A 2015-ös IIHF jégkorong-világbajnokság

IceHockey World Championship PragueAz IIHF (International Ice Hockey Federation), magyarul Nemzetközi Jégkorongszövetség egy nemzetközi irányitó tesület, ami az inline hockiért és a jégkorongért felelős szervezet. A szervezet központja Svájcban, Zürichben található.

A Nemzetközi Jégkorongszövetségnek 73 tagja van de ebből csak 52 ország a teljes tagja az egyesületnek. Az IIHF tagjai Ausztrália, Ausztria, Belgium, Bulgária, Kanada, Csehország, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Nagy Britannia, Magyarország, India, Írország, Olaszország, Izrael, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Svédország, az Egyesült Államok, Mexikó, Észak-Korea, Dél-Korea stb. Az európai országok többsége és a világon számos más ország is a Nemzetközi Jégkoronszövetseg tagja. A Nemzetközi Jégkorongszövetség még 1908-ban alakult, Franciaország fővárosában Párizsban. A szövetség alapító tagjai Franciaország, Belgium, Svájc, Nagy-Britannia és Csehország voltak. A szervezet felelős és irányitja a nemzetközi jégkorongot világszerte és szervezi meg a különböző jégkorong bajnokságokat és versenyeket.

Habár a Nemzetközi Jégkorongszövetségnek az egész világra kiterjedő fennhatósága van az észak-amerikai jégkorongra igen kis befolyással bír. Észak Amerikának saját, nemzeti jégkorong egyesülete van, az NHL, aminek saját szabályai es szabálykönyve van. 2008-ban ünnepelte az IIHF a 100. születésnapját és ebből az alkalomból a jégkorong-világbajnokságot Kanadában a jégkorong hazájában ünnepelték meg.

Jégkorong-világbajnokság 2015

JA következő évben 2015-ben újra megrendezésre kerül a jégkorong-világbajnokság. A világbajnokság Csehországban, a cseh fővárosban Prágában és Ostravában lesz majd megrendezve. 2010. május 21-én döntött úgy a Nemzetközi Jégkorongszövetség, hogy 2015-ben Csehország rendezi meg a következő világbajnokságot és ez lesz a 79. világbajnokság, amit a Nemzetközi Jégkorongszövetség rendez. Az esemény 2015. május 1. és 17. között lesz majd megtartva és a bajnokságban 16 csapat fog részt venni. Az A csoportban Svédország, Kanada, Csehország, Svájc, Lettország, Franciaország, Németország, Ausztria szerepel, míg a B csoportban a világbajnokság során Finnország, Oroszország, az Egyesült Államok, Szlovákia, Norvégia, Belarus, Szlovénia és Dánia tartozik. A merkőzések Csehország két városában lesznek majd megrendezve, Prágában az O2 Arénában és Ostravában a Čez Arénában. Az O2 Arénának a befogadó képessége 17000 fő körül van, míg a Čez Arénának a befogadó képessége 10000 fő körülre helyezhető. A jégkorong-világbajnokság első mérkőzése 2015. május 1-én lesz megrendezve és az utolsó 2015. május 17-én este 8.45-kor lesz majd megtartva Prágában az O2 Arénában.

Jégkorong-világbajnokság jegyek

WorldTicketShop

Leave a Reply