025

Prága fantasztikus város. Van-e jobb módja annak, hogy felfedezzük Prága szépségeit, mint egy maraton futása közben? Lehet, hogy séta közben jobban odafigyelhet a részletekre, de a város másképp néz ki és érzi magát, ha futás közben fedezi fel. Szóval, miért nem jön Prágába, hogy idén lefussa az éves maratont?

Azt mondják, hogy a futás nagy hatással van az agyadra. Ha rendszeresen fut, akkor antidepresszánsok hatása van, ami azt jelenti, hogy endorfinokat és szerotonint szabadít fel a szervezetben – vegyi anyagokat az agyában, amelyek javítják a hangulatot. Futás után endokannabinoidok szabadulnak fel a szervezetben, ami nyugodtabbnak érzi magát, és megküzd a stresszel is. Lehet, hogy nem tudsz jobban aludni közvetlenül a maraton után, de azt is tudjuk, hogy a jó testmozgás segít a jó éjszakai alvásban.

Szóval, mire vársz még? Eljössz Prágába, hogy idén lefutd a fantasztikus prágai maratont?

Prágai Maraton 2025

Dátumok 2025-ben: 2025. május 3. és 4. (legvalószínűbb)

  • Időpontok 2024-ben: 2024. május 4. és 5.

A prágai maratonról

A legjellemzőbb dolog az, hogy vasárnap lefutja a maratont. De van néhány más lehetőség is, ha ketté szeretné osztani a távolságot, vagy esetleg egy második személlyel szeretne futni. Az alábbiakban láthatja a maratoni útvonal térképét 2022-ben. Lehet, hogy kisebb változtatásokról van szó, de az általános útvonal általában így néz ki. Ennek eredményeként sok híres látnivalót láthat az út mentén, és akár a fenséges Károly-hídon is átfuthat, ha úgy dönt, hogy részt vesz a prágai maratonon.

Prágai maratoni útvonal

További információ és regisztráció az eseményre az alábbi címen található: https://www.runczech.com/en/events/

A prágai maraton neked való?

Nyilvánvaló, hogy a futás jó hatással van fizikai és mentális egészségére. De ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy maratonnal kell kezdenie. Fontos, hogy lépésről lépésre készüljünk fel. Ha nincs sok futási tapasztalata, akkor is jöjjön Prágába a maratoni hétvégére. De a teljes maraton lefutása helyett fontolja meg egy rövidebb távolság futását. Időbe telik, amíg a tested felkészül a 40 km-nél hosszabb futásra, és ha túl gyorsan mozogsz, a tested a végén szenvedhet.

Ennek eredményeként jobb, ha lépésről lépésre készül fel, és mivel gond nélkül képes 10 km-t futni, növelje a távolságot 15 km-re és talán 20 km-re. Miután meghódítottad ezeket a távolságokat, fuss tovább. Ez nem egy nap alatt történik, hanem hetek, hónapok és néhány év alatt. Hosszú távfutás után a testednek időre van szüksége a pihenéshez, ami azt jelenti, hogy nem tudod minden egyes nap hosszú futóutakkal erőltetni magad. Ezért sokan azt javasolják, hogy a tényleges maraton futása után 7 napig nyugodjanak és pihenjenek.

A legfontosabb az, hogy hallgass a testedre, és dolgozz együtt vele.


Szeretnél idén több maratont futni? A közelgő budapesti maratonokról itt olvashatsz bővebben.

Dátum

máj 04 - 05 2024
Lejárt!

Idő

Egész nap
Kategória

Leave a Reply