Kezdőlap Events - Prága Infó Fesztiválok A boszorkányok elégetése (Pálení čarodějnic)

A boszorkányok elégetése (Pálení čarodějnic)

Az április 30. és május 1. közötti éjszakát sokan Szent Walpurgis-éjnek nevezik. Szent Walpurga apátnő volt, aki pestis, veszettség és más betegségek ellen küzdött, de jobban ismert a boszorkányság elleni csatáiról. 870-ben május 1-jén kanonizálták, és ez az oka ennek az április 30-i ünnepségnek.

Több országban is vannak Szent Walpurga ünnepségei és megemlékezései, de a Cseh Köztársaságban és Prágában az egyik leglátványosabb ünnepség. Ezen az estén normális, hogy máglyákat gyújtanak a dombokon szerte az országban. A máglya tetején néha talál egy bábot vagy egy boszorkánymodellt, amely a tűzön égett. Ez ismét a boszorkányok elleni harcra emlékeztet. Néhányan még azt is mondják, hogy amikor sötét füst jön fel a tűzből, a boszorkányok elhagyják a területet.

Őszintén szólva, kevesen veszik ezt komolyan. Ennek eredményeként ez többnyire ünneplés és éjszaka a fiatalok számára. Az egyik legnépszerűbb hely, ahol élvezheti ezt az eseményt, a prágai Petrin-hegyen található, a Petrin-kilátó közelében.

Egy jó éjszakai alvás és a boszorkányoktól való megszabadulás után április 30-án ne felejtsük el, hogy május 1-je a szerelem napja Prágában!

Címkék:

Dátum

ápr 30 2025

Idő

Egész nap
Kategória

Leave a Reply